Rejser til Marvão

Udsigten alene er grund nok til at besøge middelalderlandsbyen Marvão (eller Marvao) i Portugals Alentejo-region. Den enestående stemning indenfor bymuren i de smalle gader og de gastronomiske oplevelser gør dog også Marvão til et yndet udflugtsmål.

Skal ses før du dør

Marvão blev for et par år siden omtalt i bestselleren "1000 Places To See Before You Die" fra New York Times. Man forstår nemt, hvorfor den amerikanske avis er blevet så betaget af bakketopbyen, der ligger tæt ved den spanske grænse.

Med sin beliggenhed i 955 m.o.h. er Marvão uofficielt den højest beliggende, beboet landsby i Portugal. Vil du helt til tops for at nyde den fantastiske panoramaudsigt over landskabet og byen, kan en tur på i borgtårnet, Torre de Menagem, anbefales. Heroppe fra kan man ofte se ned på svævende ørne og helt til Estrela-bjergene.

Mange kommer blot hertil på en dagsudflugt, men der er også gode muligheder for blandt andet at overnatte på en pousada i byen. Det er en oplagt chance for at prøve noget andet end standard-hotellerne, og når du ikke skal hurtigt videre, kan du bedre nyde stemningen i byen. Om aftenen kan et måltid på en af byens anerkendte restauranter for eksempel varmt anbefales. De er kendt for at benytte friske, lokale råvarer.

Marvão afholder også flere interessante flere festivaler i løbet af året. Mest kendt er kastanje-festivalen i november, Festa de Castanhas. Den tiltrækker både lokale og mange af de spanske naboer, som kommer for at nyde kastanjer i alle afskygninger og tilhørende vine.

Rundrejse i Alentejo

Mens man bestemt bør benytte chancen for at opleve Marvão på en rejse til denne del af Portugal, er det ikke nødvendigt at bruge mange dage af ferien på at udforske den lille bys seværdigheder. Borgen fra det 13. århundrede og de hvide, rustikke huse fra omkring det 15. århundrede opleves fint med en enkelt overnatning eller to.

Derimod er det helt oplagt at gøre et stop i Marvão på en rundrejse i Alentejo. Denne region er lidt overset i forhold til resten af Portugal, men byder på en sand perlerække af interessante seværdigheder og små charmerende byer, hvor gamle traditioner stadig holdes i hævd.

>> Læs mere om hoteller i Alentejo
>> Find et luksushotel i Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Marvão