Rejser til Monchique

Den smukke markedsby Monchique er velkendt for sit kunsthåndværk, mest bemærkelsesværdigt folde-ud træskamlerne, som oprindelig stammer fra et romersk design, og for sit levende kreaturmarked, der afholdes den tredje fredag i hver måned. Beliggende 458 meter over havet tilbyder Monchique frisk bjergluft og storslået udsigt over kyststrækningen i det fjerne. Velkommen til Algarve med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Monchique i Portugal, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

En oase i Algarves bagland

Skal du rejse til Algarve vil vi anbefale du besøger den lille landsby Monchique, der ligger i bjergene i Algarves bagland. Det er nemmest at besøge byen hvis du har bestilt billeje, men der går også lokale busser til Monchique.

Beliggende på skråningen af en bakke ligger denne lille landsby med nogle smukke huse, en domkirke, Misericord-kirken, og Senhor de Pé da Cruz fra det 17. århundrede. I nærheden kan man besøge de berømte kurbade i Monchique og Fóia, som ligger i 902 meters højde med udsigt over bakkerne og havet. Mellem Monchique og Portimão finder man landsbyen Caldas de Monchique, som også er et kurbad, der blev udviklet i romertiden. Her kan besøgende nyde de helbredende egenskaber af det svovllugtende varme kildevand, som strømmer med en konstant temperatur på 32 º C.

Du kan finde flere informationer om Monchique på vores rejseblog, eller i vores rejseguide med inspiration og fakkta til dig som skal rejse til Algarve i Portugal.

Seværdigheder 

På den brostensbelagte Rua da Igreja bag Monchiques hovedtorv ligger sognekirken fra det 16. århundrede med en detaljeret sengotisk døråbning med udskårne søjler, der ligner nautiske reb og knob. Fint beliggende over Monchique er ruinerne af det franciskanske kloster Nossa Senhora do Desterro, grundlagt i 1632 af Dom Pero da Silva, senere statholder i Indien.

Oplevelser i nærheden af Monchique

Kort tids kørsel mod syd fra Monchique, og 18 km nord for Portimão, har de varme kilder Caldas de Monchique siden romertiden være populære til behandling af gigt, dyspepsi og hudsygdomme. Placeret i fredfyldte omgivelser under et løvtag blev dette kursted for nylig opgraderet med nye hoteller og forbedrede faciliteter.

De skovklædte bjergskråninger på det 773 m høje Serra de Monchique bjerg udgør en mangfoldighed af farver om foråret og sommeren, med mimoser og kameliaer i vildt overflod. Besøgende i Foia, det højeste punkt, får en betagende udsigt over havet og de store sletter i det fjerne som ligger i regionen Alentejo der danner grænse til Algarve.

Derfor skal du rejse til Monchique

  • Monchique er et af de mest charmerende steder i Algarve og helt forskellig fra den turistprægede kyst. Vi er nu på toppen af den Serra de Monchique bjergkæde, som får de kølige vinde til at bøje af og skaber Algarves lune klima.
  • Monchique byder på fantastiske panoramaudsigter, dejlig frisk luft og generelt et mildt klima. Desuden er der et rigt udbud af aktiviteter: vandreture, ridning, fugle- og blomsterture, mountainbike ture, yoga, meditation, aromaterapi og krystalterapi.
  • Lidt nede ad den sydvendte skråning, omgivet af haver, ligger Caldas de Monchique. Den, der vælger at besøge denne charmerende landsby, vil opdage et helt andet Algarve præget af ro og fred.
  • Byen er også berømt for sit kildevand - en enkelt dråbe siges at forlænge livet med adskillige år! Det er også værd at huske, at man på en halv time kan nå Algarve kysten og på blot tre timer kan være i Spanien eller Lissabon.

>> Se også rejser til Vilamoura
>> Book en billig rejse til Portugal med Escapeaway

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Monchique