Rejser til Cartaxo

Beliggende syd for Santarém, lidt væk fra A1 hovedvejen, der går fra Lissabon til Oporto, udgør den smukke by Cartaxo centrum for et vigtigt vinproduktionsområde.

Historie

Cartaxo spillede en vigtig rolle under Krigen på Den Pyrenæiske Halvø, med Junots tropper der passerede igennem i 1808 på vej til Lissabon, og med Lord Wellington der etablerede sit hovedkvarter der ved at placere fremrykkede poster på Maiorflodens højre bred, klar til at svare tilbage, hvis franskmændene angreb ham med en overlegen styrke.

Marques de la Romana (1761-1811), den spanske patriot, døde i Cartaxo under Krigen på Den Pyrenæiske Halvø.

Seværdigheder 

I centrum af Cartaxos charmerende bytorv, Largo São João Baptista, står et rigt udsmykket sengotisk kors fra det 16. århundrede og kapellet Senhor dos Passos, der repræsenterer resterne af Solar dos Sousa Labatos, hvor Wellington installerede sit hovedkvarter i vinteren 1810-1811.

Beliggende sydvest for kapellet på hovedvejen, der fører ud af Cartaxo, har Wine og Country Life Museet til huse på en aktiv landejendom, hvor besøgende kan se de traditionelle huse og smage og / eller købe de lokaltfremstillede vine.

Oplevelser i nærheden af Cartaxo

6 km fra Cartaxo findes ruinerne af klostret Santa Maria das Virtudes, hvor Kong João II modtog Christopher Columbus i 1482 for at diskutere mulighederne for opdagelsesrejser til den anden side af Atlanten.

Opdaget i 1936 er Vila Nova de Sao Pedro (7 km nordvest for Cartaxo) et vigtigt forhistorisk befæstet slot på 40 meter i diameter.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Cartaxo