Rejser til Agadir

Agadir er en moderne badeby i det sydvestlige Marokko for foden af Atlasbjergene. Agadirs historie strækker sig ganske vist langt tilbage, men efter et stort, ødelæggende jordskælv i 1960 blev byen helt genopbygget efter nye standarder. I dag hører Agadir derfor ikke blot til blandt de største byer i Marokko, men er også landets mest populære badeby. 

Kilometerlang sandstrand og Marokkos største marked

Det milde, solrige klima året rundt og ikke mindst den næsten seks kilometer lange, fine sandstrand gør da også Agadir til et ideelt rejsemål, hvis du trænger til at ladet batterierne op og få fyldt D-vitamin-depoterne. Den lange, brede strand og den bagvedliggende promenade er det naturlige samlingspunkt om dagen. Her finder du alt det, du har brug for til en afslappende ferie i form af strandbarer og restauranter.

Går du langs stranden nordpå kommer du til byens marina, hvor der ligeledes er talrige spisesteder, barer og mærkevarebutikker. Fortsætter du forbi marinaen, kommer du til den rigtige fiskerihavn. Her vidner de mange traditionelle fiskerbåde, som ligger på rad og række langs molerne, om, at turismen ikke er byens eneste indtægtskilde.

Selvom det først og fremmest er strandlivet, man rejser til Agadir for at nyde, er der også rig mulighed for at opleve meget andet. Du skal for eksempel ikke bevæge dig ret langt væk fra stranden op i byen, for at opleve et mere ægte marokkansk hverdagsliv. I Souk El Had (markedet) kan du bruge lang tid på at udforske det enorme udvalg af boder med alt fra frugt og grønt til læder og keramik. Vær forberedt på allerede ved indgangen at blive tilbudt en guide til at vise dig rundt på markedet. Disse 'guider' har som oftest forhåndaftaler med bestemte boder. Vil du hellere selv gå på opdagelse, kan du med fordel bruge en af de mindre indgange til markedsområdet. 

Udflugter

Vil du ikke blot dase hele ferien i det bløde sand, er der på en rejse til Agadir desuden rig mulighed for at tage på oplevelsesrige udflugter. Hyggelige landsbyer i Atlasbjergene og markedsbyenTaroudant er således alle inden for komfortabel afstand til en dagsudflugt fra Agadir. Med en enkelt overnatning er det også oplagt at benytte chancen for at opleve farverige Marrakech.

Trænger du til adspredelse fra strandlivet, har du på en rejse til Agadir også mulighed for at gå en runde på en af de tre golfbaner ved byen. Der er ligeledes adskillige surfskoler i området, hvis du vil lære at tæmme Atlanterhavets bølger.

Rejser til Marokko

Læs mere om Marokko og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Marokko her

Hoteller i Agadir