Rejser til Estremoz

Estremoz er en middelalderby med robuste fæstningsvolde der rejser sig på den enorme åbne slette nordøst for Evora. Book rejsen til Evora med Escapeaway og få en pakkerejse med fuld Rejsegaranti.

Estremoz rejser sig iøjnefaldende fra den enorme, åbne slette 50 km nordøst for Evora, og byen udgør selve centret af den produktive marmor-stenbrudsregion Alentejo. Omgivet af befæstninger fra det 17. århundrede og kendt for sit første-klasses lertøj, er Estremoz et behageligt sted at opholde sig i et par dage, mens man udforsker området.

Seværdigheder 

Den middelalderlige øvre bydel ligger inden for robuste fæstningsvolde og er domineret af Castelo de Estremoz med det 27 m høje marmor borgtårn, Torre das Tres Coroas (tårnet med de tre kroner). Nu er det et hotel i Pousada kæden, det tilstødende slot og palads blev bygget til Dona Isabel (kong Dinis’ hustru), som døde her i 1336. Misericordia Kirken, bygget i 1559 på Estremoz’s store markedsplads, var engang et kloster for ridderne af Malta. Gadeudstillingerne ved Estremoz’s kommunale museum viser i glasmontrer en imponerende udstilling af de for byen så berømte små lerfigurer, som kaldes bonecas.

I den nedre bydel, som omkranses af endnu en bymur fra det 17. århundrede, Segunda Linha, bør du lægge vejen forbi Praça Luís de Camões for at se de karakteristiske små lyse brosten, calçada Portuguesa, der her er lagt i et stjernemønster omkring et monument fra begyndelsen af det 16. århundrede, som symboliserer områdets selvstændighed.

Butikker og restauranter

Estremoz er trods sin forholdsvis beskedne størrelse et af det landlige områdes vigtige handelscentre. Der er således en håndfuld købmandsbutikker og supermarkeder i byen, hvor du kan finde alle daglige fornødenheder. Dertil kommer, at Estremoz er et populært udflugtsmål, hvilket ikke overraskende betyder, at du også finder mere turistorienterede butikker med især lertøj i form af de farverige figurer og lokale delikatesser samt et ganske godt udvalg af restauranter.

På byens store plads, Rossio Marquês de Pombal, er der et stort marked hver lørdag morgen, som det også varmt kan anbefales at udforske. Selv hvis du ikke skal tilberede egne måltider, er det interessant at gå en tur blandt de mange boder for at se det imponerende udvalg af lokale  fødevarer. En god ost, olivenolie eller kødpølse er et oplagt, spiseligt souvenir. Der er desuden normalt et loppemarked, hvor et trænet øje har gode muligheder for at spotte et unikt ferieminde.

Er det gastronomiske oplevelser, du søger på en rejse til Estremoz? Så sæt også god tid af til at besøge nogle af de op mod 20 vingårde, der ligger omkring byen, og som har åbent for besøgende. 

Oplevelser i nærheden af Estremoz

Ud over det ejendommelige slot fra det 14. århundrede kan besøgende i Evoramonte et par kilometer syd for Estremoz se stedet, hvor Dom Miguel frasagde sig alle rettigheder til tronen ved at underskrive Konventionen den 26. maj 1834. Mod øst er Borba bemærkelsesværdig for sin Church of Sao Bartolomeu fra det sene 16. århundrede.

Sådan booker du en rejse til Estremoz

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Estremoz og i resten af Portugal. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs mere om rejser til Alentejo
>> Hold ferie i Portugal med Escapeaway

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Estremoz