Rejser til Poznan

Poznan ligger i det vestlige Polen ved landets tredjelængste flod, Warta. Mål på indbyggerantal, cirka 535.000, er Poznan Polens femte folkerigeste by og hovedstad i landets økonomisk mest veludviklede region, Wielkopolska. Selvom den ligger inden for rækkevidde af Berlin og er så stor, som den er, er Poznan stadig et forholdsvis ubeskrevet blad som rejsemål.

Den polske nations fødested

Poznan blev anlagt som en borg allerede i 700- eller 800-tallet på en ø i Warta-flodens forgreninger. Det gør den til en af landets ældste byer. Historisk har byen været af stor betydning. Den var landets første hovedstad (sammen med Gniezno) og betragtes som den polske nations fødested. Det var således i Poznan, at der lige efter julen i 1918 udbrød en opstand mod preusserne, som havde haft herredømmet over byen siden krigen mod Sverige og Polens anden deling i 1793. Opstanden førte til uafhængighed for hele det vestlige Polen og indlemmelsen i den nye polske republik.

Ligesom det gælder for mange andre af landets byer, gik Anden Verdenskrig hårdt ud over Poznan. Samtlige jøder og en stor del af byens øvrige befolkning blev således dræbt eller deporteret. Desuden lå over halvdelen af byen i ruiner. Man var dog hurtige til at genopbygge byen. Når du i dag rejser til Poznan, møder du en livskraftig by, som igen er et vigtigt økonomisk knudepunkt i Polen.

Der er mange højere læreanstalter i byen, hvis mere end 133.000 studerende bidrager til et farverigt og spændende kulturliv. Ikke mindst på de mange hyggelige barer og caféer samt i nattelivet.

Middelalderstemning og ungdommeligt kulturliv

Selvom Poznan som internationalt rejsemål stadig står i skyggen af for eksempel Krakow og landets hovedstad, Warszawa, er der mange, som hvert år rejser til denne charmerende by. Poznan International Trade Fair Centre er jævnligt været vært for store internationale arrangementer såsom FN's klimakonference og europæiske topmøder. Byen har også infrastrukturen til at afholde store sportsbegivenheder. Her er for eksempel hvert år et stort maratonløb, og byens fodboldhold, Lech Poznan, har mange trofaste fans. Sidst, men ikke mindst, kan du på en rejse til Poznan i løbet af året opleve talrige tilbagevendende kulturelle begivenheder med koncerter, udstillinger og forestillinger.

Glæd dog også til at udforske de fascinerende museer En af de kvarterer, som du skal opleve på en rejse til Poznan, er Ostrow Tumski (Domkirkeøen). Det er den ældste del af byen, som blev etableret i middelalderen omkring en markedsplads. Her finder du foruden domkirken en række af byens ældste bygningsværker. Det var her magthaverne i sin tid havde deres prægtige palæer. På modsatte bred begyndte man midt i det 13. århundrede at opføre en ny bydel, Stare Miasto, som du heller ikke må gå glip af. Her er en af de mest markante bygning rådhuset, ombygget i det 16.årh. af arkitekt Jan Babtysta Quadro. Hovedattraktionen er dog det stemningsfulde torv Stary Rynek, hvor der altid er liv på fortovscaféerne.

Der er masser at se og opleve på en rejse til Poznan. Derudover har du et godt udgangspunkt for udflugter til talrige interessante seværdigheder Omkring 15 kilometer mod syd ligger for eksempel de smukke søer og tætte fyrreskove i Wielkopolska Nationalpark. Den kan du eventuelt besøge på cykel ved at følge pilgrimsruten, der fører gennem området.

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hoteller i Poznan

Populære hoteller i Poznan

Polen, Poznan
8,9
Meget godt
3066 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Afstand til centrum: ca. 900 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Poznan
9,2
Fabelagtigt
2441 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Afstand til centrum: ca. 7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Poznan
9,4
Fabelagtigt
1342 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Afstand til centrum: ca. 450 m
  • Internetadgang/Wi-Fi