Hoteller i Alentejo

I Escapeaway har vi rejst Alentejo tyndt for at personligt at håndplukke hoteller, der lever op til vores visioner om et godt hideaways-hotel. Et hideaway er et åndehul, hvor du kan slappe af og nyde din ferie, lidt på afstand af masseturismens hvivlende strømme, men stadig med muligheden for at opleve de største seværdigheder og attraktioner. For at et hotel kvalificerer til at være et hideaways-hotel i vores bog skal det opfylde en række helt konkrete krav, blandt andet at det har pool, gode fællesarealer og et forholdsvist lille antal værelser (normalt max. 50, ofte langt mindre). Da vi sætter hotellets forankring i lokalsamfundet højt, er vi altid på udkig efter familie-ejede hoteller, da disse ofte er mere forbundet med det samfund, de er en del af, og ogsåofte har en mere intim og afslappet atmosfære.

Hoteller med en vis autencitet, charme eller nogle unikke omgivelser giver også et stort plus i vores bog. Eller at hotellet har en spændende forhistorie. Kort sagt er vi altid på jagt efter hoteller, der har noget personlighed og lidt kant, og som kan indgå i konceptet om et hideaway.

Alle vores hoteller i Alentejo kan bookes online til konkurrencedygtige priser. Du kan se alle vores unikke hideaways i Alentejo på følgende link og læse en beskrivelse af hvert hideaway (nederst på den side, der er linket til):

>> Unikke hideaways i Alentejo
>> Læs mere om hoteller i Portugal her

Kort information om Alentejo

Hvis man skulle udpege en region, som i sig selv materialiserer, hvad et hideaway er, så ville Alentejo være et fremragende bud. Regionen er nemlig i sig selv et stort hideaway; afsondret, ofte overset i diverse turistbøger og rejsekataloger, beliggende på kanten af de mere populære og berømte rejsemål i Portugal. På tilsvarende måde som man kan tale om et hideaway-hotel, så kunne man tale om Alentejo som en hideaway-region.

Måske kan en del af forklaringen på Alentejos ukendthed findes i regionens beliggenhed. Oprindeligt bar den navnet Alem-Tejo, der skulle angive, at den lå hinsides eller bag Tejo-floden; en oprindelse, der vistnok skyldes romerne, der betragtede regionen fra deres mere nordligt etablerede kolonier på den iberiske halvø. Mens regionen således er afgrænset mod nord af Tejo-floden, så er den omvendt afgrænset af den meget kendte Algarve-region mod syd. Mod øst grænser regionen op til nabolandet Spanien og mod vest støder den på Atlanterhavet.

Men denne beliggenhed bidrager også til regionens meget varierede og mangfoldige topografi. Mod syd vil du kunne se de endeløse rækker af smukke hvedemarker, kun afbrudt af små klynger af træer, som ofte afbilder regionen på billeder og postkort. I denne del af landet består landbruget for det meste af afgrøder, såsom den nævnte hvede. Mod nordøst - i de områder, der grænser op til den spanske grænse - er regionen rig på granitklipper og bjerge. Her i den nordlige del af landet finder du også landbrug, men for det meste dyrehold med køer, får og grise. En tredje landskabstype, der er typisk for regionen, er det bakkede terræn overgroet med korkege og oliventræer og - mere sjældent - af vinstokke.

Naturen er helt sikkert én af de store attraktioner i Alentejo, ikke mindst med unikke naturparker som Parque Natural da Serra de São Mamede og Parque Natural do Vale do Guadiana, men du bør ikke glemme regionens fantastiske gastronomi - én af Portugals bedste - samt regionens rige historie. Alentejos unikke historie kan du blandt andet opleve i regions-hovedstaden Évora, der ikke bare er blevet udnævnt til verdensarv af Unesco, men også er med i netværket af Europas mest antikke byer. Byen, der har været under romersk, visigotisk og maurisk herredømme, og endnu idag er så populær, at den er blevet kåret til Portugals næstmest attraktive by at bo i, besidder enestående historiske vidnesbyrd, herunder en velbravet middelaldermur og et romersk tempel.

Andre rejsemål og hoteller i Portugal

Hvis du allerede har besluttet dig til, at du vil rejse til Portugal, men endnu ikke har lagt dig fast på, hvilket rejsemål i Portugal, du vil rejse til, så kan du her læse mere om andre rejsemål i Portugal, hvor du finder et spændende udvalg af vores hideaways-hoteller. Vi har blandt andet håndplukket hoteller på Lissabonkysten, på Madeira, i  MidtportugalNordportugal og i hovedstaden Lissabon. Husk du også altid er meget velkommen til at bestille et skræddersyet tilbud på en ferie med ophold på hotel.

>> Læs mere om hoteller

Kort over Alentejo

Populære hoteller i Alentejo

Portugal, Alentejo, Cercal
  • Nærmeste lufthavn: 156 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Alentejo, Troia
  • Nærmeste lufthavn: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Alentejo, Évora
  • Nærmeste lufthavn: 126 km
  • Nærmeste by: ca. 5.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)