Rejser til Katowice

Det er ikke mange år siden, at man mest forbandt Katowice med tung industri, der udnyttede de rige kulreserver i området. Tingene har dog ændret sig. I dag har Katowice således udviklet sig til et kommercielt og kulturelt centrum med talrige museer, restauranter og andet spændende kulturliv.

Som rejsemål står Katowice ganske vist stadig i skyggen af Krakow, der ligger blot halvanden times kørsel væk. Men holder du af kulturelle oplevelser, har den også meget at byde på. En række populære musik- og teaterfestivaler er for eksempel blevet en fast bestanddel af kalenderen i Katowice. Byen er blevet udnævnt til kreativ musikby af UNESCO.

Seværdigheder og oplevelser

Mange af de største koncerter, sportsbegivenheder og lignende afholdes i den store, centralt beliggende multiarena Spodek, der blev bygget 1972, da Polen stadig var en del af østblokken. Når den runde, futuristiske bygning om aftenen er oplyst, ligner den en stor ufo. Spodek er dog blot én af flere interessante kulturbygninger i Katowice. Læg for eksempel også vejen forbi Schlesien Museet, der ligger på stedet for en tidligere mine. I dag huser museet en interessant udstilling om områdets historie, og fra det gamle minetårn er der en flot udsigt over centrum.

For både børn og voksne kan en udflugt til Tarnowskie Góry omkring 35 kilometer nordvest for Katowice også varmt anbefales. Her kan I besøge sølvminen, der er på UNESCOs verdensarvliste, og minegangen "Den Sorte Ørred" (Sztolnia Czarnego Pstraga). Sidstnævnte besøger man i båd. Den over 500 år lange historie med minedrift, er dog ikke det eneste du kan fordybe dig i, når du rejser til Katowice.

Glæd dig også til rejsens kulinariske oplevelser. I byens såkaldte "Kulturzone" finder du udover Schlesien Museum talrige restauranter og pubber. Her kan du smage på nogle af Polens mest populære ølmærker: Tyskie og Zywiec, der brygges i Katowice. Den schlesiske okseroulade bør også stå højt på listen over lokale specialiteter, du skal prøve. Den får god tid til at simre i aromatiske krydderier, hvorefter den rulles sammen med fyld lavet af bacon, løg og syltede agurker.

Gode transportforbindelser

Selve Katowice har omkring 300.000 indbyggere, men tælles de omkringliggende forstæderne med, er det en metropol med 2 millioner indbyggere. Byens nye rolle som handels- og kulturcentrum, skyldes i høj grad den gode infrastruktur. Den øst-vest-gående motorvej A4 løber for eksempel lige syd om byen, og krydser den nord-syd-gående A1 omkring 20 kilometer fra centrum. Det betyder også, at du på en rejse til Katowice for et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af regionen.

Du kan komme nemt rundt i Katowice med busser eller sporvogn. Vil du tage nogle udflugter ud af byen, behøver du heller ikke nødvendigvis en bil. Du befinder dig i en af de bedst forbundne byer i Polen. Der er således både tog og busforbindelse til blandt andet nærliggende Krakow, men også fjernereliggende byer såsom Warszawa, Prag, Wien, Budapest og Berlin. Der ligger desuden en lufthavn cirka 30 kilometer nord for Katowice, der har ruter til blandt andet Skandinavien.

Bestil din rejse i søgemaskinen her hos Escapeaway, hvor du kan se vores udvalg af håndplukkede hoteller i og omkring byen. Her kan du også nemt finde flybilletter til dine rejse.

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hoteller i Katowice

Populære hoteller i Katowice

Polen, Katowice
9,4
Fabelagtigt
2036 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 69 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Katowice
9,2
Fabelagtigt
2297 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 70 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Katowice
9,1
Fabelagtigt
4999 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 69 km
  • Afstand til centrum: ca. 700 m
  • Internetadgang/Wi-Fi