Rejser til Wien

En rejse til Wien er en chance for at opleve en af Europas mest stemningsfulde og historierige hovedstæder. Østrigs musikalske hovedstad er med sine mange seværdigheder og sprudlende kulturliv perfekt til en oplevelsesrig storbyferie og er et rejsemål, du kan besøge både sommer og vinter.

Habsburgske paladser og berømte operahuse

Århundrederne som centrum for det habsburgske kejserrige har sat tydlige spor i Wien i form af en perlerække af smukke kirker og storslåede barokslotte. Wiens historie strækker sig dog endnu længere tilbage end til denne blomstringstid. Det var således romerne, der i det første århundrede e.Kr. grundlage en legionslejr her, Vindobona. Den er der dog ikke  spor efter i dag, men når du går rundt i byens gamle kvarterer, vil du tydeligt fornemme, at dette er en by med dybe historiske rødder.

Til trods for at Wien har næsten to millioner indbyggere, er den centrale del, Innere Stadt, med de historiske kvarterer ganske kompakt. Du kan derfor sagtens udforske seværdighederne i den pragtfulde bymidte inden for Ringstraße (Ringgaden) til fods. Ikke overrakende har Østrigs hovedstad dog også en effektiv offentlig transport, hvis du vil krydse på tværs af byen eller udforske nogle af de mere perifere seværdigheder som for eksempel det monumentale Schönbrunn-palads.

Stemningsfulde markeder og caféliv

Rejser du til Wien i julemåneden, kan du netop ved Schloss Schönbrunn opleve et af byens mange stemningsfulde julemarkeder. Også julemarkedet foran byens smukke rådhus er værd at rejse efter. Selvom kulden måske bider lidt, kan du nemt få lang tid til at gå her med at udforske udvalget af kunsthåndværk i de hyggelige boder og måske tage en tur på skøjtebanen. Der er heldigvis rig mulighed for at varme sig på en kop Glühwein og andre lune lækkerier.

Udover et sandt overflødighedshorn af museer, operahuse og andre kulturelle seværdigheder er en af de største fornøjelser på en rejse til Wien ofte blot at slentre rundt på må og få i byens flotte gader. Her finder du utallige shoppingmuligheder, som inkluderer alt fra eksklusive mærkevarerbutikker på Mariahilferstrasse til farverige loppemarkeder, samt ikke mindst et spændende udvalg af restauranter og caféer. Du kan desuden næsten heller ikke rejse til Wien uden mindst én gang at nyde en cremet kaffe og et stykke kage i et af de glamourøse kaffehuse, som byen er berømt for.

Hoteller i Wien

.

Rejser til Østrig

Læs mere om Østrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Østrig her