Rejser til Aljezur

Et par kilometer inde i landet fra Algarves forrevne vestkyst ligger Aljezur som et attraktivt lille sted med slående hvide huse og røde tage, omgivet af egeskove og marker prydet med vilde blomster. 

Aljezur blev grundlagt af araberne, som besatte området i en lang periode. Den oprindelige landsby lå på den stejle skrænt op mod bakketoppen, hvor der ses resterne af et nu meget forfaldent fort. Vandløbet rundt om bakkens fod var tidligere udklækningssted for malariamyg, som dog for længst er blevet udslettede. I midten af det 18. århundrede beordrede biskop Gomes af Faro bygningen af en ny kirke langt væk fra vandløbet, netop for at få folk væk fra myggeplagen.

Den bedste udsigt over dalen og de to sider af byen har man fra den mauriske ruin fra det 10. århundrede. Man kan enten gå eller køre til toppen. Ifølge sagnet indtog ridderne af Santiago under Dom Paio Peres slottet uden kamp en nat i 1249, da en maurisk jomfru åbnede porten for dem.

Strandene er en stor attraktion i området, og de er alle helt fantastiske. Lige syd for Aljezur finder man strandene ved Arrifana og Monte Clérigo. Nord for Aljezur viser et 'praia' skilt til Amoreira stranden. På grænsen til Alentejo er Praia de Odeceixe i en lille beskyttet bugt meget populær hos surferne.

Seværdigheder 

Aljezur ligger langs en smal flod og blev grundlagt af araberne og erobret af portugiserne i 1246.

Aljezurs dominerende slot på en høj, som man kommer til gennem det gamle bykvarter, byder på en imponerende udsigt over den omgivende egn. Bygget af sandsten blev den opført af maurerne i det 10. århundrede, men blev slemt beskadiget under det store jordskælv i 1755. Sognekirken i Aljezur bygget efter jordskælvet har en fin neoklassisk altertavle, som kan tilskrives José da Costa af Faro.

Oplevelser i nærheden af Aljezur

Lige uden for Aljezur er der et område med opdyrket land, hvor det gamle middelaldersystem med stribelandbrug stadig praktiseres. Dvs. med smalle jordstykker afgrænset af overrislingsgrøfter bruges systemet til afgrøderotation, og arbejdet foregår mest med håndkraft, da der ikke er plads til moderne maskineri. Op ad en stejl, bugtet vej 7 km vest for Aljezur er den fængslende kystby Monte Clerigo med den dejlige strand, et paradis for soldyrkere og surfere. Arrifana tæt på kan prale med en pragtfuld sandstrand, én af de bedste i området.

Bestil din rejse online og få den billigste pris

Rejser til Aljezur i Algarve regionen i det sydlige Portugal med Escapeaway. Sammenlign priser på billige rejser til Aljezur og andre rejsemål online og få den billigste pris på din ferie.

Du kan læse mere om Aljezur i Algarve på Portugals officielle turistkontors hjemmeside, eller få mere inspiration til din ferie i vores guide med fakta og information om rejser til Algarve.

>> Se mere om pakkerejser til Algarve her
>> Se alle rejser til Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Aljezur