Rejser til Lagos

Lagos ligger mellem fire højdedrag omgivet af indbydende strande og smukke klipper. På grund af klippernes gyldne farve kaldes området også for "guldkysten". Ikke underligt, at Lagos er en af de mest populære destinationer på Algarve-kysten.

Beliggende på den vestlige del af Algarves kystlinje, blev byen oprindeligt grundlagt af romerne men senere overtaget af maurerne. Byen er unik, fordi den har formået at bevare en stor del af sin historie. Med sit historiske og charmerende centrum, brostensbelagte gader og bymure fra det 6. århundrede byder Lagos på meget mere end bare strande, milde badetemperaturer og solskin.

Lagos var hovedstaden i Algarve indtil jordskælvet i 1755, og har traditionelt, som mange af Portugals kystbyer, været afhængig af fiskeri, men i dag er det primært turismen, der udgør byens økonomi.

Lagos selv har omkring 20.000 indbyggere, og en stor del arbejder i turistindustrien. Byen er også en af de mest besøgte byer på Algarve-kysten, da folk bliver tiltrukket af de fantastiske strande, og det gode udvalg af restauranter og hoteller. Lagos er også kendt for Muscatel-vine, som produceres lokalt og for brændevinen Aguardente de medronho, som laves af bær fra jordbærtræet.

Historie

Lagos har eksisteret i mere end 2.500 år og har gennem tiden været hjemsted for fønikerne, romerne og maurerne. På grund af sin strategiske beliggenhed ved havet på den ydre grænse af Europa var byen interessant for alle.

Henrik Søfareren og Vasco de Gama valgte Lagos
Mange af Henrik Sømandens ekspeditioner startede fra havnen i Lagos. Det var også herfra, Vasco de Gama satte kursen mod vest og opdagede Brasilien. Britiske søfolk havde angiveligt også en svaghed for Lagos. Under Lord Nelson kom de til Lagos og fortalte bagefter om de smukke lokale kvinder og de fremragende drinks.

Strande

Lagos ved Algarve er kendt for sine fantastiske strande, og her er et par udvalgte:

 • Praia Dona Ana betragtes som en af de smukkeste strande i Lagos, kendt for sine gyldne klipper og krystalklare vand.
 • Praia do Camilo er en idyllisk lille bugt med turkisblåt vand og imponerende klippeformationer, der er tilgængelig via en malerisk stentrappe.
 • Meia Praia er den største strand i Lagos, der strækker sig over flere kilometer. Her er der god plads til både solbadning og vandsport.
 • Praia da Batata ligger tæt på byens centrum og er meget populær for sin beliggenhed og livlige atmosfære.
 • Praia do Porto de Mós er en dejlig gylden strand omgivet af dramatiske klipper og den næststørste strand i Lagos. Ud over solbadere er det meget populært blandt surfere.

Aktiv ferie

Lagos og de omkringliggende strande byder på mange muligheder for en aktiv ferie og oplevelser for alle i familien.

 • Til søs: Fra marinaen i Lagos kan du prøve både yacht-ture, sejladser og dybhavsfiskeri. Alt i alt byder området på alt, hvad hjertet begærer af sejlads og aktiviteter til søs.
 • Surfing: Området omkring Lagos er fantastisk til surfing. Her er der muligheder for både begyndere og øvede, og du kan leje udstyr på stedet.
 • Golf: Golfbanerne i nærheden af Lagos er Palmares, Boavista og Alta med en fantastisk udsigt ud over havet. Hvis spillet er vigtigere end den naturlige oplevelse, er Penina Championship Course måske mere relevant - denne bane bruges i Portugese Open-turneringen.

Seværdigheder og oplevelser

Lagos er en pulserende by med mange aktiviteter for unge og gamle. På byens torv er der ofte gadeoptrædener eller levende musik om aftenen. Er der en stor fodboldlandskamp i Portugal, er der storskærm på en af pladserne, hvor folk mødes og har en hyggelig aften sammen.

