Rejser til Mauritius

Kridhvide strande, snorkling, golf og gourmetrestauranter. Mauritius er en tropisk paradisø for feinschmeckere og til dem som elsker lidt luksus og god service i eksotiske omgivelser. 

På Mauritius finder du førsteklasses feriesteder, fantastiske strande, laguner og koralrev, en interessant kultur og frodige bjerge, som tilsammen gør Mauritius til den perfekte feriedestination. Velkommen til Mauritius med Escapeaway, vi er specialister i rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller på din ferie.

Som rejsemål er Mauritius først og fremmest kendt for at sine enestående strande med deres bløde sand og krystalklare, turkisblå vand, der gemmer på et farverigt liv under overfladen. Dette image som det ultimative mål for en tropisk badeferie er velfortjent, men det er dog ikke kun det fantastiske strandliv, der gør Mauritius til et yderst attraktivt rejsemål. Har du blot en smule eventyrlyst og viljestyrke nok til at løsrive dig fra de tiltrækkende strande, venter der dig således også masser af uforglemmelige oplevelser både i baglandet og ude i Det Indiske Ocean.

Øens bjergrige, frodige indre indbyder således til naturskønne vandreture og i det altid lune hav kan du møde fisk i alle regnbuens farver på snorkle- eller dykkerture. Til trods for at Mauritius først blev permanent koloniseret i det 17. århundrede (af hollænderne) kan du også glæde dig til at møde en spændende, mangfoldig kultur, der afspejler øens korte, men rige historie, hvor talrige folkeslag har sat deres eget præg på den lille nation. Dette kommer blandt andet til udtryk kulinarisk, hvor det lokale køkken er et fascinerende sammensurium af indiske krydderier og friske lokale råvarer tilberedt efter traditionelle opskrifter med elementer fra det europæiske, kinesiske og afrikanske køkken.

Mauritius er blot på størrelse med Tenerife, men har ligesom den den populære spanske ferieø noget for alle. Rejser du til Mauritius med familien, vil I nemt få det meste af ferien til at gå med blot at nyde de skønne strande. Har I lyst til en lidt mere aktiv ferie, er der dog masser af aktivitetsmuligheder såsom ziplining, hvor I suser mellem trætoppe ad ziplines, eller naturparker, hvor I kan komme tæt på det rige dyreliv, der er unikt takket være øens isolation. Samtidig er Mauritius kendt som et rigtigt livsnyder-rejsemål, hvor nygifte og andre par, som ønsker en idylliske pause fra hverdagen, kan tage på spændende bådture langs kysten, ride en tur i solnedgangen eller blot nyde romantiske middage på stranden under en spektakulær stjernehimmel.

Godt at vide, når du planlægger din rejse til Mauritius
 

Juni, juli og august betyder vinter på Mauritius, hvor temperaturen om dagen er omkring 23-25 grader og om natten omkring de 15 grader. Hvis du besøger Mauritius i denne periode, er det en god idé at medbringe en varm jakke og bukser. På dette tidspunkt kommer vinden typisk fra øst, og du vil opleve mere vind på østkysten end på resten af øen.

Det bedste tidspunkt at rejse til Mauritius er i april og maj samt fra oktober til midten af december. I disse måneder er der en tendens til lidt lavere temperaturer og køligere nætter og for det meste tørt vejr. Disse måneder er ideelle til en familieferie, da både luft- og vandtemperaturen er behagelig, og ved kysten er temperaturen omkring 26 grader. Fra slutningen af december til marts er det sommer på Mauritius. Temperaturerne når op på 30 grader og ved kysten omkring 28 grader.  Denne periode er perfekt for dem, der vil nyde varmen, dyrke vandsport, dykke og svømme.

Oktober og november er højsæson på Mauritius med temperaturer på omkring 28 grader i løbet af dagen og lidt køligere om aftenen og natten. I vandet er det omkring 26 grader.

Velkommen til Mauritius med Escapeaway

Hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse, lige præcis som det passer dig. Kombiner dit hotel på Mauritius med en billig flybillet til Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport i Mauritius med rutefly fra København, Billund eller Aalborg.

Bemærk, at du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller, og pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller ud. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere din mulighed for at udforske den smukke, tropiske ø Mauritius. 

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller på Mauritius

>>> Læs også om at rejse til Seychellerne

>>> Læs også om at rejse til Maldiverne


 

Hoteller i Mauritius

Populære hoteller i Mauritius

Mauritius , Mauritius
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Mauritius , Mauritius
9,8
Fabelagtigt
387 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Mauritius , Mauritius
8,7
Meget godt
1700 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de mange seværdigheder og aktiviteter, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Mauritius. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Mauritius, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Île aux Cerfs

Île aux Cerfs er en privatejet ø, der ligger nær Mauritius østkyst i Flacq-distriktet og som byder på Mauritius´ største lagune, 87 hektar frodig vegetation og fantastiske, hvide sandstrande.

