Rejser til Wien

Den østrigske hovedstad, Wien, er en charmerende og ikke mindst kulturel by med storslåede bygninger i barokstil, store haveanlæg og masser af kunst fra det 19. og 20. århundrede. Wien, der også er kendt som "Musikkens by", byder dig velkommen med sin hyggelige kaffekultur og kommer at imponere på dig med sine historiske seværdigheder og den klassiske musik, som er en del af byens puls.

Hvis du drømmer om storbyferie med masser af historie og kultur på programmet, er Wien det perfekte valg. Her kan du bruge ferien på at beundre den flotte arkitektur, kunstmuseer,  elegante caféer og måske få en koncertoplevelse med.

Hvornår skal man rejse til Wien?

Mange vil nok mene, at det bedste tidspunkt at besøge Wien på er forår og efterår, men sommeren er alligevel det mest populære tidspunkt at besøge byen på, og det er her, byen har de fleste turister. I sommermånederne er der mange spændende ting at opleve, f.eks. den verdenskendte Vienna Jazz Festival, som normalt finder sted i skiftet juni/juli. Her er masser af levende musik og koncerter fra virkelig mange lokale og internationale kunstnere. Senere på sommeren afholdes festivalen ImPulsTanz, hvor byens teatre stiller sig til rådighed for en international dansefestival. I slutningen af juni fyldes Donauinsel, en ø midt i Donau-floden, med masser af folk til den årlige Donauinsel Festival, hvilket er Europas største gratis friluftsfestival. Resten af året er denne lille ø også en populær destination for rulleskøjteentusiaster. familier på gåtur med børnevognen, joggere og andre folk - her er også barer og strande.

Et andet yderst populært tidspunkt at besøge Wien på er fra midten af november og frem til nytåret. Det er her, du kan opleve de berømte julemarkeder og komme i julestemning. Julemarkederne i Wien er kendte for deres traditionelle og elegante måde at gøre tingene på. Der arrangeres klassiske koncerter rundt omkring i byen, mens du kan slentre rundt mellem de mange boder, der sælger mad og julepynt.

Vintersæsonens højdepunkt er nok nytårskoncerten med Wiener Filharmonikerne nytårsdag ( et arrangement, du ikke bare kan bestille, men skal blive inviteret til) men hvis du bare vil opleve byens atmosfære i vinterperioden, kan du tage en tur til den populære udendørs skøjtebane, som er åben fra januar til marts.

Udforsk Wien

Wien er ligger smukt ved Donau-floden. Historisk set er byen kendt for at være hjemsted for blandt andet de berømte komponister Mozart og Beethoven. I dag er det de mange orkestre, der viderefører Wiens stolte musikalske arv. 
De flotte bygninger langs de hyggelige, brostensbelagte gader er historiske beviser på over 1.000 års arkitektur og elegance, som den dag i dag danner en flot ramme for en ferie med shopping, sightseeing og romantik på programmet.

Art Noveau-stilen fra starten af det 20. århundrede har sat sit præg på Wien med de dekorative detaljer, du ikke kan undgå at lægge mærke til på din tur gennem byen. Romantiske kunstelskere kan beundre Gustav Klimts mesterværk "Kysset" (der Kuss) som er udstillet som en del af verdens største Klimt-samling på Belvedere-paladset, der er et af landets førende kunstgallerier. 

Østrigs kulturarv er også fint vist frem på slottet Schönbrunn. De udsøgt planlagte haver er hovedattraktionen. Med haver, springvand, vinranker og labyrinter er det let at få timerne til at gå med at udforske denne fantastiske gratis attraktion. Børn synes også, dette er meget spændende - bare et tips til børnefamilier.

Slottet blev oprindeligt bygget som en sommerresidens, men det er også populært om vinteren, især når det stemningsfulde julemarked åbner. De mange boder på julemarkedet byder på traditionelt kunsthåndværk, legetøj og julepynt. Nyd det hele med et glas glühwein i hånden, og gør dine juleindkøb.

Centrum af Wien

Alle Wiens 23 bydele har meget at byde på, men det er i hjertet af byen, at du finder nogle af byens smukkeste bygninger. Start f.eks med at tage sporvognen rundt i Ringstrasse, og du vil forstå, hvorfor kvarteret er på UNESCO's verdensarvsliste. Stop ved Stephansdom for at se katedralens karakteristiske flotte tegltag, som er blevet gennemgribende restaureret efter skaderne fra Anden Verdenskrig.

Andre historiske seværdigheder i byens centrum er Rådhuset, Statsoperaen og museet Albertina. Alle disse ligger inden for gåafstand, så hvis du slentrer mellem disse steder, har du fået en hel del af Wiens hjerte med på din rejse.

Prater

Wiens største park, Prater, ligger i den gamle jødiske bydel Leopoldstadt. Tag parkens lille damptogbane hele vejen til forlystelsesparken, som er åben fra marts til oktober og byder på attraktioner, der er perfekte for både store og små. Tag en tur op i byens vartegn, pariserhjulet, og oplev den fantastiske udsigt over byen. Dette enorme pariserhjul blev bygget i slutningen af 1800-tallet, men blev restaureret efter de omfattende skader under Anden Verdenskrig. Det blev også berømt efter at have optrådt i nogle scener i den Oscar-vindende film af Orson Welles' thriller 'Den tredje mand' fra 1949.

Naschmarkt

Det største marked i Wien hedder Naschmarkt. Navnet kommer fra det tyske ord  "naschen" (som frit oversat betyder at nippe til noget). Her mødes turister og lokale for at få madoplevelser fra hele verden. Hvis sulten melder sig, er Naschmarkt et af de bedste steder i byen at udforske det multikulturelle køkken, og markedet er lige så populært blandt de lokale som blandt turister. Uanset om du vil prøve traditionelle østrigske retter eller noget eksotisk som koreansk kimchi, bulgarske retter eller en omgang tacos fra Texas. Når markedshandlerne har pakket sammen for i dag, tager livebands og DJ's over og holder den gode stemning i gang til langt ud om aftenen.

Bestil din rejse til Wien

Der er daglige flyafgange til Wien fra både Aalborg, Billund og Kastrup, nogle gange med skifte undervejs. Hos Escapeaway kan du booke kun fly, både fly og hotel eller kun hotel. Hos os kan du også finde Hideaways, som er unikke hoteller og afsidesliggende perler. Wien-Schwechat Lufthavn (VIE) ligger 18 kilometer sydøst for Wien. Der er både tog og taxaer, du kan tage ind til byen.

>>> Se vores Hideaways-hoteller i Wien

 

 

 

Rejser til Østrig

Læs mere om Østrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Østrig her

Hoteller i Wien

Populære hoteller i Wien

Østrig, Wien
9,5
Fabelagtigt
2092 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Østrig, Wien
8,7
Meget godt
2271 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Østrig, Wien
8,5
Meget godt
10069 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 3.9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Wien?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 19 anmeldelser