Weekendrejser til Krakow

Krakow overrasker mange rejsende med dens charmerende bydele, smukke bygninger, de mange restauranter og dens hyggelige befolkning. Herudover er prisniveauet i Polens næststørste by (befolkningsmæssigt) stadig relativt lavt, og derfor bliver weekendrejser til Krakow stadig mere populære for hver dag, der går. Så prøv en ny by, næste gang du planlægger en rejse. Krakow byder på dejlige oplevelser, og da byen ligger betydeligt tættere på Danmark end de andre, populære storbyer langs Middelhavet, får du meget ud af din rejse. Velkommen til en weekendrejse til Krakow med Escapeaway!

Og hvad skal du så opleve på din weekendrejse til Krakow?

Noget af det bedste ved Krakow er dens centrum, som er ganske lille og meget hyggeligt, så den bedste måde at komme rundt på er til fods. På den måde kan du sætte hak ud for seværdighederne, mens du går rundt på de brostensbelagte gader og stræder. Start rundturen på torvet Rynek Glowny i den gamle by - et storslået torv, hvor lyden af Mariakirkens trompet slår hver time. Gå videre til det jødiske kvarter, Kazimierz, som er et af de mest populære steder i hele Krakow, hvor der hersker en bohemisk atmosfære med en række cafeer, butikker og gallerier. Kazimierz var jødisk centrum i over 500 år, inden nazisterne gjorde deres indtog under anden verdenskrig og ødelagte bydelen totalt. Men efter premieren på Spielbergs film "Schindlers List", som blev indspillet her, er kvarteret genopstået påny. Et andet, hyggeligt sted er slottet Wawel, som ligger på en bakketop mellem den gamle by og Kazimierz. Herfra har du en smuk udsigt over floden Vizsla, som går gennem Krakow.

Har du tid til overs på din weekendrejse til Krakow, og vil du opleve en traumatisk, men også vigtig, del af historien, anbefaler vi et besøg i den forhenværende koncentrationslejr, Auschwitz. Vi anbefaler de guidede ture til lejren for at få en komplet forståelse af, hvad der skete der under anden verdenskrig.

Må vi byde på en pirog?

Sørg for at frådse i polsk mad på din weekendrejse til Krakow, for den er bedre, end rygtet måske siger. Spørg de lokale til råds på restauranterne og undgå at spise på de mest turistede steder, så er du garanteret den bedste mad til den billigste pris.

Det et et must, at du giver dig selv lov til at smage polske piroger en eller flere gange under din ferie. Og selv om navnet "pirog" måske får dig til at tænke på en slags tærte, som bages i ovnen, så har de polske piroger mere til fælles med asiatiske dumplings. Dog koger man pirogerne i stedet for at dampe dem.

Bestil din weekendrejse til Krakow med fly og hotel inkluderet i prisen

På Escapeaway har vi gjort det nemt at bestille en weekendrejse til Krakow. Vi er eksperter i at sammensætte fordelagtige pakkerejser til nettets laveste priser, hvor både fly og hotel er inkluderet - og du kan selv bestille en lejebil sammen med pakken, hvis du f.eks. vil tage til Auschwitz i egen bil. Vore rejser foregår med rutefly, som giver større fleksibilitet i forhold til afrejsedato og rejsens varighed. Du kan rejse fra København, Malmø, Gøteborg eller Stockholm. Benyt søgefunktionen her på siden for at sammensætte din kommende weekendrejse til Krakow helt efter eget ønske! Vi ønsker dig en dejlig weekendrejse til Krakow fyldt med interessante oplevelser.

Læs også om weekendrejser til Berlin her
Læs mere om billige pakkerejser til Polen her

>> Læs mere om weekendrejser

Kort over Krakow

Populære hoteller i Krakow

Polen, Krakow
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi