Rejser til Algarve

- meget mere end sol og strand

Algarve er et næsten 200 km langt postkort, hvor landskabet synes at forvandle sig for hver bugt, du passerer. Trods det faktum, at jeg har besøgt Portugals sydligste region adskillige gange, overraskes jeg stadig over udsigten over de karakteristiske, nærmest orange havklipper, de uendelige sandstrande og baglandet med tusindvis af oliven- og mandeltræer. Velkommen til Algarve med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Algarve i Portugal, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Algarve er kontrasternes land med uberørte kyststrækninger, som af og til afbrydes af små, hvide landsbyer – tag for eksempel bare Burgau eller Salema, der ligger på kystens vestlige side.

Min yndlingsstrand hedder ”kys”

Det er altså ikke på grund af det romantiske navn, at Praia Beijo (udtales bæi’scho) er blandt mine favoritstrande på Algarve. Det er af den simple årsag, at den trods sin meget centrale placering på kysten aldrig er overrendt. Hvorfor? Fordi kun når det er lavvande kan komme helt ned til denne gyldne sandstrand, der ligger godt gemt af vejen mellem klipperne – derfor vil jeg ikke anbefale ”kysset”, hvis du har tænkt dig at sole hele dagen, Praia Beijo er bedst til de små (og måske romantiske) øjeblikke.

Til gengæld findes der så mange uimodståelige strande langs kysten, hvor du kan ligge dagen lang og nyde havets brusen – hver bugt sin strand. Så vær fortrøstningsfuld, der venter dig masser af sand mellem tæerne. For at være mere præcis ca. 150 km fra øst til vest – næsten samme afstand som fra Ribe til Struer.

Et strejf af Asien

Ikke mange ved det – end ikke de lokale portugisere. Men på den centrale del af kysten nær kulturbyen Silves kører du ubemærket forbi Algarves eneste rismarker. Den er god nok… Made in Portugal! På grund af klimaet er det muligt at dyrke noget så eksotisk. Det er ikke en afgrøde, der bliver gjort meget opmærksom på, og netop derfor finder jeg det interessant. Så hav et vågent øje til din højre side, når du passerer området på A22 mod vest.

Mandeltræer med dansk islæt

Anekdoter er til for at blive fortalt. Så har du lyst til at høre en sød historie? Om den er sand, skal vi lade være usagt. Men sagnet siger, at der for mange år siden var en dansk prinsesse, der forelskede sig i en ægte, portugisisk prins. De blev gift, og prinsessen skiftede det kolde nord ud med det milde klima på Algarvekysten. Der var bare et minus – prinsessen havde frygtelig hjemve. Prinsen ville gøre alt, hvad der stod i hans magt for at behage sin skandinaviske udkårne.

Algarve er beriget med et klima, hvor såvel de bitre og søde mandeltræer har fortrinlige vilkår. De bitre træer har rosa blomster, mens de søde har en næsten uskyldig, hvid farve. Når træerne falmer, ligger bladene på jorden som var det et fint lag sne. Så hvad gør en rigtig prins? Han sørger naturligvis for, at parken udenfor prinsessen værelse dækkes af bladene fra de hvide mandeltræder, der mest af alt minder om et snedækket landskab, som prinsessen kender det fra de kolde vintre fra sit hjemland. Det er vist det, man kalder ægte kærlighed. Om de levede lykkeligt til deres dages ende uvist, men prinsessen fik i hvert fald det bedste fra to verdener…

Baglandet kan blive din næste eventyrhistorie

Nok om prinser og prinsesser, men du skal have lidt mere at vide om mandeltræerne, der pryder Algarves baghave. Når de blomstrer med deres pastelagtige farver er det svært at komme på noget, der overgår det syn – det er bare smadderflot. Desværre blomstrer træerne ikke alle årets 365 dage, men heldigvis er der hele året masser af andre scenarier, der er værd at rejse efter. F.eks. kan du fra baglandet nyde et fantastisk view over det oceanlange ”postkort”, Atlanterhavet. Jeg holder meget af at køre rundt på de små landeveje i baglandet, hvor der efter hvert sving viser sig nye, små øjebliksbilleder – alt fra okkerfarvede marker med olivenlunde til boder langs vejen, hvor der sælges store, modne appelsiner til spotpris.

