Rejser til Troia

Blot 45 kilometer syd for Lissabon ligger en af Portugals bedst bevarede hemmeligeheder; halvøen Troia. Hovedstadens indbyggere kender dog udmærket til de kilometerlange, fine sandstrande, der venter inden for kort rækkevidde, og tager gerne den korte tur med færgen fra Setubal over til Troia for at nyde en afslappet dag ved det blå Atlanterhav.

Sandstrande så langt øjet rækker

Helt tilbage til oldtiden har Troia med dens skønne placering og milde klima været et eftertragtet rejsemål. Når du ikke slænger dig i sandet på den 18 kilometer langs strand, kan du derfor på østsiden af halvøen gå på opdagelse blandt ruiner af romerske badehuse, gravkamre og anlæg, hvor datidens populære fiskesovs garum blev fremstillet. Dertil kommer, at en del af halvøen er inkluderet i Reserva Natural do Estuário do Sado, et fuglerigt reservat der byder på mange enestående naturoplevelser. Havet omkring Troia er desuden kendt for at huse en fast bestand af delfiner, som med lidt held kan ses fra land eller på nærmere hold fra turbåde.

Om sommeren er Troia takket være den ganske overkommelige afstand fra Lissabon, Sesimbra og ikke mindst Setubal et meget populært udflugtsmål. Men selv da skal der typisk ikke mere end en kort cykel- eller gåtur til for at finde dejligt uforstyrrede strande og skove. Trænger du til lidt variation fra driverlivet på stranden, kan du også gå en runde på halvøens golfbane, der anses for en af de bedste i Portugal. Da denne bane blev indviet i 1980'erne, var den med til at give Troia et strejf af noget eksklusivt. Siden er der da også blevet opført et casino, luksuriøse hoteller og resorts på Troia, som stadig tiltrækker Europas elite. 

Troia har dog noget for alle rejsende. Vil du opleve uspoleret natur og slappe af på nogle af landets længste sandstrande, er en rejse til Troia i Portugal perfekt. Den ubestridte hovedattraktion er naturligvis de lange strande ud mod Atlanterhavet og den rige natur på modsatte side ind mod lagunen. Aftenerne kan nydes på hyggelige restauranter med udsigt over havet eller Med den korte afstand til Lissabon, har du en oplagt mulighed for at kombinere en afslappende badeferie med sightseeing i en af Europas smukkeste hovedstæder.

Book en rejse til Troia i dag

Brug søgemaskinen her på siden til at søge blandt vores hoteller i Troia og resten af Portugal. Hos Escapeaway trækker vi mange års erfaring, når vi håndplukket hoteller og ferieboliger til vores program for rejser til Troia. Kombinér med en flybillet til en af de nærmeste lufthavne, som ligger ved henholdsvis Lissabon og Faro. Du vælger selv om du vil rejse fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Vil du have mest muligt ud af din rejse i Portugal, anbefaler vi, at du supplerer din bestilling med en lejebil. Bestiller du en samlet pakkerejse, er den naturligvis sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Troia