Rejser til Budens

Budens ligger i det vestlige Algarve lige på kanten af et stort naturreservat og tæt ved en af Europas smukkeste kyststrækninger. Herfra kan du nemt nå strandene på både syd- og vestkysten, hvor der findes både små bugter og kilometerlange sandstrande. Selve Budens er en hyggelig lille landsby, som trods den fordelagtige beliggenhed blot et par kilometer fra havet har bevaret meget af sin oprindelige atmosfære.

Strande, golf og landsbystemning

I den gamle del af Budens finder du de smalle gader og lave, hvidkalkede huse, som man forbinder med en traditionel portugisisk landsby. Den udvikling i turismen, som også Budens har oplevet de senere år, er primært kommet til udtryk i form af nye boligkvartere i bakkerne oppe over byen. Her finder du også den anerkendte golfbane, Parque da Floresta, som byder på udfordringer for spillere på alle niveauer.

At dette er et område med en historie, der strækker sig tilbage til længe før her kom turister, vidner Forte de Almádena om. Denne ruin nede ved kysten 10 minutters kørsel fra Budens var i sin tid fæstning, hvor de lokale fiskere kunne søge tilflugt i tilfælde af piratangreb. I dag det en oplagt seværdighed at lægge vejen forbi, når du udforsker de nærmeste strande. Rejser du til Budens, kan du sagtens finde en ny strand at prøve hver dag. I dette område er både strande med restauranter og andre faciliteter tæt på samt mere øde strande til dig, som gerne vil slappe af ved vandet i lidt mere fredelige omgivelser.

Der er en god håndfuld spisesteder i selve Budens og et supermarked, hvor du kan få det meste. Derudover er der inden for kort afstand adskillige andre hyggelige byer, hvor du også kan fordybe dig i det lokale køkken som for eksempel den nærliggende kystby Salema. Det er da også oplagt at udforske mere end blot strandene, når du rejser til Budens i Algarve.

Fra Budens kan du for eksempel nemt køre ud for at nyde de dramatiske kystlandskaber på Cabo de São Vicente, Europas sydvestligste punkt. På vejen dertil er det værd at stoppe i Sagres, som har et rigt restaurantliv. Kører du i stedet østpå, finder du i omtrent samme afstand Lagos, et af Algarvekystens mest populære rejsemål med masser af spisesteder og butikker.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Budens