Rejser til Alter do Chao

Centralt beliggende i Alentejo - en af Portugals smukke regioner med de kendte og populære portugisiske vine findes den lille historiske by Alter do Chão. Byen ligger perfekt til opdagelse af mange interessante seværdigheder.

Alter do Chao er et lille sted af romersk oprindelse beliggende i hjertet af Alentejo regionen, 13 km syd for Crato i det centrale Portugal. Du kan rejse til Alter do Chao med Escapeaway, fx. i kombination med en storbyferie i Lissabon.

Alter do Chao's historie

Alter do Chao blev grundlagt som Elteri i år 204 f.Kr., og byen blev jævnet med jorden under Kejser Hadrian, efter at indbyggerne blev beskyldt for illoyalitet, hvorefter den langt om længe blev genopbygget i det 13. århundrede.

Som bevis på Alter do Chaos velstand gennem tekstilårene i det 16. århundrede ses en attraktiv marmorfontæne fra Renæssancen og en række af smukke byhuse. Når man holder ferie i området omkring  Alter do Chao er man aldrig i tvivl om, at man befinder sig i en helt særlig by.

Seværdigheder 

Alter do Chaos dominerende slot med fem tårne blev bygget i 1359 af Kong Pedro I, som havde et ulyksaligt kærlighedsforhold til Ines de Castro. Slottet har gotiske søjlegange, krenelerede vægge, kubiske kanontårne og et 44 m højt borgtårn.

Prominent placeret på Praca da Republica torvet, holder elegante søjler kuplen på den markante hvide marmorfontæne fra 1556. Det elegante Palacio do Alamo fra det 18. århundrede, som huser turistkontoret, tjener også som kunstgalleri og bibliotek.

Oplevelser i nærheden af Alter do Chao

Beliggende 4 km nordvest for Alter do Chao ligger Coudelaria de Alter, et 300 hektar stort stutteri, grundlagt i 1784 af Kong Joao V af House of Braganca. Han længtes efter en portugisisk hest med kvalitet og importerede et antal hopper fra Andalusien, hvorfra Alter Real racen er fremavlet.

Den romerske bro Vila Formosa, der strækker sig over floden Seda, er en robust konstruktion med seks buer, og er placeret 12 km mod vest.

Øst for Alter do Chao, langs grænsen til Spanien, ligger naturparken Parque Natural de San Mamede, som byder på smukke bjerge og flot natur. Besøg også Portalegre på vejen.

Sådan booker du en rejse til Alter do Chao

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Alter do Chao og i resten af Portugal. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Fra den internationale lufthavn i Lissabon er der ca. 2 timers kørsel til Alter do Chao.

>> Læs mere om luksusrejser til Portugal
>> Rejs til Lissabon med Escapeaway

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Alter do Chao