Rejser til Albufeira

Med sit summende natteliv, sine gode strande og sin ultramoderne marina er det nemt at se, hvorfor det er belvet så populært at rejse til Albufeira. 

Du kan slappe af på den smukke strand Praia da Galé, eller udforske de omkringliggende bakker og appelsinlunde. Eller du kan vandre rundt på de brostensbelagte gader i den gamle bydel for at se nogle af byens mauriske træk, samt dens gamle kirker og museer. 

Om aftenen vil du også finde masser af muligheder. Nyd noget autentisk portugisisk mad i en lokal restaurant eller gå i byen på en af byens barer eller natklubber.

Albufeira, der ligger på den centrale del af Algarvekysten, er opdelt i 2 hovedområder "Den Gamle By" og "Den Nye By". Den gamle del af byen er en labyrint af brostensbelagte gader centreret omkring et torv, mens den nye by centrerer sig omkring en gade med livlige barer og klubber.

Book en rejse til Albufeira med Escapeaway og bo på et af vores nøje udvalgte hoteller, som alle har gode anmeldelser. Vi tilbyder altid fuld fleksibilitet på datoer og rejselængde, og du vælger naturligvis selv, om du vil bestille din rejse som en samlet pakke inkl. fly og hotel eller selv arrangere transporten og kun booke din feriebolig igennem Escapeaway.

Få inspiration og læs mere om rejser til Albufeira herunder eller brug søgemaskinen med det samme til at finde din næste rejse til Albufeira.

Populært i Albufeira

Portugal, Algarve, Albufeira
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Pool
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Nærmeste lufthavn: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool

Information

Natteravne: Gå efter klubberne og barerne i den livlige São João-gade og dans hele natten, indtil solen står op.

Strand-elskere: Nyd solen på Peneco-strandens gyldne sand eller udforsk de imponerende klipper ved Falesia.

Foodies: Besøg markederne med lokale råvarer og smag på friske fisk og skaldyr på de traditionelle fiskerestauranter.

Strande

Der er strande af enhver type ved Albufeira fra de hvide klitter på Salgados strand i vest til Falesias hårde klipper i øst. En af de mest berømte strande er Peneco-stranden, også kendt som Tunnel-standen med dens mange barer og restauranter. Sandstranden fører til den smukke Xorino-hule som er hugget ud af klippen ved havets kant. Med fiskerbåde trukket op på sandet er Pescadores-stranden i hjertet af Albufeira lige så malerisk. Den har også et blåt flag, hvilket gør den ideel for familier.

Vejret

Algarve er et af Europas mest solrige steder, så du kan forvente godt vejr hele sommeren. Du kan stadig nyde varme, solrige dage om foråret og efteråret, men sørg for at medbringe solcreme, når varmen sætter ind omkring juli. Regnen tager til om vinteren, men den milde temperatur betyder, at du stadig kan tage på sightseeing.

Lokal transport

Til fods: Tag en tur på de snoede, brostensbelagte gader i Albufeiras gamle bydel (Cerro da Vila), og du vil se sidegader spækket med butikker, markeder, maleriske torve og masser af caféer.

Med taxa: Hop i en taxa for at se mere af Albufeira. Forvent at betale ekstra, hvis du har bagage med og pas på uautoriserede taxier. Autoriserede har "taxi"-tegn på taget og taxameter.

Med lejebil: At leje en bil er enkelt, og du kan enten hente den ilufthavnen, når du lander, eller tættere på, hvor du bor. Udforsk det omkringliggende område i dit eget tempo. Besøg f.eks. Pademe, en fascinerende lille landsby med storslåede slotsruiner, placeret på en nærliggende bakketop. En kort køretur fra Pademe ligger Ponte Grande, en række af smukke grotter, som f.eks. Grutas do Xorino, der ligger under det klare, friske havvand.

Mad og drikke

Med sin beliggenhed på kysten er det ikke overraskende, at fisk og skaldyr er et hyppigt indslag på de fleste menuer i byen. Smag på de friske sardiner i tomatsauce eller bacalhau (torsk). En af de mest kendte retter i Albufeira er kataplana, som er en stuvning bestående af frisk fisk, der tilberedes i en unikt formet krukke. 

Prøv nogle af de lokalt producerede figner, mandler og honningprodukter, som de fleste desserter i byen er lavet af, eller de lækre og søde desserter Creme Caramel og Tarte de Amêndoa! 

Hvis du er på udkig efter den tur i byen, er den nye bydels São João-område stedet med dens festlige atmosfære og fyldte barer. Hvis du derimod leder efter en mere afslappende stil, har Albufeira masser af roligere cocktailbarer; mange endda med havudsigt.

Begivenheder

Der er masser af lokale festligheder året rundt, såsom byens karneval i februar, festivalen for byens fiskeri, Festa do Pescador, i september, samt en festival med fyrværkeri og parader i august.

Udsigt ovenfra: I midten af juni finder den årlige ballon-festival sted og du vil da kunne se himlen oversået med luftballoner, når de smukt sejler over landskabet.

Sardiner: Hver år i august er den nærliggende fiskerby Olhos de Agua vært for en sardinfestival og duften af friskfangede sardiner på grillen fylder luften.

Oplevelser og seværdigheder

Albufeira byder på en af Portugals smukkeste kyststrækninger, men inden man tager ud på opdagelse i området omkring Albufeira, kan man med fordel udforske selve byen lidt. Selvom de fleste aktiviteter i Albufeira er centreret om stranden, mad og drikke er der også andre gode familieaktiviteter. Zoomarine byder f.eks. på daglige shows med delfiner og søløver. Albufeira byder også på et par kulturelle attraktioner, fra de lokale festivaler til det virtuelle arkæologiske museum som med den nyeste teknologi giver liv til fortiden.

Ponte Medieval de Paderne

Broen Ponte Medieval de Paderne blev bygget i det 12. århundrede, omkring samme tid som Paderne Slot, og fører til den gamle befæstning. Eksperter mener, at slottet var en af de oprindelige befæstninger afbildet på Portugals flag. 

Torre da Medronheira

Tårnet Torre da Medronheira blev bygget i det 16. århundrede og dets oprindelige formål var at give en strategisk kontrol over havet. I dag giver det den besøgende en majestætisk havudsigt. 

Parque Aventura

Uanset om du er på ferie med børn eller ej, er Parque Aventura en sikker vinder. Beliggende lige uden for byen med dets mange sjove aktiviteter for både store og små og med forskellige grader af vanskelighed, er det en ideel mulighed for børnefamilier.

Byer i nærheden

Praia da Falesia

Praia da Falesia er en seks kilometer lang solbeskinnet skønhed, der er det perfekte feriested for familier og par på udkig efter en fredelig dag væk fra den travle by.

Olhos de Agua

Olhos de Agua byder bl.a. på en fremragende golfoplevelse, store wellnesscentre og smukke hullignende klippeformationer. 

Praia da Oura

Praia da Oura er en anden strand, der har det blå flag. Hvis du bliver træt af at nyde den portugisiske sol, er Praia da Oura berømt for sit natteliv og sine mange gode restauranter.

Hoteller og ferieboliger i Albufeira

Hos Escapeaway håndplukker vi nøje de bedste hoteller og ferieboliger i Albufeira. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Albufeira med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger i Albufeira. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér