Rejser til Petrovac

Tag på en spændende rejse til Petrovac i Montenegro med Escapeaway og opdag en 'hemmelig' skønhed, med perfekte badeforhold og historiske bygninger i smukke omgivelser.

Med sin beliggenhed ved en lang, skøn bugt på kyststrækningen mellem Budva og Bar, hvor den gamle bjergvej fra Podgorica når kysten, og omgivet af bjergskråninger med duftende blomster, buske og skov, er Petrovac et charmerende og smukt rejsemål for feriegæster i alle aldre. 

Som turist-destination blev Petrovac allerede opdaget i forrige århundrede og i dag er lever og ånder byen for turisme, hvilket betyder, at servicen er i top. Mest berømt er byen for at huse en fantastisk 600 meter lang sandstrand, der egner sig perfekt til en strand- og badeferie ved Adriaterhavet i Montenegro.  

Selve byen er præget af smukke gamle huse med røde tage, der ligger omkring en havn, hvor resterne af en venetiansk fæstning stikker ud i havet. Byen var tidligere en fiskerby, men har i dag udviklet sig til en badeby og rummer et bredt og godt udvalg af butikker, restauranter og caféer. 

Der er også gode udflugtsmuligheder fra byen, idet den historiske by Budva, som er en af de ældste i Montenegro, ligger kun 20 minutters kørsel derfra og blandt andet byder på et fantastisk citadel og nogle fascinerende romerske ruiner. Og lige nord for Petrovac ligger den lille ø Sveti Stefan, som er et sommerparadis for jetsettet.

Velkommen til Montenegro med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Petrovac og andre rejsemål i landet hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Vælg selv om du vil arrangere transporten til Montenegro og blot bestille dit hotel igennem os, eller du ønsker fuld tryghed i form af en pakkerejse inkl. fly, hotel og transfer eller en lejebil.

>> Læs også om rejser til Becici her

Hoteller i Petrovac

Populære hoteller i Petrovac

Montenegro, Petrovac
9,7
Fabelagtigt
195 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Montenegro, Petrovac
8,5
Meget godt
93 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Petrovac
9,3
Fabelagtigt
79 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

I denne lille rejseguide har jeg samlet udvalgte informationer og fakta om Petrovac i Montenegro. Vil du have mere inspiration til din ferie så følg os på de sociale medier som Facebook eller kig forbi vores blog om rejser hvor vi skriver indlæg om emner som, vejret når du rejser, om det lokale kulturliv, om byens historie, om maden, vinen, den smukke natur og de dejlige strande, samt ikke mindst om de største seværdigheder.

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Petrovac er en tidligere fiskerby, der har udviklet sig til en tiltalende badeby, og som imponerer med en smuk beliggenhed ved Adriaterhavet. Der er flere strande ved byen, der er omgivet af smukke bakker, hvor du kan tage forfriskende gåture gennem skoven af fyrretræer og cypresser. Du kan også nyde masser af vandsports-faciliteter på stranden, eller bare slappe af og solbade i det bløde sand.

Byen byder på mange gode restauranter, hvor du kan nyde det lokale køkken, og der der også gode muligheder for at  foretage dagsudflugter i området blandt andet til den historiske by Budva, der en af de ældste i Montenegro, eller til den lille ø, Sveti Stefans, hvor det lokale jetset har deres lystbåde og sommerhuse.

Kultur

Petrovac har en lang historie og byder på en række interessante kulturelle seværdigheder. Disse omfatter den lille venetianske fæstning, der med sin beliggenhed på en kaj strækker sig ud i vandet og har en fantastisk udsigt. Der er oså et par fine kirker i byen, og det anbefales at besøge det smukke Reževici-kloster, som ligger i nabobyen Katun Reževici. Klostret indeholder nogle storslåede middelalderlige fresker og emmer af fred og ro. 

Det kan også anbefales at foretage en udflugt til byen Budva, der nu er et livligt feriested, men som samtidig har bevaret et atmosfærisk historisk kvarter, der stadig er omgivet af middelalderlige mure. Byen har også en række interessante museer, herunder et arkæologisk museum, der viser skatte fra romertiden.

