Rejser til Alcácer do Sal 

Alcácer do Sal er en historisk by beliggende i regionen Alentejo i Portugal. Med sin rige historie, charmerende atmosfære og smukke omgivelser, tilbyder byen en unik oplevelse for sine besøgende. Byen ligger langs den nordlige bred af Sado-floden, lige, hvor den begynder at bredde sig før flodmundingen syd for Setubal. På grund af den fordelagtige beliggenhed tæt ved havet, gode mulighed for landbrug og fiskeri, har området været bosat i næsten 3000 år. Det gør Alcácer do Sal til en af Europas ældste byer, og en spændende feriedestination til din næste rejse. 

Mærk historiens vingesus i Alcácer do Sal 

Står du i dag på den modsatte flodbred og kigger over vandet mod byen, kan du over rækken af hvide huse med deres røde tegltage se et slot. Det er Alcácer do Sal Castle, en af byens mest kendte seværdigheder, som er et arkitektonisk meterværk. Slottet blev bygget af maurerne, som forstærkede en romersk fæstning, der allerede var på stedet. Maurerne havde magten over byen fra 700-tallet og frem til den kristne konge igen tog magten. Byens navn stammer desuden fra det mauriske ord al gasr, som betyder "borgen". Den anden del af navnet, Sal, refererer til den saltudvinding, der har været udført her i generationer. 

Du bør heller ikke gå glip af et besøg i byens historiske centrum, hvor du kan slentre i de hyggelige, brostensbelagte gader,  og beundre de smukke kirker og de gamle bygninger. Her er det næsten, som at være i en anden tid. Du bør også tage dig tid til at gå langs flodbredden. Her, ligesom længere oppe i byen, finder du flere hyggelige caféer, hvor du kan slå dig ned og nyde en god bid mad. 

Aktiviteter og udflugter i nærheden af Alcácer do Sal 

I nærheden af Alcácer do Sal finder du flere spændende attraktioner. Du kan eksempelvis tage på en bådtur langs floden Sado, og beundre den smukke natur og det rige fugleliv. Hvis du er heldig, kan du se en delfin på vejen. 

Den nærliggende Comporta-strand er også en populær destination, med sine lange sandstrande og det krystalklare vand. Stranden ligger mindre end en halv times kørsel vest for byen, som du nemt kommer til, hvis du har en lejebil tilgængelig under ferien. 

Til dig, som elsker at være udendørs, findes der flere aktiviteter i Alcácer do Sal og det omkringliggende område. Du kan nyde smukke vandre- og cykelture langs de maleriske naturstier, og opdage det utrolige landskab i Alentejo-regionen. Der er også mulighed for fuglekiggeri og fiskeri.

Gastronomi i Alcácer do Sal 

Alentejo-regionen er kendt for sin gode mad og vine, og i Alcácer do Sal giver beliggenheden ved flodbredden og havet adgang til frisk fisk og skaldyr. En populær ret er Arroz de Lingueirão (ris med knivmuslinger). En anden af regionen mest kendte retter er Açorda Alentejana, en traditionel suppe lavet med brød, hvidløg, olivenolie og krydderier. Porco Preto er en anden specialitet, som er en sort gris opdrættet i regionen, og serveres med lokale grøntsager og kartofler. 

Når det gælder vinproduktion er Alentejo-regionen kendt for sine kvalitetsvine. I Alcácer do Sal kan prøve en vinsmagning, og besøge vingårde i området, for at lære mere om regionens vinproduktion. Nogle af de mest kendte vinsorter fra regionen er Alentejo Vinho Regional, som tilbyder et bredt udvalg af røde, hvide og rosévine. 

Sådan kommer du til Alcácer do Sal

Vil du rejse til Alcácer do Sal i Portugal fra Danmark, findes der flere forskellige måder at gøre det på. Det nemmeste er at flyve til Lissabon, som har udmærkede flyforbindelser fra forskellige danske lufthavne. 

Fra Lissabon kan du rejse videre til Alcácer do Sal med offentlig transport eller lejebil. Der findes regelmæssige togforbindelser fra Lissabon til Alcácer do Sal, og turen tager omkring en time. Togstationen i Alcácer do sal ligger centralt i byen, og er let at komme til og fra. Foretrækker du at køre, kan du komme til Alcácer do sal via motorvejen A2. Turen tager omkring en time og 40 minutter, afhængigt af trafikforhold. 

Hos Escapeaway kan du nøjes med bare at bestille hotel i Alcácer do Sal, eller som en hel pakkerejse, der inkluderer hotel, fly og eventuel lejebil. Pakkerejsen er omfattet af rejsegarantien og pakkerejseloven. 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Alcacer do Sal