Rejser til Campo Maior

Den smukke gamle fæstningsby Campo Maior er idag en rolig og smuk by i det sydlige Portugal, men har haft en væsentlig mere dramatisk fortid og har igennem århunderederne modstået utallige belejringer, da den ligger nær den spanske grænse. 

Byen ligger i dag meget tæt på den spanske grænse, 18 km nord for Elvas i Alentejo, og har især efter genoprettelsen af portugisisk uafhængighed fra Spanien i 1640 været genstand for gentagne konflikter. Det er et oplagt udflugtsmål hvis du er på rundrejse i Portugal, men mange vælger også at bo på et af de udvalgte hoteller vi tilbyder i området. Escapeaway er specialister i rejser til Campo Maior i Alentejo og andre regioner i Portugal, og du er altid velkommen til at kontakte os for et skræddersyet tilbud på din rejse uanset om du vil på kør-selv ferie eller vil bo på samme hotel i hele din ferie.

Campo Maiors dramatisk fortid

Området omkring byen har masser af levn fra romertiden, men selve bosættelsen beskrives første gang omkring år 1200, hvor den blev erobret af kristne riddere. Campo Maior ligger flot placeret midt i korkplantager, olivenlunde og solsikkemarker, men oplevede en stor katastrofe i 1732, da et krudtlager på borgen eksploderede efter at være blevet ramt af et lyn, hvilket dræbte 1.500 mennesker og ødelagde 823 huse. 

Seværdigheder

Campo Maiors hovedattraktion er dens Capela dos Ossos, en mindre udgave af Chapel of Bones (knoglekapellet) i Evora. Bygget i 1766 er vægge og hvælvinger fuldstændig dækket af menneskeknogler, og med to hele skeletter, der hænger fra væggene. Tre rækker af kranier er placeret på vinduesafsatsen, som for at inspicere folk, der går forbi. Tæt på rummer St. John the Baptist (Johannes Døberen) Kirken fint marmorarbejde.

Oplevelser i nærheden af Campo Maior

Byen Elvas, som er omgivet af en mur, ligger 10 km syd for Campo Maior, og kan fremvise et ældgammelt slot, en 500-år gammel akvædukt og nogle af de bedst bevarede militære befæstninger i Sydeuropa. Alegrete mod nordvest har bevaret ruinerne af et slot fra det tidlige 14. århundrede, på stedet, hvor der tidligere lå en fæstning.

>> Læs her om rejser til Lissabon
>> Læs også om rejser til Algarvekysten

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Campo Maior