Sprød skalddyrsfrokost med rislende vinho verde

Jeg bliver helt sulten bare ved tanken om at skulle skrive dette afsnit. Det er ikke nogen hemmelighed, at du spiser fremragende på Algarve! Med så mange kilometers kystlinje, kan din gane godt blive forvænt med andet end den klassiske ”barcalhau”, der serveres overalt i Portugal, og som nærmest har status som nationalret.

Det er nu, at mine tænder begynder at løbe i vand…

Grillet sværdfisk, kammuslinger, østers eller sprøde, saltede sardiner tilsat et glas perlende vinho verde (jeg er vild med mærket Muralhas) er et festmåltid til rimelige priser – på en rejse til Algarve får du meget for madbudgettet. Det resulterer i, at jeg altid tager hjem igen lidt tungere, end da jeg ankom – man spiser ganske enkelt mere (og bedre), når man er på visit i det sydligere Portugal, men som en indskudt bemærkning er det alle de efterfølgende løbeturene værd.

Af andre specialiteter bliver jeg nødt til også at nævne ”caldo verde”, der oversat betyder noget i retningen af ”kolde grøntsager”. Det er Portugals svar på gazpacho – altså en forfriskende suppe lavet på modne grøntsager tilsat et stænk hvidløg. Et glas Muralhas går også glimrende til denne anretning…

Kender du krydderiet piri-piri? Hvis ikke, så er det på tide! Jeg stifter først selv bekendtskab med det forunderlige navn, da jeg i Albufeira for et par år siden bliver inviteret ud på en typisk, portugisisk restaurant. Er det mon et krydderi fra Thailand? For navnet minder mere om en varm tropeø end noget spiseligt. Men jeg skal blive klogere… En tallerken med frango (kylling) bliver serveret, og det viser sig at smage himmelsk – ”frango piri-piri” er i dag en af mine livretter. Piri-piri er i familie med chili, og giver de små kyllingelår den karakteristiske, stærke smag. Serveres med stegte kartofler og rigelige mængder af frisk salat. Hertil passer en vellagret Sagres bedre end et glas Muralhas.

Gør som de lokale

…og sæt et kryds i kalenderen, når der er markedsdag. Portugiserne er et madglad folk, og det vil du også hurtigt opleve. Algarve er et sandt mekka indenfor frugt, grøntsager, fisk og skalddyr. Især de store, flotte appelsiner drager altid min opmærksomhed. Gå i fodsporene på de lokale og besøg markederne i Loulé eller Olhão, der hver uge tiltrækker folk fra by og land – de er alle på jagt efter det samme: Friske råvarer. Selvom du ikke er ude som købmand, så und alligevel dig selv en tur på markedspladsen, der summer af liv og dufter af alt godt fra have og hav…

Vælg først om du vil rejse til Algarve fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Algarve med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

Rigtig god ferie i Algarve med Escapeaway Rejser - Hilsen Marie.

>> Læs også om ferieboliger i Algarve
>> Se vores store rejseguide til Algarve

Rejsemål i Algarve

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Albufeira
  31 hoteller
  Albufeira er indbegrebet af dejlig solferie, og her finder du pragtfulde strande der ligger som perler på en snor. Det indbydende Atlanterhav lokker til en svømmetur i bølgen blå. Samtidig oplever du en hyggelig by med utallige barer og gode ... restauranter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lagos
  15 hoteller
  Lagos er en af de mest populære destinationer på hele Algarvekysten. Byen er historisk set også den mest interessante kystby i regionen Algarve, hvilket skyldes forbindelsen til de store opdagelsesrejser i den 14. og 15. århundrede.
 • Vilamoura
  11 hoteller
  På den skønne Algarvekyst med pragtfulde strande der ligger som på en perlesnor, finder du det populære ferieområde Vilamoura. Området tilbyder alt som du kan tænke dig til en perfekt sol- og badeferie og samtidig frister Vilamoura med nogle ... fantastiske golfbaner. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Carvoeiro
  9 hoteller
  I Carvoeiro ligger de hvidkalkede huse helt ud til kanten af Algarvekystens karakteristiske klipper, der indrammer en gylden, Blå Flag-sandstrand. Dette tidligere fiskerleje har bevaret meget af sin oprindelige afslappede atmosfære, men har ... alle faciliteter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Praia da Luz
  7 hoteller
  Praia da Luz, er et afslappet og roligt feriested, der egner sig perfekt til en ferie for par, enlige eller familier. Byen byder på en fantastisk strand, ruiner af romerske bade, lækker lokal gastronomi og gode muligheder for dagsudflugter.
 • Praia da Rocha
  6 hoteller
  Praia da Rocha er Algarves mest kendte og ældste rejsemål. Byen har alt, hvad du kan drømme om til en strand- og badeferie. En smuk strandromenade, et kasino, en marina, og et  pulserende natteliv; listen over ting, du kan opleve er lang! 

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Albufeira
9,5
Fabelagtigt
1647 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,7
Fabelagtigt
903 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Nærmeste by: ca. 4 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Armacao de Pera
9,8
Fabelagtigt
1441 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 54 km
 • Afstand til centrum: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie i Algarve-regionen. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Algarve, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om Algarve og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Cabo de São Vicente

Sammen med det nærliggende Ponte de Sagres udgør Kap Skt. Vicente det sydvestligste punkt på det portugisiske fastland. Forbjerget, der ligger på den såkaldte Costa Vicentina omkring seks kilometer fra Sagres, knejser over det piskende Atlanterhav i 75 meters højde og er ikke bare vært for de mange turister, der hvert år aflægger forbjerget besøg, men også for en række sjældne fuglearter såsom høgeørn, vandrefalke, klippeduer, storke og hejrer.

Forbjerget har været kendt og tilbedt siden den yngre stenalder, hvilket bautastenene i nabo-området vidner om. Stedet var kendt af grækerne og blev kaldt Promontorium Sacrum (Helligt Forbjerg) af romerne, der betragtede stedet som helligt og angiveligt troede, at solnedgangen, som man kunne betragte derfra, markerede verdens grænse.

Ifølge et sagn er navnet på forbjerget knyttet til den iberiske martyr fra det fjerde århundrede, Skt. Vincente, hvis legeme blev bragt i land og begravet her. Der blev siden skabt en helligdom til ære for Skt. Vincente, som ifølge den arabiske geograf Al-Idrisi altid blev bevogtet af ravne. Martyrens legeme blev siden bragt til Lissabon af Portugals første konge, kong Afonso Henriques; en rejse, der blev skildret på Lissabons våbenskjold.

Området omkring forbjerget blev siden plyndret af pirater, blandt andre af den berygtede engelske vice-admiral, kaptajn, navigatør og pirat Sir Francis Drake. En række bygninger, herunder en villa, der tilhørte Henrik Søfareren, styrtede i grus ved det store jordskælv i 1755. Nogle franciskaner-munke, der passede på Skt. Vincents helligdom, forsvandt i 1834, da klostersystemet i Portugal blev opløst.

Ria Formosa

Ria Formosa er en 170 kvadratkilometer stor naturpark, som hovedsageligt består af laguner, hvilket gør naturparken til ét af Europas største beskyttede lagune-områder.

Naturparken, hvis landskaber er opstået ved jordskælvet og tsunamien i 1755, er også et kendt tilholdssted for tusindvis - nogle mener helt op til 30.000 - af fuglearter, som kommer til området i foråret og efteråret, når det er vandretid. Nogle af disse arter kan ikke ses andre steder i Europa, da Ria Formosa er deres sidste ynglested.

Naturparken er forbundet med havet via fem naturlige og en kunstig indløb. Det sidstnævnte, kunstige indløb forbinder Atlanterhavet med Faros havn. De mest nærliggende større byer i forhold til naturparken er - foruden Faro - Tavira og Olhão.

Ponta da Piedade

De spektakulære, tyve meter høje klippeformationer med huler, skjulte åer, bugter og bizart udformede klipper, beliggende 2 kilometer sydvest for byen Lagos, er et godt eksempel på, hvad Algarve har at byde på, når det gælder særegen kystlandskab.

