Rejser til Kotorbugten

Kotorbugten ligger ud til Adriaterhavet i det sydvestlige hjørne af Montenegro. Den beskrives ofte som Sydeuropas smukkeste fjord, men ret beset er Kotorbugten ikke en fjord, men en nedsunket floddal. Uanset hvad er landskabet her med de fire små, forbundne bugters klare, blå vand omgivet af stejle, grønne bjerge et af de mest spektakulære i landet.

Enestående natur og kultur

Det er ikke kun på grund af det enestående landskab, at du skal rejse til Kotorbugten. Rundt langs bugtens mere end 100 kilometer lange kystlinje ligger en perlerække af stemningsfulde middelalderbyer, borge og klostre, hvis historiske rødder strækker sig langt tilbage i oldtiden. Ikke overraskende har UNESCO udnævnt bugten, som på montenegrinsk hedder Boka Kotorska, til verdensarv. Optagelsen på den prestigefyldte verdensarvsliste begrundes med, at regionen både i natur og kultur gennem gennem århundreder har spillet en vigtig rolle for udbredelsen af middelhavskulturer i Balkan.

Tre af de største byer i Kotorbugten er Herceg Novi, Tivat og Kotor. Særligt sidstnævnte, som ligger inderst i den dybe bugt, må du ikke gå glip af på en rejse til dette naturskønne hjørne af Montenegra. Den middelalderlige bykerne, Stari Grad, nede ved havnen i Kotor er en af de bedst bevarede i Europa og uden tvivl en af de mest idylliske. Inde i denne gamle bydel, som stadig er omsluttet af en høj bymur, er biltrafik bandlyst. Her kan du derfor i ro og mag gå en tur i de labyrintiske gader mellem de smukke, rustikke stenhuse eller blot nyde stemningen, mens du får en forfriskning på en af de mange fortovscaféer. Går din rejse til Kotor bør du også snøre vandreskoene og gå en tur op ad bymuren på bjerget. Når du kommer lidt op i højderne er der en flot udsigt tilbage ned over byen og den indre del af Kotorbugten. Har du friske ben, er det værd at fortsætte helt op til det højeste punkt, Skt. John fæstningen.

Kotor er måske nok en af hovedattraktionerne, men langt fra det eneste sted, du kan mærke historiens vingesus ved Kotorbugten. Rejser du til denne naturskønne perle i Montenegro, bør du også give dig selv god tid til at udforske nogle af de mange andre charmerende middelalderbyer i området. Bare et kvarters kørsel længere ud langs bugten finder du for eksempel Perast, som udover en flot beliggenhed ligeledes byder på talrige velbevarede palazzos, kirker og fæstninger. De blev bygget mellem det 15. og 18. århundrede, hvor byen havde sine glasperiode. I Tivat på modsatte side af det smalle Verige-stræde er der også ægte middelhavsstemning i den store, elegante marina Porto Montenegro, mens Herceg Novi længst ude nær det åbne hav lokker med strande og mange aktivitetsmuligheder med alt fra kajakture på bugten til mountainbiking i bjergene.

Rejser du til Kotorbugten, befinder du dig tæt ved grænsen til Kroatien. Et oplagt mål for en dagsudflugt er da også Dubrovnik, som ligger mindre end en times kørsel fra Herceg Novi. Montenegros hovedsstad, Budva, som ligger i modsat retning er dog også et besøg værd.

Book en rejse til Kotorbugten i dag

Brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt vores håndplukkede hoteller rundt langs Kotorbugten og resten af Montenegro. I vores søgemaskine kan du samtidig sikre dig en flybillet til en af de nærmeste internationale lufthavne. Du vælger selv om du vil rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Vil du ikke nøjes med at sejle rundt på bugten, kan det anbefales at leje en bil til ferien.Det hele får du så som en samlet pakkerejse, som naturligvis er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Rejsemål i Kotorbugten

 • Dobrota
  5 hoteller
  Nord for middelalderbyen Kotor på Kotorbugtens nordøstlige side finder man Dobrota. En by, der strækker sig fra Kotor og næsten helt op til bugtens "sving" mod vest - en strækning på ca. 7,5 kilometer.
 • Kotor
  3 hoteller
  Kotor er kronjuvelen blandt perlerækken af hyggelige middelalderbyer i Kotorbugten. Både nede på søpromenaden og især i den gamle bydel er det en fornøjelse bare at slentre rundt på må og få for at suge den romantiske atmosfære til sig.
 • Tivat
  3 hoteller
  Tivat har inden for de senere år gennemgået lidt af en forvandling. Byens tidligere flådebase er omdannet til en af regionens mest eksklusive marinær, som på kort tid er blevet meget ombejlet. Det skyldes ikke mindst den smukke beliggenhed i Kotorbugten.
 • Bijela
  1 hotel
  Bijela ligger inde i den smukke Kotorbugt med alle de største seværdigheder og tage idylliske badevige inden for rækkevidde. Brug den lille by som udgangspunkt for spændende udflugter eller tag en slapper nede på stranden ved bugtens klare vand.
 • Donji Stoliv
  1 hotel
  Donji Stoliv er en lille kystlandsby på Vrmac-halvøen i den smukke Kotorbugt. Beliggenheden for foden af de grønne bjerge helt nede ved vandet er idyllisk og indbyder sammen med den fredelige atmosfære til en rolig ferie. Der er dog masser at ... tage sig til her. Læs mere
 • Orahovac
  1 hotel
  Orahovac ligger i Kotorbugtens smukke nordende. Det er en af de fiskerlandsbyer rundt langs den berømte bugt, som har haft mest held med at bevare sin oprindelige stemning. Den kan du nyde nede på stranden og ved havnefronten med de maleriske stenhuse.

Populære hoteller i Kotorbugten

Montenegro, Kotorbugten, Kotor
9,3
Fabelagtigt
590 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Nærmeste strand: ca. 750 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Kotorbugten, Dobrota
9,4
Fabelagtigt
189 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Montenegro, Kotorbugten, Kotor
9,4
Fabelagtigt
636 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Nærmeste strand: ca. 650 m
 • Internetadgang/Wi-Fi