 • Slide and Splash Water Park er det største vandland i Portugal. Her er masser af aktivitetsmuligheder lige fra store vandrutsjebaner til et afslapningsområde med spabad. Børneområdet er fuldt udstyret med livreddere, så ingen bekymringer for børnenes sikkerhed. Et perfekt sted, hvor hele familien kan nyde en dag sammen.
 • Ponta de Piedade: Lagos er bedst kendt for sine atlanterhavsklipper og fyrtårne, og når du ser dem, vil du forstå hvorfor. Klippeformationerne er naturlige buer og huler, så der er masser at udforske for hele familien her. Du kan også tage en sejltur ud til de mere spektakulære klipper ude i havet.
 • Lagos Zoo: Børn vil elske et besøg i Lagos Zoo. Med over 120 forskellige arter kan du se alt fra eksotiske fugle, der flyver gennem en 60m lang tunnel, til bavianer, der svinger rundt i Monkey Island-indhegningen. Der er også mange aktiviteter på stranden, hvad enten det er at sejle på havet for at se delfiner i deres naturlige habitat, surfeundervisning eller ro i kajak.
 • Mata Barão de São Joãos nationalpark ligger kun 9 km fra Lagos. Der er gode vandrestier her, perfekt til vandreture og familieudflugter. Hvis du besøger vådområderne ved Alvor-mundingen, kan du få et glimt af flamingoerne.
 • Loppemarked: I de smalle gader i Lagos centrum finder du et fascinerende loppemarked, der summer af liv og lokal aktivitet. Her ligger også byens kulturcenter, som har mange forskellige udstillinger og aktiviteter i løbet af året.
 • Museu Municipal og Igreja de Santo Antonio: Lagos bymuseum er en samling af alle mulige forskellige typer kunst såsom portrætter, mineraler, mønter og romerske mosaikker og meget mere. Museet har også indgang til den lille kirke Igreja de Santo Antonio med fascinerende håndmalede fliser (azulejos).
 • Igreja de Santo António er en af de få kirker i Lagos, der overlevede jordskælvet. Prydet med guld fra sømændenes ekspeditioner til Brasilien er kirken endnu et vidnesbyrd om Lagos' fortid.

Mad og drikke

Algarve er hjemsted for nogle fantastiske regionale specialiteter. Du skal forvente en masse fisk på menuen, der fanges samme dag og ofte tilberedes og serveres på en enkel måde med andre lokale råvarer såsom salat og kartofler.

 • En af de mest populære retter er kyllingeretten piri piri, og du finder mange spisesteder i byen med denne lækre specialitet på menuen.
 • Du bør også prøve de berømte sardiner i Lagos, som regnes for nogle af de bedste i verden. De serveres ofte med montanheira-salat og kogte kartofler. Tag et glas kølig portugisisk hvidvin eller vinho verde til sardinerne – du vil ikke fortryde det.
 • På de mange lokale markeder i Lagos finder du alt fra friske lokalt producerede grøntsager, frugter, oliven, mandler, figner, honning og friskfanget fisk.
 • Lagos' seværdigheder omfatter også et aktivt natteliv og et varieret udbud af gode restauranter.

Lokal transport

 • Minitog: Hop på minitoget, der kører langs strandpromenaden, og du kommer nemt til marinaen, Ponta de Piedade og alle strandene derimellem.
 • Bus: Der er et stort netværk af busruter, der er billige og pålidelige, såsom Rede Expressos og EVA. Disse har ruter til andre kystbyer og byer længere inde i landet.
 • Tog: For at besøge alle de vigtige seværdigheder langs Algarve-kysten skal du blot tage et tog fra stationen i nærheden af marinaen.
 • Biludlejning: Lej en bil og se alle seværdighederne i Algarve i dit eget tempo. Afhent din bil i Faro lufthavn ved ankomsten, eller et sted i nærheden af dit hotel.

Velkommen til Lagos med Escapeaway

Hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse præcis, som det passer dig. Derudover kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst... ikke glem at tjekke vores unikke Hideaways hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at få maksimal mulighed for at udforske alle de vidunderlige steder, der kan findes langs Algarve-kysten.

>>> Se alle vores Hideaways hoteller i Lagos

>>> Læs mere om Vilamoura

>>> Læs mere om Albufeira

>>> Læs mere om Carvoeiro

>>> Læs mere om Algarvekysten

>>> Læs mere om Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Lagos

Populære hoteller i Lagos

Portugal, Algarve, Lagos
9,2
Fabelagtigt
820 anmeldelser
 • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Algarve, Lagos
9,1
Fabelagtigt
1254 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 91 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Lagos
 • Nærmeste lufthavn: 87 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Lagos?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser