Rejser til Josice

Josice ligger ved Verige-strædet der, hvor Kotorbugten er smallest. Man har været langt fremme med planer om at bygge en bro over dette stræde, som så ville blive del af den Adriatiske kystvej - Jadranska magistrala - som du måske kender fra en ferie i Kroatien. Indtil videre kan du dog stadig kun krydse strædet med de små færger, som sejler frem og tilbage lige i udkanten af Josice.

Der er kun nogle få hundrede indbyggere i landsbyen Josice, der breder sig fra vandkanten og kystvejen op ad de grønne bjergskråninger. Det er et fredeligt område uden et egentlig bycentrum. Der er som regel mest aktivitet i den nordlige ende at byen, hvor færgerne lægger til. Der er dog også et par populære restauranter helt nede ved vandet med små strande, som er et dejligt sted at nyde den smukke udsigt og måske tage en dukkert i det klare vand.

Der er ikke noget nævneværdigt forretningsliv i Josice. Her er dog en bagerforretning og en købmand, der trods sin beskedne størrelse som regel har et ganske godt udvalg. Som du sikkert kan regne ud, er det især par og familier, som ønsker sig en fredelig base for ferien i smukke omgivelser, at Josice henvender sig til. Det er dog ikke kun på grund af de gode udsigter at beliggenheden er attraktiv.

Udforsk Middelhavets smukkeste fjord

En rejse til Josice giver dig nemlig også et optimalt udgangspunkt for at tage på oplevelsesrige udflugter. I Kotorbugten finder du udover skønne strande også talrige spændende seværdigheder. Det inkluderer ikke mindst byer som Perast og Kotor, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Her er det skruet helt op for middelalderstemningen i smalle brostensbelagte gader, der gemmer på hyggelige torve med fortovsrestauranter. Tager du bilfærgen den få minutter lange tur over til Luštica-halvøen, er også den lidt større kystby Tivat med den glamourøse marina også et besøg værd. Her er der også alt, hvad du kan ønske dig af restaurantliv og shoppingmuligheder.

Særligt hvis du rejser til Josice i foråret eller i sensommeren, hvor temperaturen typisk i højere grad indbyder til fysik aktivitet, er der mange tilbud her. Du kan for eksempel snøre vandreskoene og følge de små veje op i bjergene bag byen. Du skal ikke ret langt op før, du har lagt kystens turisme bag dig. Nyd udsigterne og stemningen af det autentiske Montenegro.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Josice