Rejser til Monsaraz

Anbragt over floden Guardiana i Portugal på grænsen til Spanien står den lille middelalderby Monsaraz som et af de mest stemningsmættede steder i Alentejo. Rejs til Monsaraz med Escapeaway og oplev en af Portugals gemte perler.

Med sine smalle brostensbelagte gader, lave gamle huse og et imponerende slot, tilbydes de besøgende i Monsaraz en fornemmelse af det middelalderlige Portugal på et af de ældste steder i landet.

Monsaraz har været beboet siden forhistorisk tid, da kelterne, romerne, visigoterne og maurerne hver især drog fuld fordel af bjergets defensive muligheder. Tilbageerobret fra maurerne i 1167 blev Monsaraz overgivet til tempelridderne, før Dom Dinis tilføjede slottet og fæstningsmurene i det 14. århundrede. Fra forsvarsværkerne kan man kigge øst over den enorme Alqueva-sø (eller 'Grande Lago' som de lokale siger) til nabolandet Spanien, eller vest over de store Alentejo sletter.

Seværdigheder 

Monsaraz' sognekirke Santa Maria do Castelo huser et rigt udsmykket marmor gravkammer, dateret fra det 13. århundrede. Ved siden af er et religiøst museum indeholdende et kalkmaleri fra det 14. århundrede af en dommer, der på samme tid fristes af djævelen og opmuntres af Kristus’ majestætiske retfærdighed.

Den største - også i praktisk forstand - seværdighed i området er af nyere dato. Lige øst for Monsaraz rammer man kystlinjen på den kunstige sø Alqueva, som opstod da man byggede en af Europas største dæmninger her, som stod færdig i 2002. Det tog 8 år at fylde søen med vand, og ved højeste vandstand er kystlinjen rundt om denne nye sø ikke mindre end 1.200km lang. Vandet benyttes til at skabe elektricitet og som vandreservoir for lokale landbrug. Dæmningen ligger ca. 45 minutters kørsel fra Monsaraz.

Oplevelser i nærheden af Monsaraz

En række forhistoriske ting er at finde i omegnen af Monsaraz, f.eks. den storslåede Menhir of Outeiro sten, der er næsten 6 m høj. Den lille landsby São Pedro do Corval 12 km mod vest er populær for sine potter, tallerkener og andet lokalt produceret keramik.

Du kan læse mere om Monsaraz hos Portugals officielle turistkontors hjemmeside eller i vores guide om rejser til Alentejo.

Sådan booker du en rejse til Monsaraz

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Monsaraz, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Alentejo. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem.

Når du vil besøge Monsaraz kan du flyve til enten Lissabon, Faro eller Sevilla. God tur!

>> Læs også om luksusferie i Portugal
>> Sådan få du en billig pakkerejse til Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Monsaraz