Ponta da Piedade udgør én af de smukkeste klippeformationer i Portugal og er én af Algarves mest populære seværdigheder. Du kan enten vælge at betale for en guidet tur i motorbåd ind i de forskellige grotter og huler, som klippeformationerne danner, eller betragte klipperne oppe fra områdets fyrtårn, der rejser sig op over kysten, med den tilhørende parkeringsplads.

I nærheden af Ponta da Piedade ligger en af Algarves mest kendte strande, Praia do Camilo, der er afbildet på tusindvis af postkort fra Algarve.

Castelo de Silves

Silves borg, beliggende i municipio´et af samme navn i den centrale del af Algarveregionen, er ét af de bedst bevarede mauriske fæstningsværker i Portugal, hvilket fik de portugisiske myndigheder til at klassificere borgen som nationalt monument i 1910.

De første spor af en fæstning stammer dog fra en epoke, der lå lang tid før maurerne indtog den sydlige del af Portugal. Arkæologiske udgravninger har bragt vidnesbyrd om en lusitansk bebyggelse på stedet, muligvis som en del af den keltiske castro-kultur, der ellers har sin udbredelse i den nordlige del af Portugal. Historikere antager også, at både fønikere, karthaginesere og grækere har opholdt sig på stedet, inden romerne i 201 f.Kr. erobrede Silves og omdannede stedet til et romersk citadel og kommercielt centrum.

Efter romerne kom visigoterne og efter visigoterne kom maurerne, der straks tilføjede fæstningen en række nye mure ved deres ankomst i 716. Siden blev borgen erobret af Ferdinand I af León og senere af den portugisiske konge Sancho 1. af Portugal, men borgen blev hver gang generobret af maurerne. Borgens nuværende arkitektoniske udformning - med dens karakteristiske mure og tårne - er i mange henseender et resultat af de forskellige mauriske dynastiers bygningsmæssige bestræbelser, der varede indtil Alfonso III af Portugal omsider endegyldigt fik vristet borgen ud af mauriske hænder i 1200-tallet.

Castro Marim

Den lille by Castro Marim, beliggende i det sydøstligste hjørne af Algarve-regionen, tæt på grænsen til Spanien, rummer kun lidt over 3000 indbyggere, men er til gengæld i besiddelse af en spændende historie, der på mange måder opsummerer Algarves historie som genstand for fremmed folkeslags erobrings-luner, herunder visigotere, romere og maurere.

Af disse forskellige folkeslag er det romerne og maurerne, der har sat størst aftryk på byen. Romerne gjorde stedet til en del af den romerske provins Lusitania og til endemålet for den romerske vej fra Pax Julia (nutidens Beja). Romerne genopførte også den borg, som havde ligget i byen siden yngre stenalder, og som efterfølgende var blevet indtaget af fønikere, grækere og karthaginesere. Med romernes genopførelse af borgen voksede den lille bys økonomiske, strategiske og politiske betydning, som fortsatte ind i den mauriske periode, inden borgen og byen blev erobret af den portugisiske konge, Sancho II af Portugal, og hans mænd under reconquista´en.

Borgen har også været hovedsæde for nogle af de første tempelriddere, der fik borgen overdraget via en episkopal bevilling i 1319, idet borgen af pave Johannes XXII blev betragtet som en solid defensiv og strategisk skanse i et område fyldt med - bogstaveligt talt - ukristelige fjender. Endnu i dag knejser borgen smukt over byen og det omgivende, solsvedne landskab.

Byen rummer også en række andre historisk interessante bygninger såsom byens neo-manuelinske barok-kirke Igreja Matriz fra 1600-tallet, foruden naturreservatet Sapal de Castro Marim (et vådområde med fuglebestand), som kan ses fra borgens mure, og de to strande Praia Verde og Praia da Alagoa.

Algarvekysten

Nogle vil hævde, og med god grund, at selve kysten, der strækker sig omkring 200 kilometer fra den spanske grænse i øst til Parque Natural do Oeste i vest, kan betragtes som Algarve-regionens største seværdighed. Kysten, der er domineret af fantastiske strande, hemmelighedsfulde laguner, spektakulære klippeformationer og sandede klitter, tiltrækker hvert år tusindvis af gæster fra ind- og udland og er uden tvivl det mest populære rejsemål i Algarve-regionen og er på en måde blevet synonym med den.