Foruden sin smukke lagune og sine sandstrande rummer øen en golfklub, tre strandrestauranter og et bredt udbud af aktiviteter for besøgende; ikke mindst en lang række vandsportsaktiviteter. Der afgår regelmæssigt både fra landsbyen Trou d'Eau Douce til Île aux Cerfs og det anbefales at tilbringe en hel dag på øen.

Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park er en nationalpark i den sydvestlige del af Mauritius, der er endnu et oplagt sted for en dagsudflugt. Nationalparken dækker et areal på hele 67,54 km², herunder højlandskov, lavlandskov og mosehede, og beskytter det meste af øens resterende regnskov, selv om meget af denne er blevet reduceret af invasive plante-arter, såsom kinesisk guava, og af forskellige invasive dyrearter, såsom hjorte og vilde grise.

Mange endemiske plante- og dyrearter optræder dog stadig i parken, herunder sjældne flagermus-arter, mauritius-tårnfalken, mauritius-papegøjen, mauritius-gråfuglen, mauritius-fody og den gråhvide glasøjefugl.

Foruden den fantastiske natur byder parken på en række faciliteter for besøgende, herunder to informationscentre, picnic-områder og 60 kilometer stier. Der er også fire feltstationer i parken, der blandt andet bruges til forskning og forskellige natur-bevaringsprojekter.

Chamarel

Chamarel er en landsby beliggende i Rivière Noire-distriktet på den sydvestlige del af øen. Landsbyen er i dag mest kendt for sine fantastiske naturattraktioner - herunder Seven Coloured Earths, Chamarel Falls og Black River Gorges National Park - samt dens lokalt dyrkede kaffe og den gamle kirke, Saint Anna fra 1876, der er blevet et populært pilgrimsmål for katolikker.

En af de mest besøgte natur-seværdigheder i området er Seven Coloured Earths, der ligger ca. 4 km syd for den vestlige del af byen. De farvede jordarter består egentlig af lavaformationer, der anslås at være mellem 3,5 og 7 millioner år gamle og som fremtræder i syv forskellige farver, når sollyset falder på dem. Det bedste tidspunkt at opleve dem på er om morgenen, når de første solstråler og duggen tilsammen får farverne til at stå stærkest.

En anden af Chamarels store natur-seværdigheder er Chamarel-vandfaldet på floden du Cap, der ligger ca. 1,5 kilometer fra indgangen til byen. Vandet falder på spektakulær vis 95 meter (nogle mener 100 meter) ned langs en lodret klippe og ender i en dyb slugt, omgivet af grøn vegetation. Hvis du er til udfordrende naturoplevelser, kan der arrangeres rappelling fra toppen af vandfaldet om efteråret, men det skal ske gennem professionelle service-udbydere i området. 

Andre populære sportsaktiviteter i området omkring landsbyen er ture på mountain-bike, heste-ridning (der er en rideskole i området) og en eventyrpark i skoven, hvor man kan underholde sig med hængebroer, reb, ziplines og andre aktiviteter, der egner sig til hele familien.

Derudover ligger den nyligt restaurerede Ebony Forest - et 50 hektar stort skovområde med 130.000 reintroducerede endemiske arter - tæt på Seven Coloured Earths; og dette bevaringsområde er nu åbent for besøgende.

Port Luis

Hovedstaden i Mauritius, Port Louis, er et ubemærket sted, men har en behagelig atmosfære. Byen er spændende og fuld af liv, og de fleste besøgende finder hurtigt vej til den moderne Le Caudan Waterfront, som byder på et kasino, biografer, forretninger, barer og restauranter. Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens er et af højdepunkterne i Port Louis og kan dateres tilbage til 1735. Moka Town, lige syd for Port Louis er noget helt andet, med en højtidelig atmosfære og en række statelige bygninger, især den store Le Réduit Governor’s Mansion. Eureka House er også en storslået kolonial bygning, med en fin udsigt. De fleste turistguider vil desuden henvise til Domaine Les Pailles; et omfattende kulturelt centrum, som tæller familievenlige attraktioner, hesteshows, kasiono, jazzklub og en fungerende sukkermølle.

Information om Mauritius

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Mauritius, såsom landets geografi, befolkning, sprog og religion, som kan tjene som inspiration til din ferie i Mauritius. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Hvordan bestiller jeg en rejse til Mauritius

Mauritius er mest populær blandt velhavende sydafrikanere og franskmænd, så de fleste internationale fly ankommer fra disse to lande. Der er dog også flyforbindelser til mange andre europæiske byer, og du finder gode flyforbindelser fra København, Billund, Aalborg, Århus og Hamborg lufthavn til Mauritius. Lufthavnen ligger i nærheden af Port Louis og herfra kører der taxier og lufthavnsbusser til de forskellige feriesteder. Bestiller du en rejse hos Escapeaway sørge vi naturligvis også for at bestille transfer til dig som står klar i lufthavnen ved ankomsten hvis du ønsker dette.

