Rejser til Budva

Budva, der ligger i nærheden af de to andre populære feriebyer, Becici og Rafailovici, i den sydlige del af Montenegro, er kendt som "det montenegrinske Miami" på grund af sine 200 dages sol om året og sin 2 kilometer lange strand ved det klare Adriaterhav. 

Byen, der med sin 2.500 år gamle historie er en af de ældste bebyggelser på Adriaterhavskysten, byder blandt andet på Montenegros mest populære kystområde, kaldet Budva-rivieraen, der med rette er blevet til et af de mest populære rejsemål i Montenegro

Velkommen til Montenegro med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Budva og andre rejsemål i landet hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

>> Læs også om rejser til Petrovac

Stemningsfuld bymidte

Men selv om det er de endeløse gyldne strande i området, der har gjort byen stadig mere populær blandt europæiske rejsende, har Budva meget mere at byde på end de perfekte betingelser for en sol- og badeferie. Byen har således en særdeles rig kulturarv, der blandt andet inkluderer en velbevaret, muromkranset middelalderlig bydel, Stari Grad, med et citadel, byporte, Johanneskirken og andre gamle, smukke ortodokse kirker, som er en drøm for de historisk og kulturelt interesserede.

Kan du løsrive dig fra de indbydende strande, er Budva desuden et godt udgangspunkt for udflugter til en perlerække af regionens mest interessante byer og seværdigheder. Den charmerende middelalderby Kotor ligger for eksempel blot en halv times kørsel mod nord, ligesom Dubrovnik godt 90 km længere oppe ad kysten er et oplagt mål for en dagsudflugt. Begge steder er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

En livlig by

Når det er sagt, rejser man ikke til Budva-rivieraen for at opleve det autentiske, uberørte Montenegro. I Budva er turismen således meget veludviklet, og i højsæsonen er der liv og leben i byen fra morgen til aften. På dine spadsereture rundt i den gamle bydels smalle, labyrintiske gader kan du udover de historiske seværdigheder, derfor også udforske et væld af butikker, caféer, barer og restauranter. I den mere moderne, og knap så kønne del af byen, er der udover hoteller ligeledes talrige restauranter og shoppingcentre.

Det hele ligger inden for gåafstand og den stemningsfulde strandpromenade indbyder til slentreture i solnedgangen. Hen på aftenen er der hernede høj stemning med musik og feststemte gæster på barer og klubber - især midt på sommeren. I højsæsonen er der som regel også gode chancer for at gå til  koncerter, teaterforestillinger og andre spændende kulturelle arrangementer i Budva.

Budva byder desuden på et væld af underholdningstilbud for den aktive ferierende, herunder de mange vandsportsfaciliteter, der udbydes langs byens kyst, såsom kajaksejlads, parasailing og udflugtsbåde. Efter en dag brugt på stranden eller på spændende udflugter, kan du sætte dig til rette på en af de mange restauranter, hvor du kan indtage lækre, montenegrinske specialiteter, som er tydeligt inspireret af både det kroatiske og italienske køkken. Derefter er der rig mulighed for at slutte aftenen af på en af barerne, der byder på et livligt natteliv, hvis du er i humør til at tilbringe en sjov aften i byen.

Sådan booker du en rejse til Budva med Escapeaway

Vælg om du vil rejse til Budva fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Budva som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Ulcinj
>> Find også billige rejser til Kroatien her

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Budva

Populære hoteller i Budva

Montenegro, Budva
9,7
Fabelagtigt
213 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Montenegro, Budva
8,6
Meget godt
111 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Montenegro, Budva
9,5
Fabelagtigt
589 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internetadgang/Wi-Fi