Rejser til Montargil

Montargil ligger idyllisk placeret i hjertet af den nordlige del af Alentejoregionen i Portugal, ved siden af den store dæmning og kunstige sø af samme navn. Den lille landsby med bare ca. små 5000 indbyggere blev grundlagt i 1315 af Kong Dinis under den gyldne middelalder i Portugal, og er for nylig blevet et populært center for udendørs aktiviteter, så som vand- og ekstremsport.

Seværdigheder 

Prominent beliggende på det højeste punkt i byen, har Montargil sognekirken et smukt dekoreret interiør, som f.eks. en træfigur af Skt. Peter fra det 16. århundrede. Kapellet Santo Antonio tæt på kan dateres tilbage til 1713.

Besøgende bør holde øje med det månedlige marked, som foregår den første søndag i hver måned, og også Montargils årlige festligheder, der starter på den tredje søndag i juli.

Montargil har et par meget interessante regionale restauranter, og en af de retter hedder Migas - en blanding af brød, bønner, kål og olivenolie, der normalt bruges til at ledsage andre retter, men faktisk også er en lækker vegetarisk ret i sig selv. Enguias er en anden ret, som er baseret på ål fanget i den lokale flod og lavet på forskellige måder som en gryderet kaldet Ensopada, eller stegt og serveret med ris.

Et lækkert 'wienerbrød' er den lokale æblekage, Bolo de Maca. En klæbrig type kagedej fyldt med stykker af æble, gulerod og valnød. Det kan findes i konditorierne i centrum af Montargil.

Oplevelser i nærheden af Montargil

Montalvo, som ligger kort tids kørsel fra Montargil, er én af regionens vigtigste stenalderbopladser. Den indeholder 40 stendysser og den ældgamle gravplads for Santo André.

Der findes en række meget store dæmninger og opstemmede vandløb i Alentejoregionen, hvilket har givet grobund for en ny slags turisme, men også for et omfattende dyreliv, hvor man kan nyde nærheden til vandet og naturen, uden at være klemt sammen på en smal stribe af sand langs kysten.

Fra Montargil er der ca. 110km til hovedstaden Lissabon, som altid er et besøg værd. Kombinér evt. din ferie i Montargil med et par dages storbyferie i Lissabon, hvor du også finder den nærmeste, større lufthavn.

Bestil en rejse til Montargil

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Montargil og i resten af Portugal. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om luksushoteller i Porto
>> Sådan booker du en pakkerejse til Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Montargil