Rejser til Josice 

Josice ligger ved Verige-sundet, hvor Kotorbugten er smallest. Her kan du krydse sundet med forskellige små færger, der sejler frem og tilbage fra udkanten af byen. Det er også planen at bygge en bro her, så byen bliver en del af kystvejen ved Adriaterhavet, Jadranska Magistrala, som du - når den er klar - kan nyde på en bilferie igennem landet. 

Der bor bare nogle få hundrede indbyggere i landsbyen Josice, som strækker sig fra vandkanten op langs bjergskråningen via kystvejen. Det er et hyggeligt område, uden noget egentlig centrum, men der er oftest mest aktivitet i den nordlige del af byen, hvor færgerne ligger til. Der ligger også et par populære restauranter helt nede ved vandet, med de små strande så du kan nyde den smukke udsigt, og måske tage en dukkert i det klare vand. 

Josice er ikke en by med de store shoppingmuligheder, men her ligger dog en bager og en lille købmand, der på trods af sin lille størrelser, har det meste du behøver på ferien. Som du sikkert kan regne ud, er det først og fremmest familier og par, der ønsker en fredfyldt base for ferien i smukke omgivelser, som besøge Josice. Byen tilbyder også et godt udgangspunkt for oplevelser i nærområdet. 

Udforsk Middelhavets smukkeste fjord 

En rejse til Josice giver dig det bedste udgangspunkt for at tage på oplevelsesrige udflugter. I Kotorbugten finder du, ud over smukke strande, også flere spænende seværdigheder. Det inkluderer ikke mindst steder som Perast og Kotor, som begge findes på UNESCOs verdensarvsliste. Her råder en middelalderlig stemning på de smalle brostensbelagte gader, der gemmer på smukke pladser med caféer og udendørsservering. Tager du bilfærgen den korte tur over sundet til Luštica-halvøen, er den lidt større kystby Tivat, med dens glamourøse havn, også et besøg værd. Her finder du alt hvad du kunne ønske dig, i form af restauranter og butikker. 

Besøger du Josice i foråret eller sensommeren, hvor temperaturene passer perfekt på fysisk aktivitet, finder du masser af muligheder for dette. Du kan eksempelvis snøre vandreskoene og følge de små veje, der fører op i bjergene bag byen. Du behøver ikke at gå langt før du har lagt kystens turisme bag dig, og i stedet kan nyde udsigten og stemningen af denne autentiske del af Montenegro. 

Gastronomi i Josice 

Når du besøge Josice har du mulighed for at smage autentiske retter og drikkevarer, der afspejler områdets rige kultur og traditioner. Nogle af de lokale, kulinariske retter, som du ikke må gå glip af på ferien er bl.a. Njeguški Pršut, en lufttørret skinke, som er en stolt del af Montenegros arv. Tilberedt efter traditionelle metoder og med smag af den lokale rygning, er Njeguški Pršut en delikat forret. Et autentisk montenegrinsk måltid er kacamak - en rustik ret af majsmel, kartoffel og ost. Den serveres oftest med kajmaj et uimodståeligt cremet mælkeprodukt. Grillet Pljeskavica er en saftig, smagsrig burger med en blanding af okse- og svinekød, som er en populær streetfood i landet. Den serveres ofte i et brød med forskellige friske grøntsager og dressinger. Oplev også Montenegros osteudbud med varianter som skutar (hvide ostebidder), brinza (friskost) og sir (en moden ost med en unik smag). Prøv dem på et ostefad, eller som ingredienser i forskellige retter. 

Når det kommer til drikkevarer, tilbyder Josice og dens omgivelser også en række forskellige muligheder at nyde, som Rakija, en brændevin af frugt, der er en hjørnesten i Balkan-regionen. Prøv forskellige varianter som kruskovac (pære rakija) og lozovaca (drue rakija), for at få et indblik i Montenegros kultur. Montenegro producerer også sine egne vine, og du kan smage de lokale druesorter som Vranac og Krstac. 

Sådan rejser du til Josice

Fra København kan du booke direkte fly til Dubrovnik i Kroatien. Dubrovnik er den nærmeste større lufthan, og ligger cirka 40 kilometer fra Josice. 

Den maleriske tur mellem Dubrovnik og Josice fører dig gennem snoede veje, der tilbyder fantastiske udsigter over kysten og bjergene. Foretrækker du at tage offentlig transport, findes der regelmæssige busforbindelser fra Dubrovnik til Kotor. Fra Kotor kan du tage den korte taxatur eller den lokale bus til Josice. Vil du have totalt frihed på ferien, vil vi i stedet anbefale at du lejer en bil fra lufthavnen, så du nemt kan komme rundt i området. 

Hos os på Escapeaway finder du flere forskellige overnatningssteder i og omkring Josice. Du finder dem nemt ved at søge på dine valgte feriedatoer i vores søgemaskine. Du kan vælge blot at booke overnatning hos os, eller du kan kombinere det med flyrejse og eventuel lejebil i en pakkerejse, der dækkes af rejsegarantien. 

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Josice