Kulturrejser til Algarve

Nå man siger ”Algarve”, tænker de fleste nok på det lyseblå hav, hvide sandstrande og kølende swimmingpools – Og det med god grund. Algarve er dog også en masse andet, som det er de færreste turister, der giver sig selv tid til at opleve. Algarvekysten har en rig kultur med små, hyggelige landsbyer, imponerende forte og middelalderbygninger, der har overlevet Atlanterhavets brussen og den bagende sol i flere hundrede år. Længere væk fra kysten ligger Algarves bagland, hvor vinbønder stadig høster markerne, som deres bedsteforældre gjorde, og hvor landbruget har givet overskud nok til at bygge imponerende herregårde. Alt i alt er Algarve en skøn mulighed for at kombinere en kulturrejse i behageligt klima med afslapning, solskinstimer på stranden og god vin.

Find alle rejser til Algarve her.

Ønsker man at opleve, hvordan Algarve ville være uden de mange turister, som tiltrækkes fra hele Europa er Escapeaway den ideelle rejsepartner. Vi har håndplukket hoteller og gæsteboliger, som ligger uden for de store turistområder. Her kommer du hurtigt på fornavn med personalet og ned i et behageligt tempo. Mange af de små hoteller har været ejet af samme familie i generationer, og de ved altid, hvor der serveres de mest velsmagende aftenmåltider, og hvor man køber den friskeste fisk eller den sødeste portvin.

Hvis man vil ud og opleve den sydportugisiske kultur og de mange historiske landsbyer, er det en god idé at anskaffe sig en lejebil, så man let kan komme rundt mellem de mange perler. Escapeaway kan hjælpe med at stille en lejebil til rådighed. Den kan stå klar i lufthavnen, når I lander eller I kan benytte bilen i en begrænset periode.

Et af de populære mål er den gamle havneby Lagos, hvor man oprettede Europas første slavemarked, og hvor Henrik Søfareren og andre opdagelsesrejsende stævnede ud fra, inden de sejlede ud i verden. Byen bærer stadig tydelige præge af tidligere tiders storhed og slavemuseet er afgjort et besøg værd.

Når man er i Algarve, må man heller ikke snyde sig selv for at opleve en af egnens markeder, som er kendt for at være Portugals smukkeste og mest hektiske. Loulé-markedet er nok det bedste eksempel. Selve markedet befinder sig i en smuk Art Nouveau-bygning fra starten af 1900-tallet. Når du træder ind af portene, vil du straks bliver overvældet af den berusende verden af spændende dufte og fortryllende farver. Her bugner det med friske frugter og grøntsager, brød bagt i det lokale bageri og fisk, som er hevet op af Atlanterhavet få timer forinden. Heldigvis er det tilladt at smage, dufte og røre inden man køber.

>> Læs mere om kulturrejser

Kort over Algarve

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Albufeira
9,5
Fabelagtigt
1438 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Alporchinhos
9,1
Fabelagtigt
887 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,3
Fabelagtigt
487 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)