Rejser til Warszawa

Warszawa er Polens hovedstad og største by med en befolkning på omkring 1,7 millioner. Den er landets ubestridte økonomiske og politiske centrum, men også det kulturelle knudepunkt med talrige teatre, en anerkendt opera, samt en perlerække af interessante museer og gallerier. Et oplagt mål for en storbyferie for dig, der vil opleve en by, hvor gammelt møder nyt, og hvor Vest-og Østeuropa smelter sammen.

En ægte Fugl Fønix

Få af Europas hovedstæder har oplevet så meget modgang som Warszawa og alligevel formået at rejse sig gang på gang. Senest blev byen så godt som jævnet med jorden under 2. verdenskrig, men siden genopbygget ved en imponerende indsats, der kulminerede med kongeslottets genopførsel i 1971-84. I dag kan du derfor nyde den hyggelige stemning i den gamle bydel uden at tænke på, at de fleste bygningsværker faktisk er af nyere dato.

I dag fornemmer man stadig, at da Warszawa rejste sig fra asken efter 2. verdenskrig, skete det under indflydelse af en ny ideologi, den kommunistiske. De vigtigste historiske bygninger blev ganske vist genskabt med stor omhu ud fra gamle plantegninger og fotos, men derudover havde byplanlæggerne en vison om at skabe en større og mere åben by end før krigen. Uden for den gamle bykerne foregik genopbygningen af Warszawa i den socialistiske realisme-stil, hvor monumentale bygninger skulle afspejle styrets almagt. En af disse er Kulturpaladset (Palac Kultury i Nauki), som det er svært ikke at få øje på. De lokale har ganske forståeligt stadig meget ambivalente følelser omkring det bastante højhus, men vil du have en flot udsigt over byen, er det et besøg værd.

Der er sket meget i den polske hovedstad siden Sovjetunionens opløsning, hvor byen er blomstret op i et tempo, der overgår resten af landet. Har du ikke har besøgt Warszawa inden for de sidste ti år, vil du blive overrasket over det økonomiske, kulturelle og arkitektoniske boom, som har forvandlet Warszawa til en moderne, pulserende europæisk metropol.

Storbyferie for hele familien

Warszawa får ikke blot flere indbyggere hver dag, som kommer hertil for at være en del af dens imponerende vækst. Byen er også for alvor blevet et populært rejsemål, som hvert år tiltrækker tusinder af besøgende fra hele verden.

En rejse til Warszawa er da også en enestående chance for at opleve en spændende storby med fascinerende kontraster. Her finder du således et unikt mix af maleriske historiske bygninger, grå boligblokke og moderne skyskrabere. Tilsvarende byder den indre by både på livelige torve som Rynek Starego Miasta, hvor der med talrige fortovsrestauranter altid er liv, og grønne oaser som for eksempel Park Lazienki og Park Lazienki, hvor du kan slå dig ned på en bænk og tage en pause fra storbyen.

Den gamle by i Warszawa er med sine smukke huse og brostensbelagte gader et oplagt sted for en spadseretur. Det er også her, du finder mange af byens gode restauranter og barer. For at få en fornemmelse af det gamle Warszawa bør du også besøge Kongeslottet, som til trods for at det blev genopbygget fra ruiner, er et must at se for den historieinteresserede. Det samme kan siges om nationalmuseet, Muzeum Narodowe, hvor det kan anbefales at leje en audio-guide for at få mest muligt ud af besøget. 

Du kan sagtens tage børnene med på en rejse til Warszawa. En af byens mest familievenlige attraktioner er det store Copernicus Science Center. På dette interaktive videnskabscenter kan videbegærlige børn og voksne få meget tid til at gå. Centeret har også et planetarium, hvor der vises spændende film.

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hoteller i Warszawa

Populært i Warszawa

Polen, Warszawa
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Polen, Warszawa
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Warszawa
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant