Rejser til Wroclaw

Det er forbavsende, at Wroclaw endnu ikke er bedre kendt uden for Polens grænser, end den er. Som rejsemål kan denne smukke universitetsby i den vestlige del af landet nemlig sagtens måle sig med mere kendte byer som Krakow, Gdansk og Warszawa. Den flotte gamle bydel og Oder-flodens mange forgreninger gør Wroclaw til en utrolig stemningsfuld by, som det er en fornøjelse at udforske til fods.

Går du en tur i de brostensbelagte gader, vil du tydeligt fornemme, at Wroclaw har dybe historiske rødder. Samtidig giver de mange studerende fra byens universiteter dog Wroclaw en umiskendelig ungdommelig puls. Den kommer blandt andet kommer til udtryk ved et rigt kulturliv, der i 2016 var med til at sikre byen den eftertragtede titel af Europæisk Kulturhovedstad. Dertil kommer spændende museer og ikke mindst restaurantlivet, der inkluderer utallige hyggelige caféer, som med deres prisvenlige menuer tiltrækker både byens studerende og turister.

En af ældste byer i Polen

Wroclaw er en af Polens ældste byer. Den nævnes første gang i de skriftlige kilder omkring år 1000, men her har været besættelser længe før det. Takket være beliggenheden nær vigtige handelsruter udviklede byen sig hurtigt. Fra begyndelsen af det 19. århundrede og frem til slutningen af 2. verdenskrig var Wroclaw under preussisk og tysk styre. På tysk kaldes byen for Breslau. Først i forbindelse med Potsdam-konferencen kom byen igen på polske hænder. Den tyske fortid ses stadig i form af blandet andet populære attraktioner som rådhuset, det kongelige palads og hundredårshallen.

En anden hovedattraktion, du næsten ikke kan undgå på en rejse til Wroclaw, er den store markedsplads Rynek. Det er ikke blot byens maleriske hjerte, men også en af Europas største markedspladser. Ligesom resten af den hyggelige, gamle bydel fremstår pladsen næsten som da den blev etableret i middelalderen. De farverige huse, som indrammer pladsen, havde ganske vist brug for en omfattende restaurering efter ødelæggelserne i slutningen af Anden Verdenskrig, men de fremstår helt autentiske. Omkring pladsen er der i dag indrettet talrige barer, restauranter og kaffebarer, og pladsen er et oplagt sted at fordrive nogle timer inden sightseeingen fortsætter.

Begiver du dig ud i de brostensbelagte sidegader, finder du også masser af historiske charme med en perlerække af gamle bygningsværker i fin kombination med mere moderne indslag. Wroclaw er udover sin gamle bykerne også kendt for gode shoppingmuligheder, der inkluderer adskillige store indkøbscentre. Her kan du udnytte, at prisniveauet i Wroclaw ligesom i resten af Polen generelt er ganske fordelagtigt. Når det gælder byens middelalderkvarterer, kan det også anbefales at gå en tur i det fredelige område Ostrów Tumski omkring katedralen. Dette kvarter var oprindeligt en lille ø ude i floden, men den forgrening, som afskær øen fra resten af byen, blev omlagt i 1800-tallet.

Et helårsrejsemål

Wroclaw, der fraregnet forstæderne har knap 650.000 indbyggere, er ikke ukendt blandt rejsende med appetit på kulturelle oplevelser i særklasse. Du vil dog slet ikke opleve den masseturisme her, som mange andre af Europas smukkeste storbyer nu til dags er præget af. Derfor er en rejse til Wroclaw også en chance for at opleve det ægte Polen, som her midt i Europa har formået at bevare sin helt egen karakter.

Wroclaw er smuk og indbydende året rundt. De fleste vælger dog at rejse til denne polske kulturperle mellem maj og slutningen af september, hvor der er optimale betingelser for at nyde byens liv på udendørs fortovscaféer, i de grønne åndehuller og langs floden. Når det er sagt, er byen også magisk om vinteren, ikke mindst i julemåneden.

Wroclaw er kendt for at have det bedste julemarked i Polen, som naturligvis afholdes på den store Rynek-markedsplads, men også breder sig til den nærliggende Solny-plads. På julemarkedet, der flere gange er blevet kåret til et af de bedste i Europa, kan du bruge lang tid på at gå på opdagelse blandt utallige boder med flot kunsthåndværk og gastronomiske fristelser. Der er rig mulighed for at sætte sig med en forfriskning og blot nyde den festlige stemning. Der er koncerter samt talrige aktiviteter og udstillinger for børn.

Planlægger du en rejse til Wroclaw i vinterhalvåret, behøver du ikke bekymre dig vejret. Selvom det måske ikke indbyder til opholde sig ude i det fri ret længe ad gangen, er der masser at opleve. Listen over spændende museer og gallerier er for eksempel lang. Har du børn med på rejsen, er der også masser at tage sig til. Kig for eksempel inden for på Swiebodzki-straionen, hvor Polens største modeljernbane, Kolejkowo, er udstillet. Vil du lokke børnene med på en gåtur rundt i den gamle by, kan I lave en skattejagt ud af det. Der er således placeret hundredvis af sjove, små bronze-nisser rundt om i byen.

Gode forbindelser til Wroclaw

Der er gode transportforbindelser mellem Wroclaw og mange byer i resten af Polen og Europa. Lufthavnen (WRO), som ligger omkring 10 kilometer sydvest for centrum, betjenes således af lavprisflyselskaber samt et par traditionelle flyselskaber med ruter til blandt andet Danmark, Norge og Sverige. Der er bus fra lufthavnen til centrum af Wroclaw flere gange i timen fra tidlig morgen til sen aften.

Du kan også nemt rejse til Wroclaw med tog eller bus. Der er for eksempel talrige daglige togforbindelser til hovedstaden Warszawa, men også til blandt andet Krakow og Berlin.

Inde i selve Wroclaw kan du nemt udforske de fleste seværdigheder og attraktioner til fods. Byen har dog et glimrende offentligt transportsystem til forstæderne og attraktioner i yderområderne, der inkluderer vidtforgrenede bus- og sporvognslinjer. Desuden er det let at praje en taxi til en rimelig pris.

Bestil din rejse til Wroclaw her

Vi har nærstuderet gæstebedømmelser og udvalgt de bedst anmeldte hoteller til vores program for rejser til Wroclaw. Dem finder du i søgemaskinen her på siden, hvor du også nemt kan booke dine flybilletter.

Når du køber en pakkerejse med både hotel og fly hos os, er den naturligvis dækket af rejsegarantien. Det er ferie med ekstra tryghed. Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de håndplukkede hoteller.

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hoteller i Wroclaw

Populære hoteller i Wroclaw

Polen, Wroclaw
9,2
Fabelagtigt
2785 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Wroclaw
9,3
Fabelagtigt
3469 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Afstand til centrum: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Wroclaw
9,5
Fabelagtigt
4139 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi