Rejsetips til Algarve - ferieparadiset ved Atlanterhavet

Drømmer du om gyldne strande, maleriske landsbyer og en eksotisk atmosfære? Så er Algarve Portugals sydkyst stedet for dig. I denne charmerende region møder moderne luksus historisk arv, og der er masser af sjove aktiviteter for alle aldre. Udforsk pulserende feriebyer, slap af i en liggestol eller tag på vandretur i frodige bjerglandskaber - der er ingen grænser.

Mange, der forestiller sig en ferie i Portugal, forestiller sig sikkert solrige dage på stranden et sted langs Algarvekysten. Området omkring feriebyerne Estoril og Cascais i Lissabon-regionen kaldes ofte Portugals Riviera, men mange bruger samme betegnelse om Algarvekysten. Her ligger både store og små feriebyer som perler på en snor; alle med en smuk strand, fine hoteller og aktiviteter for både store og små.

Men Algarve er også en destination for eventyrlystne rejsende, der ikke bare vil tilbringe ferien på stranden. Her kan man opdage gamle slotte, livlige markeder og afsondrede landsbyer inde i landet. Frem for alt har regionen en meget varieret natur, der spænder fra dramatiske klipper til frodige dale. Med andre ord er det fantastisk at udforske Algarve til fods - eller at nyde den smukke udsigt over kysten fra en båd.

Udforsk Algarves forskellige områder og feriebyer

Algarve byder på en bred vifte af oplevelser, uanset om du rejser alene, med din partner eller hele den store familie. Hvert feriested i regionen har sin egen unikke karakter, så før du booker en ferie, er det en god idé at lave lidt research. Hvad skal en ferie til Algarve indeholde af oplevelser og aktiviteter, og hvordan skal stemningen være, der hvor du vælger at bo?

Albufeira

Hvis du er på udkig efter en livlig ferie, er Albufeira et godt valg. Albufeira er kendt for sit pulserende natteliv, lavvandede strande og et bredt udvalg af gode restauranter og barer. Slap af ved havnefronten om dagen, og udforsk den charmerende gamle bydel efter solnedgang. Her kan du nyde lækker mad på nogle af de mange charmerende lokale tavernaer, som besøges af både lokale og andre turister.

Lagos 

Hvis du er vild med historie og lokal charme, er Lagos stedet for dig. De velbevarede bymure, gamle kirker og hyggelige pladser giver et godt indblik i Portugals rige kulturhistorie - og vi kan næsten garantere, at du kommer til at tage (alt for mange) billeder af byens mange vartegn. Lagos er også kendt for de fascinerende grotter ved Ponta da Piedade og Praia Dona Ana.

Carvoeiro

En anden charmerende destination i Algarve er Carvoeiro, en malerisk gammel fiskerby med en bred, karamelfarvet strand. Her er du omgivet af dramatiske klipper og kyststier, der indbyder til naturskønne gåture. På trods af sin voksende popularitet har Carvoeiro formået at bevare en lokal, autentisk charme, som giver din ferie et ekstra varmt strejf.

Praia da Luz og Praia da Rocha 

To fantastiske destinationer for strand- og badeelskere er Praia da Luz og Praia da Rocha. Begge er bygget op omkring en lang, smuk strand med fremragende betingelser for svømning, vandsport eller bare total afslapning i en solseng. Praia da Luz tilbyder en rolig, næsten romantisk atmosfære, mens Praia da Rocha er ideel for dem, der ønsker at kombinere strandliv med festlige nætter i byen. 

Vilamoura

Har du lyst til at rejse til Portugal for at spille golf?  Så foreslår vi, at du rejser til Vilamoura. Her finder du flere velplejede golfbaner i verdensklasse, f.eks. den traditionelle Dom Pedro Old Course, Millenium Gold Course og Victoria Golf Course. Om aftenen er det skønt at gå en tur langs Vilamouras marina, hvor du kan nyde god fisk og skaldyr, mens du beundrer de mange luksusyachter, der ligger til kaj.

Algarvekystens smukkeste strande og oplevelser
 
De fleste, der rejser til Algarve, ønsker at opleve førsteklasses strande - og alt det, der følger med dem. De to smukkeste strande i regionen anses for at være Praia da Marinha, mellem Armacao de Pera og Carvoeiro, og Praia Dona Ana, lige syd for Lagos. En anden strand, der er et besøg værd, er Praia de Benagil, som er kendt for sine imponerende grotter.
 
Hvis du vil opleve en strand lidt uden for alfarvej, kan du tage en dagstur til Praia do Carvalho. Denne strand ligger en kort køretur øst for Carvoeiro og kan nås via en tunnel gennem de omkringliggende klipper. En anden skjult perle er strandene lige ud for fastlandet i Olhao, som er omgivet af den idylliske sandbanke Ilhas. Du skal tage en færge eller en vandtaxi for at komme til disse strande, men tro os - det er besværet værd!
 