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Algarve, herunder om klima og vejr, geografi og befolkning og vigtigste byer, som alene har til formål at tjene som inspiration til din ferie i Algarve. Hvis du har lyst til at læse mere om regionen, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, der indeholder mange spændende artikler om hele Portugal. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Algarve er Portugals sydligste region på det portugisiske fastland og strækker sig fra den sydligste del af Tejo-dalen i nord til den sydligste grænse af den iberiske halvø i syd.

Regionen har omkring 451,005 indbyggere fordelt på 5,412 kvadratkilometer. Hertil skal man lægge nogle af de gennemsnitligt 7 millioner udenlandske turister, som hvert år besøger regionen, og som er med til at gøre Algarve til den mest populære rejsedestination i Portugal for udenlandske turister. Når man lægger de omkring 3 millioner portugisiske turister oven i, der hvert år besøger regionen, så bliver Algarve besøgt af i alt mere end 10 millioner turister hvert år.

Algarve har en sydvendt kyststrækning på hele 155 kilometer, som almindeligvis kaldes for Algarvekysten. Her finder du nogle af Portugals bedste strande, spektakulære klippeformationer og maleriske kalkstenshuler. Regionen huser også den 170 kvadratkilometer store naturpark Rio Formosa og Monchique-bjergene, der når op til 902 meter.

Regionen har 16 kommuner, kaldet municipios. Disse municipios er Faro, Lagos, Albufeira, Tavira, Silves, Alcoutim, Lagoa, Olhão, Vila Do Bispo, São Bras de Alportal, Loulé, Portimão, Castro Marim, Vila Real do Santo Antonio, Monchique og Aljezur.

Klima og vejr

Algarve har et fantastisk klima med tørre, varme somre og milde vintre, der især for os nordboere er tiltrækkende på en råkold vinterdag. Regionen er også et af de steder i Europa, der har flest antal soltimer.

De varmeste måneder i Algarve er ikke overraskende juli og august med gennemsnitligt 24 grader, tæt efterfulgt af september med 23 grader. De koldeste måneder i Algarve er januar og februar med gennemsnitstemperaturer på henholdsvis 12 og 13 grader, tæt efterfulgt af december med gennemsnitligt 14 grader. Dog skal man her huske på, at det ofte føles varmere end temperaturerne indikerer på grund af den stærke sol.

Hvad angår antallet af soltimer, er det ikke bare juli og august, der ligger i top - begge med gennemsnitligt 12 solskinstimer om dagen - men også maj og juni, der ligeledes har gennemsnitligt 12 solskinstimer om dagen. Disse fire sommermåneder er tæt efterfulgt af september og april med gennemsnitligt 9 solskinstimer om dagen. I januar og februar, der er Algarves mindst solrige måneder, er der gennemsnitligt 5 solskinstimer om dagen.

De varmeste måneder at bade eller svømme i ved den berømte Algarvekyst er i august og september med gennemsnitligt 21 grader, tæt efterfulgt af juli med gennemsnitligt 20 grader og oktober med 19 grader. Men selv månederne med de laveste havtemperaturer, januar og februar, har gennemsnitstemperaturer på 14 grader, hvorfor Algarve tiltrækker badegæster året rundt.

Hvis du vil undgå nedbør på din rejse er der mest sandsynlighed for at have held med dig i juni, juli, august og september, hvor der kun falder gennemsnitligt 10 mm. Mest nedbør falder der i månederne november og december med gennemsnitligt 100 mm, efterfulgt af oktober med gennemsnitligt 80 mm.

Vigtigste byer

Faro

Faro, beliggende på den sydligste del af det portugisiske fastland, er Algarves hovedstad og regionens næststørste by med omkring 50.000 indbyggere. Det er også i Faro, man finder regionens travleste lufthavn med omkring 5,6 millioner passagerer om året. Lufthavnen ligger ca. 4 kilometer vest for Faro by og har direkte flyvninger til København med SAS og Norwegian.

Portimão

Portimão, beliggende på den vestlige del af kysten, er Algarves største by med omkring 55,600 indbyggere. Byen er især kendt for sine mange sportsbegivenheder, der finder sted på byens kyst, såsom strand-fodbold, kit-surfing og surfing. Byen er også kendt for at agere et af punkterne på ruten i det verdensberømte rallyløb Dakar Rally.

