Rejser til Alvor

Romantiske Alvor er en skjult, lille perle på den smukke Algarvekyst i Portugal. Her kan du nyde godt af vidunderlige strande og lækker mad, ligesom du kan opleve naturen og dykke ned i områdets fascinerende historie. Book din rejse til Alvor i dag!

En af de mest autentiske og historiske byer, du vil finde på Algarvekysten, er Alvor beliggende på bredden af Odiáxere-floden, 8 km vest for Portimão. Denne gamle - engang romerske og derefter mauriske - fiskerby blev faktisk udslettet i jordskælvet i 1755, men blev senere genopbygget - og du kan stadig se resterne af den gamle bydel rundt om i byen. Byen er blandt andet unik, fordi byplanlæggere har sørget for, at dens gamle struktur - med lave huse og smalle brostensbelagte gader, der fører ned til havnen - er blevet bibeholdt.

Engang havde Alvor sit eget slot, som også blev ødelagt under jordskælvet den 1. november 1755. Ved floden kan du nyde den nyrenoverede flodbred med palmer og strandbarer, eller du kan vandre rundt til de historiske steder i byen, såsom kirken fra det 16. århundrede og ruinerne af middelalderborgen.

Den enorme og uberørte strand Praia do Alvor er ikke bare et godt sted at bade, men også et populært sted for kitesurfing og kajakroning. Og hvis du trænger til at komme på en dagsudflugt, kan du besøge det nærliggende naturreservat Ria da Alvor, der byder på et interessant dyreliv. 

Rejser til Alvor på Algarve-kysten i Portugal finder du nemt og billigt hos Escapeaway. Sammenlign priser på billige rejser til Alvor og andre rejsemål på Algarvekysten i Portugal. Du kan booke din rejse som en samlet pakke inkl. fly, hotelophold, lejebil eller transfer tur/retur fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Alvor, så kan du naturligvis også blot bestille dit hotel igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Lagos i Algarve

Hoteller i Alvor

Informationog fakta

Skal du rejse på ferie til Alvor har jeg samlet en lille rejseguide med information og fakta om rejsemålet. Du kan også finde mere information om destinationer i Algarve regionen på bloggen, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Portugal. Læs bla. om emner som vejret når du rejser, om kulturlivet i Algarve, historien, naturen og ikke mindst de mange dejlige strande, om den lokale mad og vin, få tips til udflugter og meget mere.

Alvor er en af de oprindelige gamle fiskerbyer, som har haft størst fordel af den stigende turisme. Den maleriske by er med sine mange hoteller og smukke sommervillaer blevet et af de mest besøgte turistmål i Algarve.

Ved Portimão findes et lavtliggende og fugtigt område, som udgør et naturligt fuglereservat, som besøges af mange trækfugle, bl.a. fiskehejrer, storke og falke, som søger hvilested og føde.

Lige uden for Alvor finder vi en 18 hullers golfbane, Alto Golf, som er den sidste bane designet af den legendariske britiske golfspiller, Sir Henry Cotton. Hans første golfbane i Algarve er mesterskabsbanen ved det kendte Penina Hotel ikke langt fra Alvor ved EN125.

I dette område kan man stadig, på trods af den voksende turisme, se de lokale fiskere lande deres daglige fangst ved den gamle kaj. Der er dog også bygget en moderne marina og adskillige up-to-date turist faciliteter. I den gamle bys smalle gader finder vi et stort udbud af attraktive restauranter, som især tilbyder spændende fiskeretter.

Strande

Praia de Alvor er den største strand i Alvor og har fået tildelt et EU-blå flag for sikkerhed, renlighed og praktiske faciliteter. Denne strand kunne ikke være mere familievenlig og er et dejligt sted at tilbringe dagen med solbadning og svømning. Med masser af barer og restauranter kan du endda også tilbringe dine aftener her, hvis du skulle have lyst.

Stranden ligger lige ved siden af flodmundingen, der er meget populær blandt kitesurfere og vindsurfere (med masser af steder med undervisning for nybegyndere).

Lokal transport

Til fods: Byen er ret lille, og du kan nemt udforske centrum ved at gå rundt.

Med taxa: Taxa er en hurtig og nem måde at besøge nærliggende byer på. Du kan forhåndsbestille, og der vises en liste over priser, så du ved præcis, hvor mange euro du skal bruge til turen.

Med tog: Kør til travle Portimão eller et af de andre stoppesteder på den korte togtur med Algarve-linjen.

Med bil: Se mere af Algarves naturskønne landskab og pittoreske badebyer i dit eget tempo, når du lejer en lejebil. Du kan leje en bil i Faro Lufthavn, når du lander, eller hente den et sted tættere på dit hotel.

Historie

Oprindelig bygget af kartagerne i år 436 e. Kr. blev Alvor angrebet og udplyndret af de kristne korsriddere i 1189, på samme tid, som de store bosættelser i Silves og Portimão blev indtaget. Kong João II døde i Alvor i 1495, efter at have indtaget vandene ved kurstedet Monchique i et forsøg på at kurere sin vattersot.

Seværdigheder og oplevelser

De brostensbelagte gader i byen fører dig ned til den smukke fiskerihavn, hvor du kan betragte fiskerbådene, mens de bringer deres fangst fra Atlanterhavet ind. Du kan også tage på en spadseretur omkring slotsruinerne eller den gamle kirke med dens fine udsmykkede døre og søjlerne, der stadig er intakte.

Kun 30 minutter væk, i udkanten af Albufeira, finder du Zoomarine Sea Life Park. Parken har regelmæssigt forskellige shows og også et stort udvalg af vandrutschebaner og attraktioner. Den har endda sin egen strand, et udstillingscenter og et akvarium.

Ria da Alvor naturreservat er et must for naturelskere og vandrere. Følg de forhøjede gangstier, der krydser sandklitterne og vaderne, og nyd den fantastiske udsigt over flodmundingen, mens du holder øje med, om der skulle dukke en gruppe flamingoer op. Hvis du vil have det bedste ud af området, kan du tage en guidet kanotur over vandet eller leje en cykel.

Alvor er i sig selv en labyrint af brostensbelagte gader og en sognekirke fra det 16. århundrede med en fin sengotisk port, med en rundbue og abstrakte blomstermotiver. Både ved Alvors strand og mod Portimão er der nogle vidunderlige gyldne sandstrækninger, og mest bemærkelsesværdig er den lille vig Praia dos Tres Irmaos med sine storslåede røde klipper. Længere mod øst er de forladte huler og grotter ved Joao de Areus og den stille, afsides strand Praia do Vau tæt på.

Den lille landsby Abidaca, på en bjergskråning øst for Alvor, har spor efter en romersk bosættelse. Længere mod øst, byder den travle fiskerihavn Portimão på mange gode restauranter og masser af natteliv.

Mad og drikke

Som en traditionel fiskerby er det svært at forestille sig et bedre sted at prøve nogle lækre fiske- og skaldyrsretter end i Alvor; og restauranterne i området skuffer ikke. Efterhånden som aftenen falder på, kan du overveje at slutte din dag med en cocktail, mens du nyder den afslappede atmosfære i en af strandbarerne.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her