Rejser til Serpa

Serpa er en søvnig landbrugsby med hvide huse beliggende på en høj i det sydøstlige hjørne af Alentejo, som mest er berømt for sine cremede oste. Du kan rejse til Serpa med Escapeaway og bo på udvalgte hoteller med stil og charme.

Med blot 30 km til den spanske grænse er Serpa en glimrende base til udforskning af den sydøstlige del af Portugal, såvel som rejsemål i Spanien, bl.a. Sevilla, Cordoba og Cadiz, ligesom det er muligt at besøge hovedstaden Lissabon og den smukke kyst i Algarve.

Historie

Serpa selv, der er omkranset af en bastant bymur, blev grundlagt i år 400 f.Kr. af et af Den iberiske Halvøs originale folkeslag, Los Turdelos. Kendt af romerne ved samme navn, blev Serpa senere erobret af Geraldo Sem-Pavor i 1166, taget igen af maurerne og endelig vundet tilbage i 1232. Serpa modstod tappert gentagne angreb igennem århundreder, indtil en kort spansk besættelse fandt sted i 1707-08. For de besøgende i Serpa bliver der somme tider sunget serenader af byens traditionelle sangere, som er ægte efterkommere fra middelalderlige troubadourer.

Seværdigheder 

Bygget i 1463 er klosterkirken Santo Antonio i Serpa værd at se for sit lille kloster og flamboyante azulejo glaserede kakkelpaneler fra det 18. århundrede, der gengiver St. Francis’ liv. Serpas slot er af maurisk oprindelse, og blev genopbygget af Kong Dinis i det sene 13. århundrede, men stærkt beskadiget under den spanske invasion i 1707. Indvendig er det arkæologiske museum fyldt med kulturgenstande fra stenalderen, yngre stenalder, romer- og maurertiden. Bygget ind i Serpas mure forsynes paladset for lensgreverne af Ficalho med vand fra en høj, slank akvædukt og en kædepumpe.

Oplevelser i nærheden af Serpa

Beja, bare 8 km vest for Serpa, kan prale af et prægtigt kloster fra det 18. århundrede og et forhistorisk slot. En romersk hovedstad med navnet Pax Julia, og det var her fredstraktaten med de indfødte lusitanere blev underskrevet. Mod syd ligger den smukke hvidkalkede by Mertola, med sit imponerende slot på bjergtoppen og en unik kirke i maurisk stil.

For flere oplevelser i denen del af Portugal, læs vores guide om rejser til Alentejo og få inspiration til din ferie.

Sådan booker du en rejse til Serpa

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Serpa, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Portugal. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Se alle hoteller i Alentejo-regionen
>> Læs om luksusrejser til Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Serpa