Olhão

Olhão, beliggende i den østlige del af Algarve, har omkring 15.000 indbyggere. Byen er blandt andet kendt for sin rige historie og som centrum for fiskeri. Den er også kendt for sin beliggenhed tæt på den berømte naturpark Ria Formosa.

Albufeira

Albufeira, beliggende på den centrale del, er én af kystens mest populære byer, hvorfor byens indbyggerantal på omkring 20.000 indbyggere stiger dramatisk i sommerperioden, hvor indbyggerantallet kan stige helt op til 300.000 på grund af de mange tilrejsende turister. Byen er især kendt for sin smukke strand og kystlinje og sin gamle, historiske bydel med dens mange barer og restauranter.

Tavira

Tavira, beliggende i det sydøstligste hjørne af Algarve, har omkring 10,600 indbyggere. Byen er blandt andet kendt for sin rige fønikiske, romerske og mauriske forhistorie og den såkaldte “romerske bro”, der egentlig er maurisk, og som forbinder de to dele af byen. Byen er også kendt for at huse flere store golfresorter i nærheden.

Silves

Silves, beliggende i den centrale-vestlige del, har omkring 11.000 indbyggere og er tidligere hovedstad for Algarve-regionen. Byen er blandt andet kendt for sin dramatiske historie, som både har budt på romersk, visigotisk, og maurisk herredømme, hvoraf der stadig findes spor i byen i dag.

Lagos

Lagos, der ligger i det sydvestlige hjørne af Algarve, har omkring 22.000 indbyggere; et tal, der stiger dramatisk om sommeren, ligesom i andre populære byer på Algarvekysten. Byen er blandt andet kendt for at byde på fremragende muligheder for at surfe og andre vandsports-aktiviteter. Byen rummer også en interessant historie som vigtigt trafikpunkt under portugisernes opdagelsesrejser i det femtende århundrede, hvor Henrik Søfareren ofte boede i byen.

Lagoa

Lagoa, beliggende i den vestlige del af Algarve, har omkring 7250 indbyggere og er blandt andet kendt for at byde på nogle af Algarvekystens bedste og mest berømte strande inden for nær rækkevidde, herunder Praia da Marinha, der er blevet kåret til én af Europas 10 smukkeste strande, og som ligger kun 7,8 kilometer fra byen.

Vila Real de Santo António

Vila Real de Santo António, beliggende i det østligste hjørne af kysten, har omkring 10.500 indbyggere. Byen er et vigtigt centrum for handel og fiskeindustri på den østlige del af Algarvekysten, men er også et yndet rejsemål med de mange gode sandstrande i området og nærheden til Spanien.

Ferie midt i naturen i Algarve

De fleste forbinder Algarve med de fortryllende hvide sandstrande, blå laguner, varme somre og milde vintre, som gør Algarvekysten til et populært feriemål. Men Algarve har også en anden side, som knap så mange turister kender til. Rejser man rundt i regionen og tager en pause fra det varme sand og de blide bølger, vil man opleve en storslået natur. Her snor små floder sig gennem bakkedale, store falke svæver over åbne marker og Atlanterhavet viser sig fra sin voldsomme side, når bølgerne slår ind mod de majestætiske klipper.

Algarve byder på intet mindre end fem nationalparker, som hver især tilbyder imponerende naturoplevelser til sine gæster. Gennem nationalparkerne ligger et stort netværk af vandrestier, hvor man kan komme helt tæt på dyre- og plantelivet. En anden mulighed er, at vi hjælper med at leje en bil, som kan transportere jer rundt til forskellige naturoplevelser. Pak en god frokost med i bilen, som kan deles ude i den fredfyldte natur og nyd et aftenmåltid bestående af friske råvarer på en af de lokale restauranter.

Vælger du at booke din ferie til Algarve gennem Escapeaway, kan vi tilbyde idylliske hoteller og gæstehuse, som ofte ligger midt i den smukke natur. Vi bestræber os på at tilbyde overnatning uden for turistområderne, hvor det ikke er udsædvanligt at være på fornavn med hotellets personale.

Hvad siger gæsterne i Algarve?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 153 anmeldelser