Rejser til Radovici

Radovici er en fredelig lille landsby på halvøen Lustica, der adskiller Kotorbugten fra Adriaterhavet i det sydvestlige Montenegro. Der er kun et par kilometer fra Radovici ned til havet på begge sider, hvor der ligger flere smukke strande - Plavi Horizonti Plaža er en familiefavorit. Her kan du lægge dig til rette på det lyse finkornede sand ved det krystalklare hav, som er lavt og børnevenligt. Lidt vest derfra ligger en anden skøn strand, Oblatno, hvor der er en populær strandrestaurant.

Selv Radovici er ikke større, end at du kan gå på tværs af byen på 10 minutter. Den ligger omgivet af lav skov på alle sider, men fra de højeste punkter i Radovici - måske fra din altan - kan du alligevel se til både Kotorbugten og Adriaterhavet. De senere år har stadig flere ferierejsende fået øjnene op for byens gode beliggenhed, og her har været en vis vækst med opførsel af hoteller. Radovici har dog ifølge den seneste optælling stadig kun knap 600 faste indbyggere, og den oprindelige rolige landsbyatmosfære er derfor intakt.

Der er en håndfuld spisesteder i Radovici og et par supermarkeder, hvor du kan få det meste til rejsens daglige behov. Det er rart, når man efter en dag med sightseeing eller strandtur ikke ønsker at bevæge sig ret langt for at stille sulten. Vil du have lidt mere at vælge mellem, er der dog også rigeligt med restauranter og butikker i nabobyerne. Ikke mindst nede langs kysten er der gode muligheder for at finde en romantisk restaurant, hvor I kan nyde et lækker måltid med udsigt over det azurblå hav.

Selvom de nærmeste strande og nabolandsbyer ligger blot et par kilometer borte, og derfor i princippet inden for gåafstand, kan det anbefales at leje en bil til ferien. Så får du størst mulig frihed til at udforske både strande og seværdigheder på rejsen til Radovici. Der er ganske vist lokale busser, men de er ikke altid regelmæssige.

Spændende sightseeing inden for kort afstand

Hvis du ønsker, kan du sagtens "nøjes med" at nyde en afslappende badeferie og ikke bevæge dig ret langt fra byen og de nærmeste strande. Der er dog rig mulighed for at også at krydre ferien med spændende udflugter, når du rejser til Radovici. Der er for eksempel kun 13 kilometer til den venetianske fæstningsby Kotor, der er en af Montenegros mest berømte attraktioner og optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Det tager heller ikke langt tid at køre sydpå til den charmerende og lidt større kystby Budva, som et et andet af landets mest kendte rejsemål med flotte strande og et rigt natteliv.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Radovici