Rejser til Almancil

Beliggende 13 km nordvest for Faro Algarve er Almancil mest bemærkelsesværdig for sin tætte beliggenhed til stranden og luksusferiestederne Quinta do Lago og Vale do Lobo. Book en rejse til Almancil med Escapeaway.

Almancils beliggenhed på den centrale del af Algarvekysten og dens mange fantastiske ferie-faciliteter, herunder dens store udvalg af fremragende restauranter og shopping-muligheder, gør den til en perfekt base for en ferie i Algarve-regionen. Almancil er også berømt for sit lokaltproducerede lertøj i afdæmpede farver.

Med sin tilbagelænede charme, sin traditionelle landsby-atmosfære og sin beliggenhed tæt på nogle af Algarves bedste strande er en rejse til Almancil desuden ideel for dem, der ønsker at kombinere en afslappende strandferie med et miljø, der stadig emmer af ægte, portugisisk kultur.

Book en billig rejse til Almancil

Brug søgemaskinen her på siden og vælg om du vil rejse til Almancil fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Almancil som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Aljezur

Hoteller i Almancil

Information og fakta

En rejse til Almancil viser Algarves traditionelle fortid fra sin bedste side. Den side, der er gemt væk fra masseturismens trængsel og larm. På samme tid ligger byen i nærheden af glamourøse golfområder og fantastiske strande.

Strande

Almancil ligger inde i landet, men Atlanterhavskysten er aldrig længere væk end at du f.eks. kan nå den uberørte sandstrand ved Vale do Lobo på mindre end 10 minutter i bil. Den fem kilometer lange strand har iøjnefaldende terracotta-klipper på den ene side og hvidt sand på den anden side. Og på blæsende dage er havet oversået med surfere, der rider på bølgerne til land.

Quinto do Lagos lagune ligger i omkring samme afstand fra byen, og er meget populær blandt vandskis-entusiaster og andre vandsportsudøvere.

I Quartiera finder du en stor, smuk sandstrand, et charmerende fiskeri-samfund og et ugentligt marked. Hvis du er på udkig efter noget mere roligt, bør du tage til Praia do Almargem, som er omgivet af fyrretræer og Ribeira do Almargem-flodens brede dal.

Der er herudover mange andre gode strande i dette område af algarvekysten, såsom Praia do Garrao og Praia do Ancão, begge med nogle gode strandrestauranter.

Mad og drikke

Traditionel portugisisk mad i området omfatter bl.a. caldo verde, en suppe lavet med kartoffel, grønkål og chorizo. Eller prøv nogle af Algarves berømte fiskeretter, såsom muslinger, østers, rejer, blæksprutter, sardiner eller saltet torsk (bacalhau).

Algarvekysten producerer også sine egne gode vine og er også berømt for sine fine brændevine. To af de mest kendte er Aguardente og Medronho. 

Når man rejser til Almancil finder man også et bredt og godt udvalg af barer og restauranter, herunder en restaurant, der drives af topkokken Heinz Beck. Der er også en restaurant i byen, hvor du kun har adgang via en træbro, hvorfra ejeren synger opera og fortæller om den fisk, han købte om morgenen samme dag.

I området er der både flere Michelin-restauranter og en række små traditionelle steder, så der er kort sagt noget for enhver smag.

Oplevelser i området

Det indvendige i den lille kirke São Lourenço i udkanten af Almancil er dækket med fascinerende blå azulejo glaserede kakler, der gengiver den helliges liv, dateret 1730 og underskrevet af Policarpo de Oliveira Bernardes.

Via Algarviana

Denne tidligere pilgrimsvej strækker sig over hele 300 kilometer, der fører forbi bjerglandsbyer, blomsterfyldte enge, vindmøller og hvidkalkede gårde. Du vil møde en duft af frit voksende rosmarin, lavendel, fennikel og timian. Vejen er grøn og fredelig med små, malede skilte til at guide dig undervejs, så en dag eller to er givet godt ud her.

Vandlande

Zoomarine forlystelsespark og Aqualand Algarve er to fantastiske muligheder, hvis du er på udkig efter et par underholdende dage ude med hele familien. Zoomarine har blandt andet show med delfiner, pirater og rovfugle, et akvarium og 4D-biograf. Aqualand er et legendarisk udendørs vandland med storslåede vandrutschebaner, en flod med hurtigt løb og et strandområde med bølgebassin.

Faro

Faro er et fantastisk sted for en dagsudflugt. Byen har aldrig helt været ramt af masseturisme - og det har gjort den mere attraktiv for de turister, der besøger den. 

Den har en afslappet, portugisisk stemning med en dejlig lystbådehavn og en historisk gammel bydel. Hvis du er modig nok, bør du besøge Capela Dos Ossos; et kapel lavet af menneskelige knogler med et gyldent skelet på toppen. Om sommeren kører der busser fra byens centrum til nogle gode lokale strande tæt på.

Du kan også vælge at hoppe på færgen til landsbyen Farol på øen Ilha de Culatra, der sørger for en god dagsudflugt med sin lange sandstrand og en sværm af faldefærdige, men atmosfærefyldte strandbarer.

Ria Formosa

Dette er en fantastisk nationalpark, som desuden er kendt som et af de syv naturlige vidundere i Portugal. Parken er en labyrint af laguner, sandede indløb, marskland og øer, der rummer et spændende dyreliv, herunder flamingoer og delfiner.

Du kan endda være heldig t se portugisiske vandhunde på arbejde, mens de dykker og henter fisk, der er fanget i net lagt ud af lokale fiskere. Du kan også tage en bådtur ud til nogle af de smukke øer. Eller bare tag en dyb indånding, nyde solskinnet og føle naturens ro og vælde. Der er masser af den her.

Quinta do Lago

Det 672 hektar store kompleks Quinta do Lago i Almancil er et af de mest eksklusive udviklingsprojekter i Sydeuropa. Det indeholder et luksuriøst 5-stjernet hotel, adskillige første-klasses restauranter og fire mesterskabs-golfbaner. Stedet er en turistattraktion i sig selv, som også det prestigefyldte Vale do Lobo-projekt lidt længere henne ad kysten er det.

>> Book en pakkerejse til Algarve med rejsegaranti, eller
>> Tag på storbyferie i Lissabon med Escapeaway

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links