Rejser til Beja

Beja i Alentejo er en by med en lang og mangeartet historie at fortælle, fra byens grundlæggelse af Julius Cæsar, over de magtfulde arabere til kærlighedens breve fra Søster Mariana Alcoforado. Du kan rejse til Beja med Escapeaway og bo på udvalgte hoteller med stil og charme.

Når du rejser til det sydlige Portugal, findes der en smuk by med en endnu smukkere historie at fortælle. Omkring 2 timers kørsel fra Lissabon ligger denne by, med sine små snørklede veje og beliggenhed på et højt punkt i området Alentejo, er denne by som taget ud af et eventyr. Beja blev grundlagt af Julius Cæsar og i romertiden kendt som Pax Julia, indtil maurernes invasion i år 711 e.Kr., da Beja udviklede sig til et vigtigt kulturcenter.

Med arkitektoniske spor efter, de stolte romere, magtfulde arabere og kristne konger der engang regerede i disse regioner er det som at træde ind i en tidskapsel, en by hvor man går i fodsporene af forfædrene. Oplev slotte, klostre og luksuriøse hoteller i antikke omgivelser, men med et moderne touch. Diverse restauranter vil stå klar til at invitere dig ind på det bedste fra deres portugisiske køkken og sørge for at du får det bedste det sydlige Portugal har at byde.

Kærlighed i blæk

Når du holder ferie i Beja kan du ikke undgå at bemærke, at byen har en romantisk historie at fortælle om en rigmandsdatter, ved navn Mariana Alcoforado, som forelskede sig i en ung fransk officer ved navnet Noël Bouton. Den unge dame, som paradoksalt nok var nonne, havde kun set den unge officer én gang i 1641 og fra deraf var det kærlighed ved første blik. Hun sendte mange breve til den unge officer, breve som senere skulle blive publiceret, tage Paris med storm og ændre den litterære verden. Hendes livshistorie kan man opdage, gå i hendes fodspor og se hvor hun levede og led for kærligheden. Som L.A. Times skrev i anmeldelsen af bogen om hendes breve, ”Letters of a Portuguese Nun”: ”Historien er god nok til at holde en pige hjemme fra de romantiske film i biografen. Den vil efterlade dig med behovet for at rejse med det næste fly til Portugal, til Europas mest romantiske land.”

Alt dette og meget mere er hvad der gør Beja til en smuk by og forhåbentligt til dit næste rejsemål.

Beja i regionen Alentejo i Portugal fremhæves blandt andre byer som Buenos Aires (Argentina), Amman (Jordan), Vilnius (Litauen) og Puerto Rico for dens eksotiske, hvidkalkede bykerne, der bugner af historie og charme.

Centrum i vinområde

Beja ligger i hjertet af et landbrugs- og vinproducerende område, højt placeret på en bakke, omgivet af vældige sletter med kork- og oliventræer, samt poetiske vinmarker. Beja var Nedre Alentejo regionens hovedstad under romerne, der døbte den som ”Pax Julia”. Maurerne og de kristne sloges i mange århundreder om byen.

Beja oplevede derefter en opblomstring og var ofte besøgt af den tids lærde, herunder filosoffer, digtere og historikere. På trods af militære konflikter mellem Portugal og Spanien, der tit ødelagde byen, blev den for hver gang bygget på ny, og bevarer stadig i dag sin charme og fredelige atmosfære med de smukke hvidkalkede huse og farverige torve og haver med duftende appelsintræer.

Tæt på den lokale befolkning

Som rejsemål er Beja-området ligeledes berømt for sine udsøgte middelhavs-specialiteter og her finder man landets bedste vine til meget fornuftige priser. En meget charmerende måde at holde ferie i Alentejo på er at bo på vingårde, hvor man nyder en afstressende hverdag og kommer tættere på den lokale gæstfrie befolkning.

Nonnen fra Beja

Beja er mest kendt for brevene fra en portugisisk nonne, antagelig skrevet af søster Mariana Alcoforado fra klostret Convento da Nossa Senhora da Conceicao under hendes kærlighedsaffære med en fransk militærofficer i det 17. århundrede.

Det tidligere Convento de Nossa Senhora da Conceicao, hvor søster Mariana boede til sin død i 1723, 60 år efter hendes elsker red bort, huser i dag det regionale museum. Klostret er fyldt med sten tilbage fra romerne, maurerne og middelalderlig kultur, mens nonnernes domkapitel indeholder nogle af landets fineste eksemplarer af sevilliansk mauriske azulejo kakler.

Seværdigheder 

Beja Slottet tilbyder panoramaudsigt fra sit 40 m høje borgtårn, og slottet er bygget i det tidlige 14. århundrede. Kirken Sao Tiago ved siden af slottet er fra det 16. århundrede og bemærkelsesværdig for sit slående interiør, mens den latinsk-sengotiske kirke Santo Amaro, nær slottet, udgør én af bare fire pre-romanske kirker i Portugal.

Oplevelser i nærheden af Beja

Beliggende ved Almocreva, 10 km sydvest for Beja, ligger Villa of Pisoes, et sted for romersk landbrugsaktivitet. I 1960 opdagedes delvist udgravede data fra det 1. århundrede e.Kr. med en gruppe huse med fyrre rum, omfattende gulvmosaik, et kurområde og dele med rigt dekorerede vægge.

Sådan booker du en rejse til Beja

Med Escapeaway kan du rejse til Beja fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Alentejo, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Her finder du info om pakkerejser til Portugal
>> Klik her og læs om luksusrejser til Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Beja