Rejser til Elvas

Elvas ligger i i regionen Alentejo, der også kaldes for Portugals spisekammer og er den tungest befæstede by i Portugal og bærer præg af en voldsom og broget historie. I dag er byen mere rolig men byder på en lang række spændende udflugter.

Selvom byen i dag primært er berømt for sine sukkerkugler, så er Elvas også en arkitektonisk perle, hvor den gamle bydel er et velbevaret kastel, hvis befæstninger over mod Spanien matcher dem ved Badajoz på den anden side af grænsen. Tre imponerende låger fører ind i byen, der, gennem sin lange og brogede historie, har været belejret af maurerne, spaniolerne, franskmændene og englænderne. Elvas ligger i regionen Alentejo, som også kaldes for Portugals spisekammer, og har man først rejst rundt i området og smagt den vidunderlige mad og de dejlige vine forstår man hvorfor området kaldes sådan.

Du kan rejse til Elvas via lufthavnen i Lissabon, som ligger 2 timers kørsel mod vest, eller via lufthavnen i Sevilla i Spanien, som du finder ca. 2,5 time mod sydøst. 

Seværdigheder

Elvas-slottet var oprindeligt romansk-maurisk, men blev genopbygget til Kong Sanco III i 1226. En gåtur rundt på toppen af byens brystværn giver et fint udsyn over den gamle by og en gunstig position, hvorfra man virkelig kan sætte pris på befæstningens kunstfærdige design. Den ottekantede kirke Nossa Senhora dos Aflitos fra det 16. århundrede er et af de smukkeste syn i Portugal. Dens tiltrækningskraft ligger i de fine marmorsøjler og de flotte gule og blå azelejo glaserede kakler, som blev tilføjet i det 17. århundrede. På en ferie i Elvas må man ikke gå glip af dette utrolige syn.

Oplevelser i nærheden

Udenfor Elvas finder man to efterladte, men meget velbevarede satellitforts, Forte de Graca og Forte de Santa Luzia (hhv. nord- og sydøst for byen), som indikerer Elvas’ strategiske betydning igennem århundreder. Og med sine 843 buer, er Amoreira Akvædukten, som blev påbegyndt i 1498, også et imponerende syn i udkanten af byen.

Elvas er desuden beliggende kun 15 km fra grænsen til Spanien, hvor man kan besøge den interessante by Badajoz, som i  århundreder har været Elvas' spanske modstykke, før fredsaftaler og unioner bragte fred til området.

Sådan booker du en rejse til Elvas

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Elvas og i resten af Alentejo. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Prøv en forlænget weekend i Lissabon
>> Tag på familieferie i Portugal med Escapeaway

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Elvas