Geografi og befolkning

Republikken og øriget Mauritius består af hovedøen Mauritius og flere afsidesliggende øer, der tilsammen har et areal på 2.040 km2 (ca. 80% af Luxembourgs størrelse).

Den næststørste ø i øriget er Rodrigues, som ligger 560 kilometer øst for Mauritius, mens tvillingeøerne Agalega ligger ca. 1.000 kilometer nord for Mauritius. Saint Brandon, der ligger omkring 430 kilometer nord for Mauritius, er en skærgård bestående af en række sandbanker og holme, som hovedsageligt bruges som en fiskebase af Raphael Fishing Company Limited. 

Mauritius har et indbyggerantal på omkring 1.300.000, hvoraf ca. 96% bor på hovedøen Mauritius, mens ca. 3% bor på den næststørste ø Rodrigues og resten bor på Agalega og Saint Brandon. Med et så lille areal og over en million indbyggere, kan det ikke overraske, at Mauritius har den højeste befolkningstæthed i Afrika.

Hovedstaden for øriget er Port Louis beliggende på den nordvestlige del af hovedøen Mauritius. Byen, der er ørigets kulturelle, politiske og økonomiske centrum, har omkring 150.000 indbyggere.

Sprog

Som både en engelsktalende og fransktalende nation er Mauritius medlem af både Commonwealth of Nations og La Francophonie, hvilket afspejler landets historie som tidligere engelsk og fransk koloni. Den mauritiske forfatning fremhæver ikke et af de to sprog som landets officiele sprog, men i parlamentet er det officielle sprog engelsk, selv om ethvert medlem af nationalforsamlingen kan vælge at tale fra stolen på fransk. Den nationale forfatning er skrevet på engelsk, mens nogle love, som f.eks. civillovbogen (oprindeligt indført af franskmændene med titlen Code Napoléon), er skrevet på fransk. 

Den mauritiske befolkning taler for det meste mauritisk kreolsk, men de fleste er også flydende på engelsk og fransk og de fleste mauritiere skifter sprog alt efter, hvilken situation, de befinder sig i; fransk og engelsk foretrækkes som regel i uddannelsesmæssige og professionelle situationer, mens kreolsk hovedsageligt anvendes i private rammer. Kommunikation i landets medier og litteratur er primært på fransk.

Religion

Mauritius er det eneste land i Afrika, hvor den overvejende andel af befolkningen er hinduister og samtidig det land i verden, der har den tredjestørste andel af hinduer efter Nepal og Indien. Hinduismen kom oprindeligt til Mauritius gennem de mange indiske arbejdere, der strømmede til øen for at arbejde, efter at slaveriet blev afskaffet den 1 februar 1835 under briternes koloni-herredømme (1810-1968).

I alt er er 51,9% af befolkningen hinduister, mens 31,4% af befolkningen er kristne (heraf 83% katolikker) og 15,3% er muslimer (heraf er 95% sunni-muslimer). 0,4% er buddhister, mens andre religioner tegner sig for 0,2% af befolkningen. 0,7% af befolkningen betegner sig selv som ikke-religiøse. 

Selv om Mauritius konstitutionelt set er en sekulær stat og religionsfrihed er en forfatningsmæssig ret, så spiller religion og den religiøse liturgi en stor rolle for mange mauritiere. Ifølge et officielt estimat bruger en mauritier således gennemsnitligt mere end 700 timer om året på religiøse aktiviteter.

Turistkontor

Mauritius turistbureau har på deres hjemmeside bl.a. under 'Traveler’s Essential' en række praktiske oplysninger for rejsende der ønsker at besøge Mauritius. Derudover kan du på turistbureauets hjemmeside finde vejrprognoser, kort og beskrivelser af aktuelle begivenheder på øen.

Rejser til bountyland

De fleste besøgende rejser til Mauritius på grund af de fantastiske strande og badebyer, og øen er nærmest verdensberømt på grund af de fortryllende palmestrande og smukke laguner. Vandet er utroligt klart, og kysternes koralrev er fantastiske til snorkling. Hele atmosfæren er idyllisk i Mauritius. Der findes ikke store kystbyer og de fleste ferieområder er rolig og afslappet. Finder du ikke lige det du søger bladt vores rejser til Mauritius så tilbyder vi hos Escapeaway også andre rejsemål med fantastiske strande og natur som på Mauritius. Jeg vil f.eks. anbefale dig at kigge nærmere på vores rejser til Maldiverne, som af mange betegnes for det ultimative rejsemål hvis man ønsker sig "bountyland".  Et andet forslag kunne være et af de mange spændende rejsemål i Thailand eller måske en rejse til Bali´s smukke strande er noget for dig.

Rejser til Mauritius

Læs mere om Mauritius og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Mauritius her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Mauritius?

10,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser