Rejser til Faro

Faro er hovedstad i Portugals sydlige kystregion, Algarve, og byen har lidt over 50 tusind indbyggere. Den ligger ved floden Formosas udmunding. Vores rejser til Faro på Algarvekysten er meget populære og specielt hvis du vil nyde en ferie hvor hoteller kan fås til fornuftige priser, da Portugal er Vesteuropas billigste ferieland.

En rejse til Faro bringer dig tættere på Algarves største og mest dynamisk by og provinsens hovedstad. Beliggende 5 km fra Faros lufthavn, er Faro en behagelig og attraktive by med et mildt klima året rundt og mere end 3000 solskinsdage om året. Der er tydelige spor af romernes og maurernes bosættelser i området i form af ruiner (Milreu). Byens traditionelle arkitektur er stærkt præget af maurernes tilstedeværelse, som i øvrigt også gør sig gældende på resten af Algarve. Kun en del af den indre by overlevede jordskælvet 1755, derfor er en del bygninger af ”Art Nouveau”.

Faro er blevet berømt for det årlige ”Motard Træf” (motorcyklister) der afholdes på Ilha de Faro (Faro-ø), i udkanten af byen og kendt for sin fine badestrand og lækre fisk- og skaldyrrestauranter. Arrangementet finder sted den anden weekend i juli og samler ca. 30.000 deltager fra hele Europa. Der er moderne vej- og togforbindelser fra Faro til hele Algarve og Faro ligger kun 61 km fra til den spanske grænse og der er 154 km motorvejsforbindelse til Sevilla. derfor benytter mange besøgende Faro som lufthavn både til ferie i Portugal men også i Andalusien.

Velkommen til Portugal med Escapeaway Rejser, vi er specialister i rejser til området omkring Faro i Algarve hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie.

Faro - et godt udgangspunkt

I dag tager mange direkte fra lufthavnen i Faro ud til de forskellige feriesteder på Algarvekysten, men byen er i sig selv et besøg værd. Faro er da også en populær destination for sol- og varmehungrende nordeuropæere, og den flere kilometer lange strand nogle få kilometer fra Faro skuffer ikke. Men har man lyst til mere end sol og cocktails, er Faro også et glimrende udgangspunkt for ture til de mere uudforskede dele af Algarve.

For den aktiv-golfspiller er Faro et oplagt valg, da man indenfor mindre end 20 minutters kørsel finder nogle af Europas bedste golfbaner som i Quinta do Lago, Vale do Lobo og Vilamoura (med i alt 6 golfbaner). Mange golfspillere vælger at flyve til Faro og leje en bil. Derved er det nemt og hurtig at kører rundt til de mange golfbaner langs hele Algarvekysten.

Information og fakta

Nutildags er Faro en moderne provinsby, med en velbevaret historisk bymidte og et livligt natteliv, som tiltrækker man turister året rundt.

I byen ses stadig rester af den middelalderlige bymur og en række historiske bygninger, såsom katedralen, Nossa Senhora da Assuncâo klostret og São Francisco kirken (fra det 16.-18. årh.).
Den flottest udsmykkede kirke i Faro er Nossa Senhora do Carmo. Den er dog også lidt uhyggelig! Der findes her et kapel med skeletrester af 1.245 afdøde munke! En inskription over døren lyder: 'Stands her og tænk lidt over den skæbne, som venter dig.

Faro er også kendt for et motorcykel rally, som finder sted hvert år i juli. Motorcyklister fra hele verden samles her for at vise deres motorcykler frem og feste!

Den gamle bydel

Den gamle bydel i Faro, Cidade Velha, tiltrækker mange besøgende, og med god grund da det er her man fornemmer byens historie. Bydelen er stadig omgivet af romerske mure, som datere helt tilbage til det 9. århundrede. I denne del af Faro finder man byens katedral fra det 13. århundrede og ved siden af et kloster fra det 16. århundrede, som i dag er omdannet til Faro's arkæologiske museum. I museet kan man bl.a. se en udstilling om den arabiske besættelse. En slentretur i de brostenbelagte gader er en dejlig afslappende afveksling fra strandlivet.

Shopping 

Besøgende i Faro har mulighed for at møde den lokale befolkning på markedet Largo do Mercado, som har åbent hver dag. Det er især det lokale håndværk, og lokalt producerede vine de fleste turister går efter.

Restauranter i Faro

Der er et væld af gode restauranter i alle prisklasser i gågaden Rua de Santo Antonio. Fisk er naturligvis på menuen i Faro, men besøgende bør heller ikke gå glip af de lækre lokale kager og desserter lavet på figner og mandler. Faro er en universitetsby, og har derfor også et aktivt natteliv med barer og diskoteker, hvor lokale og turister kan mødes.

Naturen

Faro er hjemsted for Ria Formosa lagunen, et naturreservat på over 17.000 hektar hvor hundredvis af trækfuglearter hvert år raster. Der er mulighed for at tage på guidede bådture ind i reservatet fra Faro.

Seværdigheder

Faro har meget at tilbyde den besøgende, for både romere, maurere og katolikker har sat aftryk på byen. Maurerne blev i 1249 sat på porten i Faro som det sidste sted i hele Portugal

Faros katedral

I dag dominerer den katolske periode Faros centrum, men Faros katedral er faktisk bygget oven på en moske, der igen i sin tid blev bygget oven på en romersk bygning. Katedralen er ret særpræget set udefra, men også dens indre er interessant - særligt kapellet er meget velholdt.

Nossa Senhora do Carmo - Faros gyldne kirke

Faro har mange kirker, men Nossa Senhora do Carmo adskiller sig ved sit inventar, der i vid udstrækning er belagt med guld. Kirken har derfor fået tilnavnet 'den gyldne kirke'.

Faros Capela de Ossos - knoglekapellet

Kirken byder på mere end guld, for bag den i kapellet kan alle med hang til det makabre få sig en speciel oplevelse. Kapellets vægge er nemlig bygget op af skeletter og kranier fra mere end 1000 munke.

Stranden ved Faro

Paria de Faro er en lang, sandet strand, der ligger få kilometer fra Faros centrum. Den byder på det hele, men vil man have tingene lidt mere for sig selv, er der også masser af mindre strande i nærheden på de små øer, der ligger rundt omkring i floden Formosas udmunding ved Faro.

Oplevelser i området

I umiddelbar nærhed af Faro ligger landsbyen Estoi, der stadig har en mere landlig og oprindelig portugisisk stemning end de mere turistede feriesteder i nærheden. Landsbyens hovedattraktion er et lyserødt palads, Visconde de Estoi, med nogle meget flotte og velholdte haver.

En rejse til Faro byder på opdagelse af uberørte, imødekommende og smukke byer som f.eks Loulé, berømt for sin årlig Carnaval (Fastelavn) parade og religiøse festligheder. I udkanten af byen finder man en saltmine, hvor råvare bliver brugt til at sammensætte tørsalt, som bliver eksporteret til hele Europa. Du må ikke gå glip af Loulés nyrenoveret grønt- og fisketorv.

Blot 20 minutters kørsel fra Faro mod nord er man tæt på spændende seværdigheder som den charmerende uspolerede landsby São Brás de Alportel, der i det XIX var Portugals og verdens største korkproducent. På vej op til byen ser man flotte eksemplarer af denne træsort og man kan endda tage på korkruten/korkopdagelsen (www.rotadacortica.pt). Landbrug er den vigtigste indtægtskilde i området omkring Faro i form af grøntsager, frugtplantager, mandler, johannesbrød, oliven, vilde-jordbær (medronho – til produktion af vilde-jordbær snapsen). Området er grønt året rundt og herfra nyder man en fantastisk udsigt over Algarvekysten.

En af Algarves bedst bevaret ”maurisk by” og uberørt af turister er uden tvivl Olhão, ca. 10 km. øst for Faro. En utrolig tiltalende by med naturreservatet Ria Formosa for fødderne. Byen øser af charme og med mindre både kan man sejle til øer som Culatra, Armona eller Fuseta som er en del af Formosas smukke naturreservatet og trækfugles paradis. Her tæt på Faro kan man boltre sig på smukke kridhvide sandstrande

Sådan rejser du til Faro

Faro ligger nogenlunde i midten på Algarve. Det gør den til en naturlig indgang til hele området. Faro har også den største lufthavn i på Algarvekysten. 

Lufthavnen i Faro

De fleste besøgende til Algarve ankommer over Faros lufthavn. Hvad enten de bliver i Faro eller skal videre til de andre byer på kysten eller ud til feriestederne. Lufthavnen ligger kun syv kilometer fra Faros centrum, hvilket sikrer minimalt tidsspilde, og den er nem at finde rundt i, da den kun har en terminal.

Den tilbyder den rejsende alt, hvad en lufthavn bør tilbyde. Der er muligheder for indkøb i tax-free, veksling af penge og køb af forskellige souvenirs og specialiteter fra Algarve. Lufthavnen har faciliteter til at hjælpe rejsende med særlige behov, og der er handicaptoiletter og ramper til rullestole i lufthavnen. Der er mulighed for at få hjælp ved mødestedet centralt i terminalen, og ved ICEP-standen kan man få turistinformation.

Transport til og fra lufthavnen

Uden for terminal-bygningen kører busser mod Faros centrum. Du kan tjekke afgangstider for busserne ved informationen nær mødestedet i lufthavnen. Der kører også en shuttle-bus i højsæsonen alle dage undtagen tirsdag. Der findes også busser mod andre byer langs kysten, ligesom der er mulighed for at tage taxi.

Kører du i bil mod Faros lufthavn, skal du følge EN 125, indtil du når afkørslen til lufthavnen. Herfra viser skiltningen klart ankomst- og afgangsområderne.

>> Læs hvordan du finder luksushoteller på Algarvekysten
>> Mere info om rundrejser i Algarve

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Faro