Rejser til Bijela

Bijela ligger inde i Kotorbugten, et af de smukkeste landskaber du kan opleve på en rejse til Montenegro. Bag byen rejser grønne bjerge sig, og nede ved vandet løber en lang, smal strand af småsten, hvorfra du kan bade i bugtens klare vand eller blot nyde udsigten over mod bjergene på modsatte side af bugten. Bijela, der har omkring 3.700 indbyggere, er ikke blot en ferieby. Nede fra stranden vil du således ikke undgå at bemærke byens skibsværft, som er det største i den sydlige del af Adriaterhavet.

Værftet med de ofte ganske store skibe, som ligger omtrent midt for byen, ændrer ikke på, at Bijela har en utrolig naturskøn beliggenhed. Dertil kommer, at eftersom denne kystby ligger centralt inde i bugten, får du her et ideelt udgangspunkt for udforske de talrige charmerende middelalderbyer og idylliske strande rundt langs kysten.

Udforsk verdensarv og idylliske badevige

Der kører busser langs kysten og nogle få kilometer nord for Bijela, kan du skyde genvej over til modsatte side af bugten med en færge. Det er en kort tur, men der er alligevel tid til at nyde udsigten. Genvejen over det smalleste stræde i bugten er for eksempel en oplagt mulighed for at lave en rundtur til Kotor. Denne venetianske fæstningsby, som er optaget på UNESCO's liste over verdensarv, er med rette en af landets mest berømte seværdigheder. Inde bag den lange bymur er der masser af middelalderstemning i de snævre gader og på hyggelige torve. Når du kører tilbage til Bijela langs kysten, bør du også stoppe ved Perast, som ligeledes er utrolig idyllisk og rig på historie.

Restauranter og shopping

Rejser du til Bijela, har du med andre ord en god base for at udforske Kotorbugten. Når du er på sightseeing eller besøger en af de talrige andre strande, der ligger rundt langs bugten, kan du samtidig udforske det lokale køkkens herligheder. Hjemme i Bijela er der også en håndfuld restauranter og barer samt et par supermarkeder, der kan dække de flestes behov i ferien. Ønsker du mere at vælge mellem, kan du eventuelt køre til Herceg Novi omkring 12 kilometer mod vest. I denne større kystby, der lokalt også er kendt som Lille Dubrovnik, finder du et mere varieret restaurant- og butiksliv. 

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Bijela