Rejser til Borba

Den lille markedsby Borba i Alentejo regionen er to gange blevet besat af spaniolerne i 1662/63, og bemærkes for sit hvide marmor og de frugtagtige vine. Du kan rejse til Borba med Escapeaway og bo på udvalgte hoteller med stil og charme.

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Portugal og regionen Alentejo. I området omkring Borba tilbyder vi et udvalg af håndplukkede hoteller og du kan enten vælge at bo her under hele din ferie eller et par dage på en rundrejse. Læs mere om rejser til Borba eller bestil et skræddersyet tilbud på en kør-selv ferie i Portugal.

Bygget i marmor

Borba står blændende skarpt imellem olivenlundene, og har lagt sig godt til rette på de nordlige bjergskråninger i den lillebitte Serra de Borba bjergkæde. Hele Borba blev bygget af lokalt marmor, også brolægningen i gaderne.

Seværdigheder 

Sao Bartolomeu Kirken fra det sene 16. århundrede er fyldt med marmorskatte, herunder altre, borde, indgangspartiet med søjler, døbefonte, balustrader, skåle og trapper. Ovenover er et pragtfuldt hvælvet loft i renæssancestil med medaljoner og religiøse malerier.

I Borbas bymidte findes en kæmpemæssig hvid marmorcisterne og springvand bygget af Dronning Maria I i 1781.

Oplevelser i nærheden af Borba

Et monument ca. 4 km sydvest for Borba mindes slaget ved Montes Claros (juni 1665), hvor Schomberg endegyldigt besejrede spaniolerne under Marques de Carrecena. Nabobyen Vila Vicosa, med sit bastionsslot, kongepalads og nonnekloster, er værd at bruge en hel eftermiddags sightseeing på.

På rejsen mellem Estremoz og Vila Vicosa er det umuligt at overse de kæmpestore marmorstenbrud lige uden for Borba. Den marmor, der produceres her, er blandt den bedste i verden, og meget eksporteres til Italien. Marmorstykkerne anvendes til lokalt byggeri, og kan også opvarmes i en jordovn til produktion af kalk, når der tilsættes vand – deraf de traditionelle hvidmalede bygninger over hele regionen.

Sådan booker du en ferie i Borba

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Borba, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Borba og omegn. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Sådan booker du en pakkerejse til Portugal
>> Prøv en forlænget weekend i Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Borba