Rejser til Odemira

Odemira har lagt sig stille og roligt til rette på bredden af floden Mira og er et godt udgangspunkt for at udforske et af de smukkeste områder i Portugal - både baglandet og ude ved kysten. Book rejsen til Odemira her!

Den søvnige by Odemira, beliggende 20 km inde i landet fra den maleriske kyst i regionen Alentejo, ligger tæt ved den store naturpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Fra Odemira kan du sejle i kano hele vejen af Mira ned til flodens udmunding ved Vila Nova de Milfontes tæt ved kysten. Den circa 30 kilometer lange sejltur er en populær aktivitet, men bare én af mange aktivitetsmuligheder du har på en rejse til Odemira. Den nærliggende store naturpark rummer for eksempel ikke blot et rigt plante- og dyreliv, men også en række af den portugisiske vestkysts fineste strande.

Odemira fik officiel bystatus i 1256 af Kong Afonso III, men havde allerede i de foregående århundreder været befolket af først romerne og siden maurerne, som byggede et slot i byens centrum, som de kaldte Wadi Emir. Trods byens dybe historiske rødder, ses der i dag dog ikke mange spor af disse tidligste beboere. Slottet der engang tronede oppe over byen, er for eksempel helt forsvundet.

Når du rejser til Odemira er det svært ikke at blive betaget af den charmerende by, trods de fåtallige historiske seværdigheder. Det skyldes ikke mindst dens smukke beliggenhed på siden af en lille bakke ved Mira-floden. Går du en tur rundt i byens labyrintiske, smalle gader mellem de hvide og blå huse, fornemmer du tydeligt, at dette er en by, som ikke er spoleret af masseturisme, men stadig har sin helt egen identitet.

Stolte traditioner

Helt uden gamle bygninger er Odemira bestemt ikke. Ved siden af springvandet på det store torv skillet kirkerne Salvador og Santa Maria sig for eksempel ud. Tilsvarende finder du en af Alentejos bedst bevarede vindmøller placeret på et højt punkt i udkanten af Odemira. Den vidner om, at man i Odemira værner om byens kulturhistorie, som ikke blot inkluderer de traditionelle metoder brugt ved forarbejdningen af regionens hvede og korn, men også i forhold til kunsthåndværk.

Odemira er således også velkendt for sit keramikværksted, hvor du som besøgende kan komme tæt på den fingerfærdige produktion af lertøj og andet lokalt kunsthåndværk.

Selvom man i Odemira værner om de gamle traditioner, er der ikke tale om et samfund, der hænger fast i fortiden. Man har formået at følge med udviklingen - også på det kulturelle område. I dag er Odemira for eksempel hvert år i august vært for den populære musikfestival Meo Sudoeste.

Oplevelser i nærheden af Odemira

Ud over at være floden Miras kilde er den store Santa Clara-opdæmning tæt på Odemira et populært vandsportscenter og sommerbadested, som kan være et godt udflugtsmål, hvis det blæser for meget til at bade ude ved havet. Når du holder ferie i Odemira bør du også se Aguas Naturpark, hvor det typiske Alentejo-landskab og bygninger i den regionale stil kan beundres.

Odemira ligger cirka 20 km fra Alentejos kyst. Nogle af Portugals bedste strande findes da også kort tids kørsel mod vest fra Odemira såsom Porto Covo, Malhão, Vila Nova de Milfontes, Almograve, Monte Clérigo, Arrifana og Praia do Amado. Flere af er yndede rejsemål blandt surfere fra hele verden takket være deres gode bølger, men udvalget af strande er bredt. Det er således heller ikke svært at finde mere ukendte strande, der er så godt som uberørte.

Book en billig rejse til Odemira online

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Odemira, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Odemira. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om billige ferieboliger i Alentejo her
>> Kombiner rejsen med en storbyferie i Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Odemira