Rejser til Santiago do Cacem

Santiago do Cacem ligger i det sydlige Alentejo lige der, hvor et bakket landskab begynder at flade ud før det rammer de uendeligt lange strande på den uspolerede kyst cirka 12 kilometer mod vest. Den gamle bydel breder sig op ad en bakke, hvor der øverst oppe ligger en stor borg. Den står som en iøjefaldende vidnesbyrd om, at Santiago do Cacem er en by med dybe historiske rødder.

Historierig by på kanten af Alentejos kystregion

Det var maurerne, som oprindeligt opførte en alcazaba (fæstning) på bakketoppen. Men herredømmet over borgen og byen skiftede flere gange mellem maurere og kristne under Reconquista-tiden, indtil den endelig blev erobret i starten af det 13. århundrede af Alfons 2. også kaldet Alfons den Tykke. Står man neden for foden af bakken, er det indlysende, hvorfor borgen må have været svært indtagelig med sin placering på bakketoppen.

Castelo de Santiago do Cacém blev genopbygget i middelalderen, så den oprindelige mauriske fæstning i dag kun ses i de nederste dele. I dag er det dog blot borgens ydre mure og tårn, som står intakte tilbage. Inden bag murene ligger en kirkegård, som tilhører Matriz-kirken. Den ligger der, hvor der i sin tid lå en moské. Vil du opleve en kirkekoncert, er der gode chancer for det her om sommeren. Under alle omstændigheder kan du ikke rejse til Santiago do Cacem, uden at gå en tur op til borgen for at nyde den fantastiske udsigt. Herfra ser du tydeligt, at Santiago do Cacem ligger på grænsen mellem kystregionen og Alentejos indre med de gyldne kornmarker og vidstrakte sletter med utallige korkege.

Vil du blive lidt klogere på byens fortid, kan det også anbefales at tage en tur ud til Miróbriga. Denne romerske ruinby i den sydøstlige udkant af Santiago do Cacem, inkluderer det eneste hippodrom (til hestevæddeløb), man kender i Portugal. Vil du mærke historiens vingesus behøver du dog blot at gå en tur i den gamle bydel nedenfor borgen. Giv dig selv god tid til at udforske labyrinten af smalle brostensbelagte gader mellem de smukke, hvidkalkede huse med deres støbejernsbalkoner.

De historiske seværdigheder er langt fra det eneste, der er værd at bruge tid på, hvis rejsen går til Santiago do Cacem. Glæd dig også til feriens restaurantbesøg. Takket være sin beliggenhed byder det lokale køkken på en velsmagende kombination af alt godt fra havet og baglandets traditionelle retter. Her inkluderer det for eksempel mørbrad af det sorte iberiske svin, som lever på friland mellem korkegene, og en klassiker som lammegryde. Du får naturligvis også rig mulighed for at smage på lokale vine.

Har du mindre børn med på rejsen, er det oplagt at besøge Badoca Safari park. Den består af både en traditionel zoo og et område med mere fritlevende dyr, der besøges på guidede jeepsafarier. Endelig kan I på bare omkring 20 minutter køre ud til kystens kilometerlange sandstrande. Her er det selv midt i højsæsonen aldrig svært at finde sin egen plads i sandet.

Book din rejse til Santiago do Cacem i dag

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi med baggrund i vores mangeårige erfaring med rejser til Portugal, har håndplukket til vores program. Hos os kan du rejse i nøjagtig det antal dage, du ønsker. Vil du kombinere flere forskellige hoteller på en rundrejser, er det også nemt at arrangere hos os. Det er for eksempel oplagt at kombinere med et besøg i hovedstaden Lissabon, som ligger omkring halvanden times kørsel mod nord.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Santiago do Cacem