Rejser til Herceg Novi

Vil du bo i en spændende by med masser af historie, og samtidig være nær badestrande og gode udflugtsmuligheder, så er en ferie til Herceg Novi måske noget for dig. Her kan du opleve det smukke, gamle middelaldercentrum med torve, kirker, smalle gader og ikke mindst et hav af trapper, som netop denne del er særligt kendt for. Ved vandet kan du opleve middelalder-borge langs den smukke kyststrækning og udsigt til bjergene.

Herceg Novi er en spændende by i det nordlige Montenegro, beliggende ved Adriaterhavet ved indgangen til den smukke Kotorbugt. Byen emmer af kultur, lokalliv og historie helt tilbage til midten af middelalderen. Beliggende lige ved Orjen-bjerget, finder du i området omkring byen derfor gode muligheder for vandreture.

Byen blev grundlagt i 1382 af den daværende bosniske konge, og har siden haft mange forskellige navne gennem tiden. Flere forskellige lande har haft gjort deres indtog i Herceg Novi, hvilket har givet byen en blanding af flere forskellige nationaliteter og civilisationer, og som har sat sine spor i både historien, kulturen og byens udvikling. Den lange liste ar erobrere gennem tiden lyder på tyrkerne, spanierne, østrigerne, serberne, kroaterne, slovenerne, italienerne og til sidst tyskerne har nemlig haft magten på skift i Herceg Novi siden 1482, da byen blev besat af tyrkerne.

Mange oplevelsesmuligheder

Herceg Novi er som sagt en spændende by, og du finder mange forskellige seværdigheder, både i selve byen og i det omkringliggende område. Byen byder på mange spændende, historiske seværdigheder med middelalder-borge som Forte Mare Fortress og Fort Citadela, det gamle middelaldercentrum med smukke bygninger, fontæner og torve i forskellige niveauer, forbundet af de mange trapper.

Du kan tage på bådture og se det smukke landskab på afstand, eller sejle en tur ind i Kotorbugten, der byder på mange charmerende, små byer. Du kan også tage på bådture og opleve de smukke grotter fra Kotor. Vil du slappe af med en dag på stranden og en dukkert i Middelhavet, finder du flere små sand- og småstensstrande ved Herceg Novi, samt havnebade. Vil du derimod være aktiv, kan du begive dig op i bjergene via vandrestier, og på vejen nyde den smukke, bjergrige udsigt over bugten. 

Har du en lejebil tilgængelig, kan du tage på en smuk køretur langs med vandet ind i Kotorbugten. På vejen kan du gøre stop i flere små byer til et måltid mad, en kop kaffe eller blot for at slappe af og nyde atmosfæren. På ca. 2-2½ time kan du faktisk køre hele bugten rundt: Fra Herceg Novi og hele kysten rundt til byen Kotor, og derefter mod Lepetani, hvor du kan tage færgen over til Kamenari og derefter de sidste 15 km tilbage til Herceg Novi.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Herceg Novi