Ferie i Algarve

Algarve er uomtvisteligt Portugals mest populære feriested. Her lokker 150 km sydvendt kyst med lange sandstrande afbrudt af små bugte og knejsende rødbrune klipper. Ferie i Algarve er lig med høj himmel, strand, sand, vand og masser af kulturelle oplevelser.

Algarve – Portugals sydligste region – består af 5,411 kvadratkilometer med cirka 420.000 permanente indbyggere. Dette antal svulmer dog ofte op til et godt stykke over en million mennesker i sommerperioden, hvor Algarve med sine fantastiske strande, sine spektakulære klippeformationer, sine rige gatronomiske traditioner, der er præget af den lokale maritime kultur, og de mange solkinstimer og blide vinde, er et yderst populært rejsemål, ikke bare for portugiserne selv, men for mange europæere, der forlængst har opdaget Algarves charme. En ferie i Algarve er altid et sikkert valg.

I baglandet af Algarve ligger pittoreske småbyer og historiske monumenter spredt i det bjergrige landskab. Maurerne har sat deres tydelige præg på Algarve som ses i de kridhvide huse i arabisk stil, i de karakteristiske blå-hvide kakler og i de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter. Algarves administrative center er byen Faro, hvor lufthavnen har gode forbindelser til resten af Europa. Længden af den sydvendte kyststrækning er ca. 155 kilometer og det er helt klart lettest at komme rundt i Algarve i bil, hvorfor det stærkt kan tilrådes at leje en bil, når man er på ferie i Algarve. Der er dog også en ensporet jernbanelinje fra Lagos til Vila Real do Santo António, der igen forbinder til en jernbanestrækning, der fører til Lissabon og længere mod nord.

Den international lufthavn i Faro er beliggende bekvemt i midten af Algarvekysten, og for danskere er der ofte mulighed for at flyve direkte dertil for ganske små penge. Hos Escapeaway kan du finde billige flybilletter til din ferie i Algarve, og kombinere dem med vores hoteller med gode anmeldelser. Vi søger efter billige billetter hos alle flyselskaber - også lavpris.

>> Læs også om rejser til Lissabon
>> Læs også om rejser til Alentejo

Algarves vidunderlige klima

Der er omkring 100 attraktive sandstrande på Algarvekysten, beliggende ned til det smukke Atlanterhav, og på grund af de varme havstrømme, kombineret med Algarvekystens placering i ly af de nordligere bjerge, kan temperaturen ofte være meget varm, selv i nogle af vintermånederne. Placeret på sydspidsen af Europa med det store atlantiske ocean indtager Algarve en misundelsesværdig position som et af de behageligste og mest rene klimaer på det europæiske kontinent.

På trods af det stabile klima varierer landskabet på Algarve-kysten stærkt hen over året. I januar og februar er kysten malet hvid med mandelblomster og vilde orkideer, hvilket kan gøre en ferie på dette tidspunkt til en nærmest magisk oplevelse. I marts blander den berusende duft af orangeblomst sig med blomstrende acacias. I løbet af april måned giver forårets overflødighedshorn af vilde blomster anledning til at se mange farverige fugle.

Maj og juni er et godt tidspunkt at holde ferie i Algarve og det tid til at se den rå skønhed, som åbenbares, når korktræerne berøves deres bark og står som kontrast til Jacarandaens lilla palet. Juli er kirsebærenes, jordbærenes og melonernes tid. I August og september plukker man druer, figner og mandler. I November er der tradition for indsamling af kastanjer til folkefest rundt omkring på kysten, f.eks. i São Martinho. Og i december er det tid at begynde at plukke de berømte søde saftige Algarve-appelsiner, der fortsætter frem til marts.

Algarve – et frodigt og behageligt feriemål

Kort sagt: Algarve er en frodig, farverig og behagelig destination hele året rundt og hvis man endnu ikke har haft mulighed for at stifte bekendtskab med denne fantastiske region i Portugal, kan det stærkt tilrådes, at man giver sig selv lov til det. Området omkring Albufeira er den helt store turistmagnet i Algarve. Her ligger hotellerne tæt og udbuddet af restauranter, barer og butikker er kolossalt. I den gamle bydel og på stranden, hvor fiskerne tidligt om morgenen losser nattens fangst, kan man dog stadig fornemme den oprindelige charme og atmosfære.

Vi kan stærkt anbefale, at I lejer en bil under jeres ferie i Algarve, så I får mulighed for at tage på opdagelse langs kysten og finde jeres favoritstrand. Tag et par afstikkere ind i landet og kig på byer som Loulé, der blev grundlagt af romerne for 2.000 år siden. Her er det travle marked og den gamle bydel helt klart et besøg værd. Ca. 20 km nord for Albufeira ligger Alte, der med sine snævre brostensbelagte gader er en af de mest charmerende bjerglandsbyer i Algarve. Også Silves, der var maurernes hovedstad i Algarve, fortjener et besøg. Her er smukke moskeer og store fæstningsanlæg, der vidner om byens dramatiske historie.

Sådan booker du din ferie i Algarve med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker ferie i Algarve, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten til Faro, Lissabon eller evt. Sevilla i Spanien. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Alarve. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God ferie!

>> Læs mere om ferie

Kort over Algarve

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Quinta do Lago
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool
Portugal, Algarve, Alporchinhos
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool
Portugal, Algarve, Albufeira
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Pool