Rejser til Østrig

Udover fascinerende storbyer som Wien og Salzburg byder en ferie i Østrig på maleriske landskaber, rig kultur og kulinariske godbidder. Østrig er måske nok et af de mindste lande i Europa, men det betyder ikke, at det er et lille rejsemål. Der er faktisk mange, som kommer langvejs fra for at besøge Wolfgang Mozarts hjemland, for at nyde den friske alpeluft, løbe på ski eller udforske det levende kulturliv.

Østrig er med sine majestætiske byer, idylliske bjergbyer og dramatiske naturlandskaber et fantastisk rejsemål året rundt. Besøg Tyrol eller SalzburgerLand om vinteren, hvor du finder et meget prisoverkommeligt og charmerende alternativ til de mere besøgte skisportssteder i de franske alper.

Sommermånederne er perfekte til en tur til Worthersee, som er delstaten Kärntens største sø. Især familier og naturelskere vil nyde dette naturskønne sted, hvor du kan tilbringe morgenen i en kano og eftermiddagen med at udforske de omkringliggende huler.

Kulturelskere og bymennesker bør ikke gå glip af for eksempel Wien og Salzburg, der er hjemsted for nogle af Europas mest kendte, historiske vartegn - som du måske vil genkende fra den ikoniske film, The Sound of Music. Selvudnævnte foodies bør tage en tur til studenterbyen Graz for at afprøve regionens lækre gastronomi - du ender nok med at måtte løsne livremmen!

Ligesom i Tyskland finder du i Østrig også en god blanding af gammeldags pubber, fancy cocktailbarer og pulserende natklubber.

Velkommen til Østrig med Escapeaway. Vi er specialister i rejser til Østrig, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Rejsemål

Uanset om du er på udkig efter et idyllisk skiområde, et fredeligt sted til sommerferien eller et romantisk hideaway, har Østrig noget, der vil passe, uanset dit budget.

Wien

Østrigs hovedstad er flere år blevet kåret til et af de bedste steder at leve i verden. Efter et besøg i Wien vil du forstå hvorfor og måske selv få lyst til at bo der. På trods af sin smukke, barokke arkitektur, aktive kulturliv og den maleriske, gamle bydel, tiltrækker Wien mærkeligt nok ikke samme folkemængder som Paris eller London. Men det gør dog blot byen endnu mere charmende. Gå på opdagelse i de brostensbelagte gader i den gamle bydel og fordyb dig i byens turbulente historie, smag nogle Palatschinken - den østrigske udgave af crêpes - i en af de mange stemningsfulde caféer eller find et gademarked med kunstneriske perler. Uanset hvad du vælger, vil du få en uforglemmelig byferie i Wien.

>> Læs mere om storbyferie i Wien her

Salzburgerland og Tyrol

Salzburg og Tyrol er perfekte destinationer til en skiferie. Uanset om du skal afsted på en familieferie og har brug for et nybegyndervenligt område eller vil have et sted, hvor dine evner udfordres, kan du finde det perfekte sted i disse smukke, alpine områder. Er du nybegynder, kan du med fordel søge mod Alpbach i Tyrol. Må det gerne være lidt vildere, kan du tage til St. Anton, som desuden er kendt for afterski i verdensklasse.

>> Læs mere om rejser til Salzburg her

Worthersee 

Østrig kan ikke prale af badebyer som i Spanien, Italien eller Grækenland, men du kan alligevel sagtens få en ferie, hvor du slapper af og nyder solen. Rejser du til Worthersee om sommeren, vil du for eksempel opdage, at det ikke blot er populært at udforske de naturskønne omgivelser, men også at solbade ved søen. Her er desuden masser af former for vandsport og endda et lille paradis for veteranbilentusiaster i form af Villach Automobil Museum. Med andre ord er Worthersee en ideel destination for både familier og friluftsfolk.

Højdepunkter i Østrig

"The hills are alive"

Det var i Østrig, at den berømte musicalfilm, The Sound of Music, blev indspillet. I den ser man skuespillerinden Julie Andrews og von Trapp børnene synge og danse hen over engene i Salzburg. Bakkerne er ideelle til vandreture og cykling og gemmer desuden på de dybblå søer, Wolfgangsøen og Zellsøen.

Kultur i hovedstaden

Kulturelskere vil være i deres helt rette element i Wien. Paladserne i Schönbrunn og Hofburg bør stå øverst på listen over kongelige boliger, du skal besøge, og i de overdådigt udsmykkede kirker vil dit kamera være i konstant brug. En af vores favoritter er Stephansdom. Udover arkitektur kan det varmt anbefales at gå til en klassisk koncert over værker af for eksempel Mozart eller Beethoven, og husk også at besøge Den Spanske Rideskole fra det 18. århundrede for at se dressur udført af de flotte Lipizzanerhingste.

Smagen af Østrig

Med alt fra schnitzel til sachertorte er en rejse til Østrig et kulinarisk tag-selv-bord. Du må ikke gå glip af traditionelle favoritter, f.eks. solide gryderetter som tafelspitz, samt naturligvis klassikeren over dem alle, wienerschnitzel - et tyndt stykke kalvekød, der er vendt i brødkrummer og stegt. Østrigerne er også glade for kager og bagværk, især når de serveres sammen med en kop kaffe i et hyggeligt kaffehus. Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig også prøve en apfelstrudel, Østrigs mest berømte dessert, der består af æbler, rosiner, kanel og sukker under et lag af saftig mørdej.

Book rejsen til Østrig i dag

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Østrig, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Østrig, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om rejser til Schweiz