Rejser til Salzburg

Gå på opdagelse i charmerende Salzburg og bliv overrasket over alle de dejlige restauranter, ølhaver og butikker som byen rummer. Rejs til Salzburg med Escapeaway og nyd denne perle af en provinsby.

Byen er Mozarts fødested hvilket mærkes overalt i byen, fra gademusikanter der fylder byrummet med skøn musik, til skulpturer, bagerspecialiteter, koncerter og udstillinger. Salzburg er desuden kendt som et naturligt knudepunkt mellem det fladere nord og de høje Alper mod syd, og kun få kilometer fra centrum rejser bjergene sig op i over 2.000 meters højde. Bykernen - Altstadt - er kendt for sin smukke, barokke byggestil, og blev af samme grund optaget som UNESCO verdensarv i 1996.

Lige vest for byen finder man grænsen til Tyskland og der er da også kun ca. 150km herfra til storbyen München, hvorimod den østrigske hovedstad Wien ligger dobbelt så langt væk.

>> Se alle rejser til Østrig

Sådan booker du en rejse til Salzburg

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Salzburg, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Østrig. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem.

Ludthavnen i Salzburg ligger kun ca. 5km fra centrum, så når du rejser hertil kan du stort ser spadsere ind til hotellerne i bymidten. God tur!

>> Læs om storbyferie med Escapeaway
>> Tag på kæresteferie - parferie uden bekymringer

Hoteller i Salzburg

Information og inspiration

Du kan her finde informationer og inspiration til en rejse til Salzburg, herunder informationer om byens største seværdigheder og oplevelser. God fornøjelse!

Hohensalzburg Slot

Den største seværdighed på en rejse til Salzburg er det mægtige Hohensalzburg Slot - eller Festung Hohensalzburg på tysk - der knejser højt over byen på toppen af Festungsberg i 506 meters højde. Slottet er et af Europas største middelalderlige slotte og samtidig et af de bedst bevarede i Europa. 

Slottet blev bygget i 1077 på ærkebiskoppen Gebhard von Elfensteins ordre og renoveret i slutningen af det 19. århundrede, men blev først en stor turistattraktion efter at Festungsbahn-togbanen blev bygget i 1892. 

Gennem historien har slottet haft mange forskellige funktioner: I begyndelsen af det 20. århundrede (under første verdenskrig) blev det brugt som et fængsel for italienske krigsfanger og i 1930´erne for nazistiske aktivister (før "Anschluss" med Tyskland). Det husede også den kendte tyske keramiker, billedhugger og maler Arno Lehmann, der boede i slottet og bedrev sin kunstneriske virksomhed fra 1949 til sin død i 1973. 

Getreidegasse

Getreidegasse er en travl shoppinggade i den historiske del af Altstadt (den gamle bydel), som har været optaget på UNESCOs verdensarvsliste siden 1996. Gaden er blandt kendt for at huse Wolfgang Amadeus Mozarts fødested i nr. 9, hvor han boede indtil han var 7 år. 

Selv om Getreidegasse er en af byens mest populære turistattraktioner, har Salzburgs byadministration gjort mange ihærdige forsøg på at bevare gadens autentiske karakter, hvorfor du stadig kan se mange historisk unikke huse i gaden.

Hver dag kan man se den berømte "marionettenfrau" med sin brune kurv, hvorfra hun siden 1987 har solgt dukker på gaden.

Mirabell slot

Mirabell slot - eller på tysk: Schloss Mirabell - er anerkendt som kulturarvs-monument i Østrig og er samtidig en del af det gamle, historiske centrum af Salzburg, som er erklæret verdensarv af UNESCO.

Slottet blev bygget omkring 1606 ved bredden af Salzach-floden nord for byens middelaldermure. Ifølge legenden blev det bygget på kun seks måneder på ordre af prins-ærkebiskop Wolf Dietrich Raitenau, der led af gigt og som derfor så slottet som en mulighed for at undgå hver dag at skulle transportere sig ad de smalle gader i byen. Raitenau ønskede sig desuden et "glædespalads" til sig selv og sin elskerinde Salome Alt.

Slottet er bygget efter italienske og franske modeller og blev oprindeligt navngivet Altenau Slot, inden Raitenaus efterfølger, Mark Sittich von Hohenems, ændrede navnet til "mirabell", efter at Raitenau var blev arresteret og bortvist fra slottet i 1612.

Slottet blev senere ombygget i en overdådig barokstil fra 1721 til 1727 og fik også tilføjet neoklassicistiske træk efter en brand i 1818.

En rejse til Salzburg er en kæmpe oplevelse, hvor man kan opleve stor arkitektur, kunst, natur, skiløb, og meget andet. Oplev Salzburg på en kør selv-ferie, eller med en pakkerejse, hvor du booker flybillet, hotel og lejebil i samme bestilling.

Rejser til Østrig

Læs mere om Østrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Østrig her

Andre links