Rejser til Ulcinj

Når du står med sandet mellem tæerne på stranden lige nedenfor Ulcinj og nyder udsigten ud over det azurblå Adriaterhav, er det nok ikke byens historie du lige tænker på. Men bevæger du dig op i den gamle bydels smalle, labyrintiske gader,  vil du tydeligt fornemme, at dette er en en af de ældste byer på Adriaterhavskysten. Det er samtidig Montenegros sydligste kystby, som i det meste af sin to tusind år lange historie har været præget af mødet mellem øst og vest.

Velkommen til Montenegro med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ulcinj og andre rejsemål i landet hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

>> Læs også om rejser til Becici

Et møde mellem øst og vest

Nærheden til nabolandet Albanien er da også tydelig i Ulcinj, som er centrum for det albanske mindretal i Montenegro. Faktisk udgør albanere over 60 procent af byens befolkning. Samtidig er Ulcinj især på grund af sine skønne badestrande et yndet rejsemål for albanere fra Kosovo og hjemlandet. Man kan derfor godt blive helt i tvivl om, hvilket land man egentlig befinder sig i. Beliggenheden på grænsen mellem øst og vest kommer også til udtryk i arkitekturen, ligesom du kan se både minareter og kirker rundt om i byen.

Ulcinj er ikke større end at du kan gå rundt til det meste. Vær dog opmærksom på, at på grund af beliggenheden på bakkerne ned mod havet er der mange stejle gader i Ulcinj. De bidrager til byens charme, men kan også give sved på panden, hvis du for eksempel vil gå en tur op til den ældste del af byen bag de gamle mure. Medmindre du er gangbesværet er en tur op til den meget rustikke bydel dog anstrengelserne værd.

Strandliv og kulinariske oplevelser

De historiske seværdigheder til trods er der ingen tvivl om, hvad hovedattraktionen i Ulcinj er: de indbydende stranden ved det lune, klare Adriaterhav. Lige nedenfor centrum ligger stranden Mala Plaža ("Den lille strand"), hvor der i højsæsonen næsten altid er masser af liv.

Foretrækker du lidt mere albuerum, kan det anbefales at gå lidt længere mod sydøst for at slå dig ned ved en af klippestrandene i de talrige, små badevige. Der er sågar en af disse små strande nær byen, Ladies Beach, der som navnet antyder er forbeholdt kvinder. Sidst, men ikke mindst, finder du omkring 3 kilometer syd for Ulcinj "Den lange strand", Velika plaza. Den 12 kilometer lange strand er Montenegros længste og af indlysende grunde et oplagt mål for en udflugt, hvis der er afslappende strandliv, du søger.

Trænger du i løbet af dagen til forfriskninger, er der talrige caféer og barer langs den hyggelige strandpromenade langs Mala Plaža, hvor der også er rig mulighed for at få en hurtig kebab eller hamburger. Om aftenen har du et godt udvalg af restauranter i Ulcinj, hvor du kan fordybe dig i det lokale køkkens mest traditionelle retter, der er tydeligt inspireret af de omkringliggende lande.

Sådan booker du en rejse til Ulcinj med Escapeaway

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Ulcinj og i resten af Montenegro. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Find også billige rejser til Kroatien her
>> Læs om rejser til Italien her

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Ulcinj