Rejser til Sousel

Beliggende 18 km nord for Estremoz i Portugal danner den lidt søvnige landsby, Sousel, en god base, hvorfra man kan udforske den centrale Alentejo region. Der er kun et par timers kørsel fra Sousel vestpå ind til Portugals sprudlende hovedstad, Lissabon, men det er en helt anden verden, du finder i denne lille landsby. Her får du chancen for at opleve det autentiske, landlige Portugal, hvor tempoet og atmosfæren indbyder til en afslappende ferie langt fra hverdagens stress og jag.

Seværdigheder

Det store hovedtorv i Sousel er der, hvor handlende på det sprudlende lørdagsmarked sælger alt lige fra oliven og ost til det lokaltproducerede røde lertøj. Selv hvis du ikke bor med selvforplejning og har brug for at købe ind til madlavningen, er det alligevel værd at prioritere et besøg på markedet alene for at opleve stemningen blandt boderne. Her er desuden gode muligheder for at finde et unikt souvenir at tage med hjem fra ferien.

Hvad angår lokale begivenheder, som giver et godt indblik i det lokale samfundsliv, er der også et par oplagte muligheder i sensommeren. I løbet af den sidste weekend i august afholdes således Sousels årlige religiøse festival i Largo da Igreja da Nossa Senhora da Orada, mens den årlige Feira de Sao Miguel foregår den sidste weekend i september.

Når du spadserer rundt i den gamle bydels smalle, labyrintiske gader, fornemmer du tydeligt, at Sousel er en by med dybe historiske rødder. Trods sin beskedne størrelse, har byen da også flere gange været vidne til vigtige begivenheder i portugisisk historie. Sousel er blandt andet nært forbundet med Nuno Alvares Pereira, som samlede sine tropper i Sousel forud for det sejrrige Slag ved Atoleiros, der fandt sted den 6. april 1384. Kirken Nossa Senhora da Orada, som dateres tilbage til det 15. århundrede, markerer stedet, hvor Nuno Álvares Pereira opildnede sine soldater og gjorde dem klar, før han ledte dem i kamp.

Oplevelser i nærheden af Sousel

17 km syd for Sousel ligger den maleriske by Estremoz, hvis omgivelser er rige på første-klasses marmor, hvilket kan ses på mange af de lokale bygningsværker. Estremoz er da også kendt som en af tre marmorbyer (de andre to er Vila Viçosa og Borba). Den øvre, gamle bydel inden for de robuste fæstningsvolde domineret af Castelo de Estremoz med det 27 m høje marmor-borgtårn, Torre das Tres Coroas. Der er dog også mange andre mindre, mere beskedne huse og trapper af det flotte materiale rundt om i den hyggelige by. Det ugentlige marked (lørdag) i Estremoz er kendt som et af områdets bedste, hvor det kan betale sig at møde op ved åbningen tidligt for at have en chance for at gøre et godt fund. Det tager heldigvis ikke mere end 20 minutter at køre hertil fra Sousel.

Sousel giver dig i det hele taget et godt udgangspunkt for at udforske det centrale Alentejo, regionen som afgrænses af Tejo-floden mod nord (den længste flod på hele Den Iberiske Halvø) og Algarve mod syd. Dette er primært en region, hvor man stadig primært ernærer sig ved landbruget. Landskabet er derfor præget af åbne vidder, og regionen som arealmæssigt udgør en tredjedel af Portugal, og tyndt befolket, så som rejsemål er den perfekt for dig, der drømmer om en ferie i fredelig, landlig idyl. Samtidig byder området omkring Sousel på talrige historiske seværdigheder og rig mulighed for at dykke ned i regionens spændende kulturarv, ikke mindst når det gælder gastronomien.

Byer som Elvas og Evora, der begge er optaget på UNESCO's verdensarvsliste ligger mindre end en times kørsel fra Sousel. De er oplagte udflugtsmål, som du bør sætte god tid af til at udforske.

Sådan booker du en rejse til Sousel

Med Escapeaway kan du rejse til Sousel fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Portugal, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om pakkerejser til Algarve
>> Find et luksushotel i Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Sousel