Vil du gerne have lidt aktivitet ind imellem solbadning, svømning og iskolde drinks i poolbaren? Så kan vi varmt anbefale en vandretur i bjergene omkring Monchique. Dette område ligger en kort køretur nord for kysten og byder på smukke vandrestier med spektakulære udsigter. Gå ikke glip af at udforske de charmerende brostensbelagte gader og farverige facader i Monchique, hvis du tager af sted først!

Oplev unikke hoteller ved Algarvekysten med Hideaways
 
Vores unikke Hideaways-hoteller handler om at overgå forventningerne, tilbyde fred og afsondrethed og tilføje et ekstra strejf af luksus til din ferie. Naturligvis finder du en række Hideaway-destinationer i Algarve, spredt over hele regionen. Oplev alt fra boutiquehoteller med spektakulær udsigt over Atlanterhavet til charmerende villaer omgivet af olivenlunde. Alle vores Hideaways-hoteller i Algarve er nøje udvalgt med ét mål for øje: at sikre, at alle, der besøger disse steder, får en uforglemmelig ferie.

Hvornår skal man rejse til Algarvekysten?
 
Algarve er en vidunderlig destination året rundt takket være det gunstige klima. Vinteren i Algarve byder normalt på milde temperaturer, mens somrene er varme og solrige. Hvis du vil undgå de travleste turistmåneder, anbefaler vi, at du rejser om foråret eller efteråret.
 
De fleste, der rejser til Algarve, vælger at flyve til Faro, som er den største by i regionen. Det tager ca. 3,5 timer at flyve fra København til Algarve, og du lander i Faro lufthavn, lige mellem byens centrum og den smukke Faro-strand. Hvis du vil kombinere en tur til Algarve med en biltur, kan du også vælge at flyve til Lissabon - eller til den smukke by Porto i den nordlige region Porto E Norte.

Velkommen til Algarvekysten med Escapeaway  

Med os kan du planlægge og tilpasse din rejse, så den passer til dig. Og du kan vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere muligheden for at udforske alle de fantastiske steder langs Algarvekysten.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller på Algarvekysten

>>> Læs mere om Albufeira

>>> Læs mere om Lagos

>>> Læs mere om Carvoeiro

>>> Læs mere om Lissabon-regionen

>>> Læs mere om Portugal

Rejsemål i Algarve

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Albufeira
  32 hoteller
  Albufeira ligger på Algarvekysten og er en af de mest populære feriedestinationer i Portugal. Med sine pragtfulde strande, der ligger som perler på en snor, er det indbegrebet af en sol- og badeferie. Samtidig oplever man en hyggelig by, især ... den gamle bydel og marinæn med de utallige barer og gode restauranter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Lagos
  16 hoteller
  Lagos er en historisk og måske den mest interessante kystby i Algarve-regionen. Ud over det historiske centrum byder byen på en fantastisk kyststrækning med lange sandstrande og bugter gemt bag klipperne. Når solen går ned, starter byens livlige natteliv.
 • Vilamoura
  12 hoteller
  På den skønne Algarvekyst med pragtfulde strande der ligger som på en perlesnor, finder du det populære ferieområde Vilamoura. Området tilbyder alt som du kan tænke dig til en perfekt sol- og badeferie og samtidig frister Vilamoura med nogle ... fantastiske golfbaner. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Carvoeiro
  9 hoteller
  I Carvoeiro ligger de hvidkalkede huse lige på kanten af Algarvekystens karakteristiske klipper, der indrammer en gylden sandstrand med det Blå Flag. Denne tidligere fiskerby har bevaret meget af sin oprindelige afslappende atmosfære, men har ... alligevel alle faciliteter til rådighed for at skabe den ferie, du ønsker. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Praia da Luz
  7 hoteller
  Praia da Luz, er et afslappet og roligt feriested, der egner sig perfekt til en ferie for par, enlige eller familier. Byen byder på en fantastisk strand, ruiner af romerske bade, lækker lokal gastronomi og gode muligheder for dagsudflugter.
 • Gæstebedømmelser 9,6
  Praia da Rocha
  7 hoteller
  Praia da Rocha er Algarves mest kendte og ældste rejsemål. Byen har alt, hvad du kan drømme om til en strand- og badeferie. En smuk strandromenade, et kasino, en marina, og et  pulserende natteliv; listen over ting, du kan opleve er lang! 

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Albufeira
9,0
Fabelagtigt
1476 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Albufeira
9,1
Fabelagtigt
785 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Alporchinhos
9,1
Fabelagtigt
913 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Algarve?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 160 anmeldelser