Sport

Hvis du har brug for at dyrke fysiske aktiviteter på din ferie, er der også masser af muligheder i byen, især når det gælder forskellige vandsports-aktiviteter. Du kan for eksempel udforske den vidunderlige kystlinje med et padlebord, en snorkel eller en havkajak (som kan lejes på stranden). Petrovac er også en fantastisk dykkerdestination, og der er et dykkercenter i byen, der tilbyder kurser og arrangerer udflugter til nogle af de bedste lokale dykkersteder i området. Du vil også finde nogle smukke vandreture i området, fra den nemme, men hyggelige kyststi til de mere krævende vandreture gennem de forrevne bjerge inde i landet.

Strande

Den største strand i Petrovac er en smuk buet strækning med rødt sand, som ligger ud til Adriaterhavets krystalblå vand. Stranden har masser af faciliteter, herunder masser af liggestole og parasoller til leje, plus en række caféer og restauranter, der ligger langs strandpromenaden.

Der kan godt være mange strandgæster i højsæsonen, men hvis du leder efter lidt mere fred og ro, kan du tage en tur op ad kyststien og besøge den lille bugt Lucice Beach. Her er der også liggestole og et par caféer, men stranden er lidt mindre overfyldt midt på højsæsonen. Hvis du vil helt væk fra folkemængderne, skal du følge kyststien nord for byen til Buljarica Beach: Det er en dejlig 30 minutters gåtur, og stranden er vidunderligt øde og malerisk.

Mad og drikke

Der er masser af stemningsfulde steder at spise og drikke i Petrovac, så du finder let noget, der passer til din smag og dit madbudget. Her serveres næsten alt, fra pizza til sushi, men du bør ikke snyde sig selv for at smage det lækre lokale køkken. Prøv blandt andet områdets fantastiske skaldyrsretter, såsom den populære montenegrinske skaldyrsret buzara, der består af skaldyr tilberedt med en vin- og urtesauce og sort risotto. Eller du kan prøve retten ispod saca, der er en velsmagende ret fra områdets bjergegne, bestående af stegt lam eller kalvekød, gulerødder, tomater og løg. Hvis du er på udkig efter en velsmagende snack, bør du prøve den lækre, lokale tærte kaldet burek, som er fyldt med spinat, kød eller ost.

Petrovac appellerer især til familier og par, og har ikke meget natteliv. Når det er sagt, er det stadig masser af pulserende restauranter, barer og caféer i området, herunder nogle med en smuk udsigt fra havnefronten, hvor du kan nyde et par drinks om aftenen. Du finder også flere charmerende barer og caféer i de smalle gader omkring den venetianske fæstning, som har en misundelsesværdig beliggenhed på en kaj, der strækker sig ud i vandet. 

Hvis du ønsker et bredere udvalg af barer og et livligere natteliv, bør du tage til Budva, der har et bredt udvalg af barer og klubber og har et rigt natteliv, især i weekenderne om sommeren. Her er der også en fantastisk kunstfestival med musik, teater og danseforestillinger med deltagelse af internationale kunstnere om sommeren.

Bestil din rejse til Petrovac online

Vi er et online rejsebureau og du finder altid de billigste priser på din rejse til Petrovac online i søgemaskinen der sammenligner alle rejser med hoteller og flyselskaber. Vi tilbyder altid valgfri rejselængde og afrejsedato.

Hos Escapeaway finder du kun rejser til nøje udvalgte hoteller og ferieboliger, som lever op til vores krav om gode anmeldelser. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, villaer, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Med Escapeaway kan du derfor få en problemfri og sikker rejse til Petrovac i Montenegro, med mulighed for afrejse fra b.la. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Søgemaskinen sammenligner de bedste priser på flybilletter med både lavpris- og rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller.

Det hele samles i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener, da du på denne måde også er dækket af loven om pakkerejser. Tilføj billeje eller transfer (transport tur/retur mellem lufthavnen og dit hotel) til pakken for den bedste oplevelse, når du kommer frem til rejsemålet.

Bestil din rejse online til Petrovac eller kontakt os for et skræddersyet tilbud på en rundrejse i Montenegro.

God rejse!

>> Se også billige rejser til Kroatien her

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her