Rejser til Podgorica

Af alle Europas hovedstæder hører Podgorica nok til blandt de mest ukendte blandt ferierejsende. Montenegros hovedstad er også landets største by, men har dog kun omkring 185.000 indbyggere. Byen blev grundlagt i middelalderen, men har historiske rødder, som strækker sig endnu længere tilbage. Der findes således romerske ruiner i området, og man har også gjort fund helt tilbage fra stenalderen her.

En god base for udflugter

Podgorica ligger ved floden Moraca i et fladt lavland lige nord for Skadarsøen. At det netop er her i et forholdvist fladt område, at landets største by er vokset frem, er i sig selv ikke så overraskende. Rejser du rundt i Montenegro, vil du således hurtigt opdage, at det meste af landet er meget bjergrigt og utilgængeligt. Gennem tiden har byen derfor været et vigtigt knudepunkt for handel i regionen. Samtidig har Podgorica længe været strategisk vigtig, og flere gange gennem historien har der da også været kampe om herredømmet over byen.

Anden verdenskrig gik hårdt ud over denne gamle by, så den i dag fremstår med et mere moderne udtryk end dens historie egentlig berettiger til. Der er stadig ældre, intakte kvarterer som for eksempel Stara Varoš, den ottomanske bydel. Men overvejende består byen af nyere bygninger. Efter krigens ødelæggelser var den således gennem en omfattende genopbygning. Til trods for at Jugoslavien ikke var en del af Østblokken, bærer bygningerne præg af dennes arkitektur og stramme byplanlægning. Podgorica har af samme grund ikke meget af den middelaldercharme, som man ellers ofte forbinder med byerne i Montenegro.

Det kan dog alligevel varmt anbefales at rejse til Podgorica. Hvorfor? Fordi du her kan opleve en interessante blanding af gammelt og nyt, en rig cafékultur, et sprudlende natteliv og parker med den samme afslappende middelhavsatmosfære som ved Adriaterhavskysten, der ligger blot en  times kørsel væk.

Samtidig giver Podgorica dig en god central base med alle ønskelige faciliteter, hvorfra du kan udforske store dele af landet på spændende udflugter. Du kan nemt køre mod Budva og strandene ved Adriaterhavet eller Kotorbugten, hvor du kan tage en forfriskende dukkert ved Tivat og nyde stemningen i hyggelige middelalderbyer som Kotor.

Billede: Miomir Magdevski, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Podgorica

Populære hoteller i Podgorica

Montenegro, Podgorica
8,9
Meget godt
978 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 350 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Podgorica
9,3
Fabelagtigt
542 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 750 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Montenegro, Podgorica
9,6
Fabelagtigt
496 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi