Rejser til Tivat

Ved første øjekast er det nemt at forveksle Tivat med Monaco. I den store marina, som tidligere var en flådehavn, vugger således utallige luksuriøse lystyachts side om side, mens der oppe på den nyanlagte promenade summer af liv på hyggelige fortovsrestauranter. Du befinder dig dog ikke i det lille fyrstedømme på den franske Riviera, men derimod i Kotorbugten i det sydvestlige Montenegro.

Tivat ligger på en lille halvø i bugten, som udgøres af Vrmac-bjerget, hvor du på modsatte side finder den meget charmerende middelalderby Kotor. Modsat denne var Tivat indtil for få år siden ikke et særlig populært rejsemål. Det skyldtes uden tvivl, at byens udtryk tidligere var mest præget af nogle lidt kedelige, grå betonblokke. Men i dag er det et helt andet syn, der møder dig fra vandsiden.

Eksklusiv marina

Omdrejningspunktet for byens forvandling er således Porto Montenegro, den tidligere flådehavn, som i 2010 var forvandlet til en topmoderne, eksklusiv lystbådehavn omgivet af elegante ferielejligheder og talrige restauranter. Særligt sidst på dagen er der i højsæsonen her altid masser af liv og leben.

Der er ingen strande lige ved marinaen i Tivat, men hvis du ikke vil slappe af ved en pool, er der dog ikke langt til de nærmeste badestrande. Både nord og syd for marinaen finder du således flere småstens- og klippestande, hvorfra du kan tage en forfriskende dukkert i bugtens krystalklare vand. Udover den nye, elegante marina, som er godt på vej til at blive en af de mest eftertragtede i regionen, er det da også især beliggenheden, man nyder godt af på en rejse til Tivat.

Udforsk Kotorbugten

Kotorbugten er udover sine strande således også kendt for sine velbevarede pittoreske byer fra middelalderen. Af samme grund er hele bugten optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Rejser du til Tivat, har du derfor mange spændende udflugtsmål inden for din rækkevidde.

Helt oplagt er det naturligvis at tage en tur hen på modsatte side af den lille halvø til Kotor. Selvom byfornyelsen har pyntet gevaldigt på Tivat, kan den ikke hamle op med denne nabobys middelaldercharme. Det kan også anbefales at fortsætte endnu længere ind i bugten til den landsbyen Perast, som er ganske lille, men også meget idyllisk. Her kan du godt bruge et par timer på blot at nyde den smukke beliggenhed og stemningen nede langs vandet. Tag eventuelt en sejltur over til den lille nærliggende ø, hvor der ligger et kloster.

Får du lyst til at udforske området, behøver du dog ikke køre i bil. Er du ikke bange for at få lidt sved på panden, kan du cykle en tur op ad  Vrmac-bjerget eller snøre vandreskoene. Du skal ikke ret langt op før der åbenbarer sig smukke udsigter ned over byen, bugten og de omkringliggende bjerge.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Tivat