Rejser til Sopot

Sopot er kendt for sin kilometerlange, indbydende sandstrand ud til østersøen og den lange, smukke træmole. Derudover byder den stemningsfulde kurby også på et rigt restaurantliv og et væld af butikker. Book din rejse til Sopot med Escapeaway i dag!

Er det en afslappende badeferie, du søger til en yderst fornuftig pris, og med kort afstand fra Danmark? Så skal du rejse ad Pommern til, nærmere bestemt til bade- og kurbyen Sopot på Polens smukke Østersøkyst. Byen og dette område er med god grund et af polakkernes egne favoritrejsemål, ikke mindst takket være de særdeles indbydende, lange hvide sandstrande og de mange wellness-tilbud. Sopot er desuden ideel til en oplevelsesrig badeferie, hvis du har fået appetit på noget andet end de sædvanlige feriebyer i Sydeuropa.

Når man rejser til Sopot befinder man sig omtrent midt mellem Gdansk og Gdynia, og tilsammen kaldes området for Trebyen (Trójmiasto). Sammen udgør de tre byer et område på størrelse med København, men selve Sopot har dog blot omkring 40.000 indbyggere. Særlig i sommermånederne vokser befolkningstallet i den lille by dog betragteligt, når de 4,5 kilometer lange strande tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Derudover har Sopot en bred vifte af attraktioner og forlystelser, som gør den charmerende badeby til det oplagte mål for en ferie med familien. Marinaen og den smukke træmole, som stikker imponerende 511 meter ud i Østersøen, er for eksempel ikke kun et yndet udflugtsmål for par, der vil slentre en tur arm i arm. Her findes også et sejlsportscenter for børn.

Når solen går på hæld, kan du efter en afslappende dag ved vandet eller sightseeing i nærliggende Gdansk nyde godt af et stort udvalg af cafeer, restauranter og barer i Sopot. I den populære sommersæson har Sopot således et livligt aften- og natteliv. Det inkluderer klassisk casino samt mange stilfulde restauranter, hvor den oprindelige atmosfære fra kurbyens tidlige historie stadig tydeligt fornemmes. Der er de senere år er skudt adskillige nye hoteller op og udbuddet af wellness-resorts i byen er blevet endnu større. Samtidig har man dog gjort en stor indsats for at renovere mange af byens mest kendte bygninger såsom det storslåede Grand Hotel fra 1927, og Sopot har derfor stadig et skær af noget eksklusivt over sig.

Velkommen til Polen med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Sopot og tilbyder et program med håndplukkede hoteller og ferieboliger til din ferie.

>> Læs også om rejser til Krakow

Hoteller i Sopot

Populære hoteller i Sopot

Polen, Sopot
8,8
Meget godt
263 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Sopot
9,3
Fabelagtigt
340 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Sopot
9,2
Fabelagtigt
1818 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information om Sopot

Jeg har her samlet lidt nyttige tips og information til dig, som skal rejse til Sopot i Polen. Vil du have mere inspiration til din ferie, kan du også finde flere tips og nyheder på vores blog om rejsemål i Polen og resten af Europa. Her finder du også rejseguider, der er skrevet ud fra erfaringer fra Escapeaway' egne rejser.

Historie

Sopot har i flere århundreder været populært rejsemål. Oprindeligt var det den lokale overklasse, som kom her for at nyde godt af den smukke beliggenhed ved Østersøen. Det var dog først i løbet af det 18. århundrede, at Sopot, som man kender den i dag, for alvor begyndte at tage form. Det var franske læge Jean Georg Haffner, der kom til området som en del af Napoleons fejlslagne russiske felttog i starten af århundredet, der som den første så potentialet for at skabe en kur- og badeby her. I 1823 fik Haffner, som efter krigen havde slået sig ned i området med en lokal kvinde, de lokale myndigheders tilladelse til at bygge det første spahotel og badefaciliteter. Siden var det især med åbningen af den første jernbaneforbindelse fra Gdansk til Sopot, at byen for alvor begyndte at tiltrække turister. Senere blev jernbanen forlænget til Berlin.

I den periode var Sopot blandt andet et yndet feriemål for Tysklands sidste kejser, Wilhelm 2. af Tyskland, som her havde både et en sommerresidens og en villa. Begge er i dag lavet om til hoteller. Det var kejseren som i 1901 officielt gav Sopot status af by. Omtrent på denne tid fik Sopot en hestevæddeløbsbane, offentlige tennisbaner og et nyt teater i skoven - forgængeren til nutidens operahus. Sopot kom gennem 2. verdenskrig relativt ubeskadiget og blev efter  krigen givet tilbage til Polen. Herefter kom livet hurtigt tilbage til byen. I 1961 blev den første Sopot Festival afholdt, en sangkonkurrence for lokale og internationale grupper og sangere.

Seværdigheder og attraktioner

Det ubestridte vartegn for Sopot er den 511 meter lange mole, Molo, som efter sigende er den længste træmole i Europa. Den er naturligvis det mest populære mål for en slentretur om aftenen. Fornylig har man valgt at indføre betaling for adgang til molen i den absolutte højsæson. Den beskedne billetpris er acceptabel, da det sikrer at man ikke skal gå som sild i en tønde, men kan nyde udsigten. Der er dog også masser af liv på den tilstødende gågade Bohaterów Monte Cassino, der lokale blot er kendt som Monciak. Særligt om sommeren er den byens hjerte, hvor både lokale og besøgende mødes. Her finder du et væld af butikker, isbarer pizzariaer og fortovsrestauranter.  Det er også her, du finder Det Skæve Hus (Krzywy Dom), et af de mest fotograferede steder i Sopot. Søg gerne lidt nede i de mere stille sidegader, hvor der også ligger små, hyggelige restauranter og butikker.

Du bør også sætte tid af til at se nogle af de mange smukke bygninger rundt om i Sopot. Her skiller Grand Hotel  sig ud. Det store hotel, hvor berømtheder som Marlene Dietrich, Charles de Gaulle, Fidel Castro og Greta Garbo har været indlogeret, ligger helt ned til stranden. Bygningen er et af de flotteste eksempler på arkitekturstilen i byen før krigen. Ligeledes er det også oplagt at besøge nogle af byens kurbade i løbet af ferien, hvor du kan vælge fra en bred vifte af wellness-behandlinger.

Rejser man til Sopot om sommeren, er der ingen tvivl om de 4,5 kilometer lange, brede sandstrande er den største attraktion. På strandene, der er Gdanskbugtens mest indbydende, er det ikke svært at finde et sted at slå sig ned for at dase i solen. Der er naturligvis også rig mulighed for at prøve kræfter med forskellige former for vandsport her. Nybegyndere kan for eksempel få undervisning i windsurfing.

Lokal transport

Nærmeste lufthavn ligger ved Gdansk omkring 20 kilometer fra Sopot. Der er gode busforbindelser med både bus og tog til Sopot fra lufthavnen. Selve Sopot er en forholdsvis lille by, som du kan krydse hele vejen gennem på under en time til fods. De mest populære attraktioner, spisesteder og butikker ligger desuden primært koncentreret inden for et overskuelig område i centrum. Hvis du vil bruge hele ferien i byen, kan du derfor gå eller cykle rundt til det meste. Vil du en tur ind til Gdynia eller Gdansk, er det nemt at tage toget. Det tager omkring 20 minutter at gå nede fra molen op til stationen. Der er gode vejforbindelser til Sopot, hvis du kommer i bil. Vær dog opmærksom på, at der i højsæsonen kan være rift om parkeringspladserne i centrum.

Bestil din rejse til Sopot nemt og trygt online

Hos Escapeaway kan du nemt og trygt bestille din rejse online til Sopot. Vælg mellem ferieboliger og hoteller i Sopot, hvor du både bor komfortabelt og har alle kurbyens tilbud inden for kort rækkevidde. Det er nemt at booke en pakkerejse med prisgaranti, som inkluderer hotel, fly og eventuelt lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen i Gdansk. Ønsker du selv at køre til Polen eller på anden måde selv at arrangere rejsen til Sopot, kan du naturligvis også blot bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

Vil du opleve endnu mere af Polen? Kontakt os og få et tilbud på en rejse, der er skræddersyet helt efter dine ønsker, hvor du bor på flere hoteller undervejs på din rejse gennem landet.

Nyttige links

Det lokale turistkontors hjemmeside

Rejser til nabobyen Gdansk

 

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Sopot?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser