Rejser til Njivice

Landsbyen Njivice ligger ved Kotorbugten, et af Montenegros smukkeste områder. Beliggenheden på en frodig bjergskråning på den side, der vender ind mod bugten, er ideel, hvis du sætter pris på smukke kyst- og bjerglandskaber. Njivice ligger på den vestlige af de to landtange, Prevlaka, der udgør indsejlingen til bugten. Nedenfor byen er fine strande af småsten, hvor du kan nyde solen og bade i det klare vand.

Lige ovenfor byen øverst på bjergkammen løber grænsen til Kroatien. Et oplagt mål for en udflugt er den lille ortodokse kirke, som ligger deroppe lige midt på grænselinjen. Derfra har du en fantastisk udsigt ned over de grønne bjergsider til Kotorbugten på mod øst og  Adriaterhavet mod vest. Der er omkring knap 7 kilometer derop ad en smal vej med talrige hårnålesving undervejs, men det er turen værd.

Udover hotellerne og villaerne, hvoraf mange nyder en spektakulær udsigt mod bugten, har Njivice nogle få restauranter og caféer. Her er ingen livlige handelsgader eller noget vildt natteliv. Den fredelige atmosfære, som i stedet hersker her, tiltrækker især er par og familier, som rejser til Njivice for at nyde en afslappende ferie i naturskønne omgivelser.

Udforsk den smukke Kotorbugt - Boka Kotorska

Du kan vælge blot at slappe af her i dette lille ferieparadis med den betagende beliggenhed. En rejse til Njivice giver dig dog også et glimrende udgangspunkt for at udforske dette hjørne af Montenegro. Især strandene og de charmerende byer rundt langs Kotorbugten er værd at bruge tid på. Allerede et par kilometer fra Njivice ved en lille badevig i bugten, finder du de første strande. Her er sandbund og som regel meget lavvandet. Det kan være ideelt, hvis du rejser med mindre børn. Vil du bade, kan det dog anbefales at fortsætte lidt længere ud ad kystvejen til en af de andre små strande med mere stenet bund og krystalklart vand.

Udover de idylliske strande og flotte kystlandskaber med skovklædte bjerge, der står helt ned til det azurblå hav, er Kotorbugten især kendt for sine historiske seværdigheder. Dem kan du også nemt opleve på rejsen til Njivice. Sæt for eksempel gerne en af feriedagene af til at følge kystvejen ind langs bugten til den berømte venetianske fæstningsby Kotor. Denne smukke og meget velbevarede by er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og emmer af middelalderstemning. Der er dog også talrige andre charmerende byer at stoppe ved undervejs eller måske en strand, hvis du trænger til en forfriskende dukkert.

Besøg kroatiske seværdigheder

Det kan også anbefales at køre i modsatte retning fra Njivice ud mod spidsten af landtangen, Kap Oštro. Derude på den kroatiske side af grænsen ligger en stor fæstning fra midten af 1800-tallet, Punta d'Ostro, som i sin tid var vigtig for at beskytte indsejlingen til bugten. Fæstningen har flere gange været under angreb. I 1914 kom den således under kraftig beskydning af den franske flåde, men modstod angrebet. I dag fremstår fæstningen for noget nedbrudt, selvom der er renovationsarbejde i gang.

Da Njivice ligger på den vestlige side af den store bugt, kan du på en rejse hertil også sagtens tage på en dagstur længere ind over den kroatiske grænse. Der er for eksempel kun omkring 45 kilometers kørsel til Adriaterhavets perle, Dubrovnik. Her kan du nemt bruge en hel dag på at gå på opdagelse i den gamle bydels smalle gader og på at nyde det rige restaurantliv.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Njivice